Автор Гілка: Випущено Mageia 1.0  (Прочитано 13126 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Випущено Mageia 1.0
« : 2011-06-01 14:01:06 »
Сьогодні випущено першу версію нового дистрибутива Linux (Mageia), який є відгалуженням Mandriva Linux. У цьому випуску зусилля розробників було зосереджено на виправленні помилок, стабілізації інструментів дистрибутива та створенні інфраструктури.

У переліку програмного забезпечення нічого особливого: ядро версії 2.6.38, KDE 4.6.3, GNOME 2.32, Xfce 4.8.1, стабільні випуски програмного забезпечення.

Оголошення про випуск.
Пропозиції щодо участі у проекті.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Випущено Mageia 1.0
« Відповідей #1 : 2011-06-01 15:00:19 »
Ого, вже й перекладено. Що таке пакунки з кодами?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2011-06-01 15:02:03 »
Ого, вже й перекладено. Що таке пакунки з кодами?
source-rpm

За всі переклади лаяти мене. Я поки єдиний перекладач українською.  ;)
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #3 : 2011-06-01 15:40:30 »
Не краще було б розробникам не створювати черговий сотий клон Mandriva, який відрізняється від оригіналу лише тим, що змінене оформлення робочого столу на власне, а приєднатись, наприклад, до розробників PCLinuxOS?
Не знаю кому він потрібен цей новий дистрибутив. Я, наприклад, поки що, Mandriva планую використовувати

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #4 : 2011-06-01 16:01:09 »
наприклад, до розробників PCLinuxOS?
А що там хорошого, крім безверсійного випуску? Я взагалі про нього майже нічого не чув.
Не знаю кому він потрібен цей новий дистрибутив. Я, наприклад, поки що, Mandriva планую використовувати
Коли власники дистрибутиву звільняють своїх працівників, то це вже змушує замислитись. Гадаю, Mandriva стане чимось комерційним, а Mageia тим, чим і був раніше її попередник.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2011-06-01 16:04:37 »
Не краще було б розробникам не створювати черговий сотий клон Mandriva, який відрізняється від оригіналу лише тим, що змінене оформлення робочого столу на власне, а приєднатись, наприклад, до розробників PCLinuxOS?
Не знаю, кому тепер потрібна Mandriva (aka ROSA Desktop). Випуск 2011 знову відкладено, бети просто жахливі (позначається вроджене почуття міри колишніх розробників ALT та бажання зробити щось фантастично-надзвичайно своєрідне (гномо-крисо-кеди)). Краще з розумними втратити, ніж з ... знайти.

Щодо PCLinuxOS. Скажімо так: в Європі цей дистрибутив не набув ніякої популярності. Він насправді є тим, що ви сказали: змінене оформлення. Цей дистрибутив — щось схоже на Mint  для Debian. Нічого цікавого, ніяких розробників. Додаватися до нуля — себе не поважати.

Крім того, я сумніваюсь, що якомусь з дистрибутивів варто боротися за користувачів, які нічого для цих дистрибутивів не роблять, лише розпитують всіх навіщо щось потрібно.  ;)
« Змінено: 2011-06-01 16:04:56 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2011-06-01 17:14:16 »
yurchor, можна до вас приєднатися, щось поперекладати в Mageia?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2011-06-01 20:22:06 »
Всім, хто хоче приєднатися:
1. Підпишіться на цей список листування.
2. Виконайте ці настанови.
3. Представтеся у списку і впишіть себе на цю сторінку.
« Змінено: 2011-06-01 20:22:43 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #8 : 2011-06-01 20:39:40 »
Добрий yurchor, як завжди, не обділив робою перекладачів.

;)
« Змінено: 2011-06-01 20:40:15 від Re. »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #9 : 2011-06-01 23:46:12 »
А чи можна якось безболісно оновити Mandriva до Mageia?
Linux. The future is open.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #10 : 2011-06-02 05:34:07 »
А чи можна якось безболісно оновити Mandriva до Mageia?
$ su
# urpmi.removemedia -a
# urpmi.addmedia --distrib <mirror_url>
адресу дзеркала можна взяти тут http://mirrors.mageia.org/distrib?version=1&arch=i586
# urpmi --auto-update

або з віконцем:
http://mageia.org/en/1/migrate/#mgaonline
« Змінено: 2011-06-02 06:04:49 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #11 : 2011-06-02 16:29:25 »
Не знаю, кому тепер потрібна Mandriva (aka ROSA Desktop). Випуск 2011 знову відкладено, бети просто жахливі (позначається вроджене почуття міри колишніх розробників ALT та бажання зробити щось фантастично-надзвичайно своєрідне (гномо-крисо-кеди)). Краще з розумними втратити, ніж з ... знайти.
Самолюбство колишніх розробників mandriva - це штука, звичайно, хороша, але давайте розглянемо ситуацію об’єктивно. Подивіться хто зі сторонніх розробників підтримує цю вашу Mageia. Немає там ні PLF, ні MIB та й інших, напевно, там не буде. Прості користувачі на Mageia не перейдуть і проект перетвориться в черговий маргінальний дистрибутив

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #12 : 2011-06-02 16:47:32 »
Самолюбство колишніх розробників mandriva - це штука, звичайно, хороша, але давайте розглянемо ситуацію об’єктивно. Подивіться хто зі сторонніх розробників підтримує цю вашу Mageia. Немає там ні PLF, ні MIB та й інших, напевно, там не буде. Прості користувачі на Mageia не перейдуть і проект перетвориться в черговий маргінальний дистрибутив
Дуже радий, що ви докладно вивчили ситуацію. ;)

1. Так ось: там є PLF і MIB, тільки називаються вони інакше, — Tainted і Cauldron.
2. Що ви маєте на увазі під сторонніми розробниками? Її підтримує багато розробників KDE та половина з найкращих перекладачів KDE, які мені відомі (Kubuntu на моїй пам’яті підтримував лише один, тепер він взагалі KDE не перекладає). У дистрибутива, на відміну від Ubuntu, достатньо власних розробників.
3. Ну, Ubuntu без грошей Марка теж перетвориться на маргінальний дистрибутив, Fedora перетвориться на маргінальний дистрибутив без підтримки Red Hat. Один Debian з openSUSE виживе. І що? Називати їх маргінальними уже зараз? Боятися маргіналізації? Дружно ставати під знамена бубона? Вибачте, це не наша війна, і ми не ваша армія.
4. Дистрибутив має власне обличчя і цікавий його розробникам (не у грошовому еквіваленті і не як привід для флеймів). Як на мене, цього достатньо.
You're not alone
All used up

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #13 : 2011-06-03 10:09:28 »
Я вважаю вихід цього дистрибутиву (хоч було багато скептиків з цього приводу) позитивним явищем. Мандріва завжди була одним з кращих дистрибутивів в частині інтернаціоналізації, тому в цьому випадку можна очікувати ще кращих результатів врозумінні отримання україномовного дистибутиву.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #14 : 2011-06-03 16:26:38 »
До речі, щодо інтернаціоналізації. Можна, ці «поновлення» забрати хоч там?