Щось я вже не впевнений, що їх буде аж так багато. :-)
Цитата: ReAl від 2012-03-26 16:23:52Та ні, у мене нічого з андроїдом нема :-)Ну комп’ютер у вас напевно є.
Та ні, у мене нічого з андроїдом нема :-)
В гіршому випадку програму можна записати на портативний програвач чи звичайний телефон у форматі mp3 — щоб робот її тупо виконав.
— Sunny!— Раз-раз-раз...
Автономний бот об’їжджає ділянку, напр. 20x20 метрів, по периметру поливаючи її водою три рази на день, після чого повертається на базу для дозаправки бака з водою і підзарядки акумуляторів.
Цитата: Володимир Лісівка від 2012-04-01 00:55:39Автономний бот об’їжджає ділянку, напр. 20x20 метрів, по периметру поливаючи її водою три рази на день, після чого повертається на базу для дозаправки бака з водою і підзарядки акумуляторів.Гм. А ви не подумали про розміри такого бота? Він, як мінімум, з собою повинен везти пару відер води, та і то доведеться повертатися по воду декілька раз, виходячи з розмірів ділянки.
Ставиться збоку ділянки великий (порядку 1 м3) бачок з водою, від якого розходяться між грядками тоненькі трубки з дірочками. Іменується це системою крапельного поливу — поливає лише культурні рослини, а не всі підряд бур’яни.
Без вафлі не обійтися, полюбому!
китайський робот-пилосос, що вміє самостійно їздити по кімнаті та її пилососити, з сенсором, що не дозволяє йому впасти зі сходів, коштує 83 євра:
Замість одного чи декількох колес ставиться мотор-колесо від електро-велосипеда та акумулятори від нього ж. Одне мотор-колесо 80 кг вантажу має тягнути. Я думаю що поставити 200 літрову бочечку цілком реально.
Це вирішить тільки одну проблему. А таких проблем можна придумати багато.
І бетонну доріжку залити, щоб велосипедні колеса не застрягали у м’якому грунті.
А скільки проблем вирішить ваш робот з бочечкою та поливайкою?
Цікаво було б дізнатися про призначення такого робота, але це мабуть комерційна таємниця.
Для руху по м’якому грунту винайдені гусениці та широкі колеса з грунтозацепами.
Ну я сходу нарахував більше 20-ти. :-/