Автор Гілка: Amarok 2.3  (Прочитано 4233 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Amarok 2.3
« : 2010-03-16 21:20:38 »
Випущено чергову версію популярного медіапрогравача для KDE — Amarok 2.3 «Чисте світло» («Clear Light»). У новій версії повністю перероблено дизайн головної панелі інструментів, яку можна від’єднувати від головного вікна, як і всі інші панелі та вкладки. Також:
— з’явилися нові можливості налаштування прослуховування трансляцій: можна задати інтервал оновлення та теку, в яку записувати звантажені файли;
— покращено вигляд аплету Вікіпедії;
— перетягування списків композицій, трансляцій тощо;
— спрощено та покращено вигляд переглядача бібліотеки записів.

Джерело: Офіційна сторінка Amarok-а

« Змінено: 2010-03-17 14:35:41 від Re. »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Amarok 2.3
« Відповідей #1 : 2010-03-16 22:01:05 »
Це сайт, одним з основних призначень якого є переклад. Переклад, не drag-n-drop (драґендроп?) і не подкасти.  ;D

Amarok з git (2.3+):
« Змінено: 2010-03-16 22:06:48 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #2 : 2010-03-17 08:45:54 »
До речі про переклад - вчора скомпілював Amarok 2.3, але він чомусь виявився на російський мові, хоча все інше в мене на українській. Може хтось знає чому так? Справа не принципова - я взагалі користуюсь VLC і скомпілював Amarok заради розваги але все одно цікаво чому він на російській?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2010-03-17 09:01:37 »
До речі про переклад - вчора скомпілював Amarok 2.3, але він чомусь виявився на російський мові, хоча все інше в мене на українській. Може хтось знає чому так? Справа не принципова - я взагалі користуюсь VLC і скомпілював Amarok заради розваги але все одно цікаво чому він на російській?
Експериментували з локалями?  ;)

У офіційному пакунку все на місцях. Переклад той, що і має бути. Спробуйте у меню «Довідка» перемкнути мову програми.
You're not alone
All used up

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #4 : 2010-03-17 09:08:17 »
От я дурненький  :o ;D і дійсно в меню "Справка" перемкнув мову. Дякую  

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #5 : 2010-03-17 09:50:13 »
Це сайт, одним з основних призначень якого є переклад. Переклад, не drag-n-drop (драґендроп?) і не подкасти.  ;D
Перетягування та потоки(чи трансляції?)?

До речі, там є можливість утворення кількох списків?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2010-03-17 11:14:31 »

подкасти — це не потоки!
потік — це онлайнова трансляція звуку або відео, яка вимагає постійного під’єднання до мережі. «інтервал оновлення потоку» — це нісенітниця! він рівний нулеві.

подкаст (под — кінцівка від ipod) — це щось на кшалт передачі на радіо чи ТБ, але записаний навмисно для офлайнового прослуховування (на компі або айподі). Оновлюється він час від часу, як і передачі теж виходять з певним інтервалом. Гарного українського відповідника я не знаю, тому лишив, як є.

Інша річ, що у Amarok 1.4 подкастів немає, є тільки потоки, а Амарока 2 в мене немає, тому може так бути, що це в оригіналі криво назвали.

« Змінено: 2010-03-17 11:14:50 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #7 : 2010-03-17 14:34:47 »
подкасти — це не потоки!
потік — це онлайнова трансляція звуку або відео, яка вимагає постійного під’єднання до мережі. «інтервал оновлення потоку» — це нісенітниця! він рівний нулеві.

подкаст (под — кінцівка від ipod) — це щось на кшалт передачі на радіо чи ТБ, але записаний навмисно для офлайнового прослуховування (на компі або айподі). Оновлюється він час від часу, як і передачі теж виходять з певним інтервалом. Гарного українського відповідника я не знаю, тому лишив, як є.

Інша річ, що у Amarok 1.4 подкастів немає, є тільки потоки, а Амарока 2 в мене немає, тому може так бути, що це в оригіналі криво назвали.
Трансляція — це інтернет-служба.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2010-03-17 16:31:42 »
створив тему у «Перекладах», пропоную продовжити там:
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1268835871/0#0

Off-topic:
PS п. yurchor все на мене сердиться, що я не користуюся українськими перекладами. Річ у тім, що англійську мову я знаю кепсько, а тому мій грама-нацистський мозок не реагує на помилки в цій мові (хіба що програму писали китайці, слов’яни або індійці, з англійською на рівні pre-intermediate). Помилки в українському перекладу змушують мене злитися, тому, щоб не відволікатися від роботи, я користуюся англійським інтерфейсом. Я не можу юзати щось, що «інтернет» вважає власною назвою, яка не відмінюється. Так є тільки в болгарській мові, але болгари вживають прийменники натомість: «Службите във Интернет» чи якось так.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #9 : 2010-03-17 17:03:39 »
Off-topic:
Помилки в українському перекладу змушують мене злитися, тому, щоб не відволікатися від роботи, я користуюся англійським інтерфейсом.
Власне, там їх набагато менше, ніж у будь-якій локалізації - за рахунок того, що термінологія вироблена і думати про те, що написати на кнопочці практично не доводиться. Сам давно вже на en_US, в цілях збереження власного психічного здоров'я - набридло періодично перезапускати програми з цією локаллю, щоб визначити, що там в біса мав на увазі перекладач.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #10 : 2010-03-17 20:01:31 »

Тобто збереження і завантаження готових списків? Так, є. Там є все, навіть міфічні cue та кнопочки для пришвидшення надсилання матюківприємних слів розробникам.  :)
You're not alone
All used up

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #11 : 2010-03-17 20:20:49 »
Off-topic:
Помилки в українському перекладу змушують мене злитися, тому, щоб не відволікатися від роботи, я користуюся англійським інтерфейсом.
Власне, там їх набагато менше, ніж у будь-якій локалізації - за рахунок того, що термінологія вироблена і думати про те, що написати на кнопочці практично не доводиться. Сам давно вже на en_US, в цілях збереження власного психічного здоров'я - набридло періодично перезапускати програми з цією локаллю, щоб визначити, що там в біса мав на увазі перекладач.
Цитата
if you didn't come to party, then why did you come here?
Jarvis Cocker, Party Hard, This Is Hardcore, 1998
« Змінено: 2010-03-17 20:21:37 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #12 : 2010-03-17 20:27:00 »
Цитата
Цитата
Just for fun.
Linus Torvalds, 2001

Off-topic:
Саме так, переклади не потрібні.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #13 : 2010-03-17 21:18:26 »
Тобто збереження і завантаження готових списків? Так, є.
Ні, це зрозуміло. Просто, чи є кілька вкладок(графічних), з різними списками, щоб моментально перемикатись між ними?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2010-03-17 23:04:59 »
Off-topic:
Цитата
Відповідь очевидна: з тієї ж причини, чому вірні православної церкви не спілкуються в побуті церковнослов’янською. Так сталося, що християнство до нас прийшло з Греції і Болгарії, а тому всі релігійні терміни є запозиченням або з грецької, або з церковнослов’янської. Відтак, службу зручно правити церковнослов’янською (навіть якщо це українська церква, там все одно деякі фрагменти церковнослов’янською), натомість в побуті православні спілкуються українською або російською. Між лінуксом і православ’ям, як ми знаємо, є багато спільного (наприклад, Slackware). Англійська мова є для айтішника і науковця тим, чим для православного є церковнослов’янська (а для медика — латина). Відтак, зручно користуватися програмами з англійським інтерфейсом, але про ці програми обговорювати чи читати про них мануали зручно українською. Парадоксу тут немає.