U+2019 ’U+02BC ʼВи бачите візуальну різницю? Бо я ні. Мені здається, простіше відповідному софту навчитися відрізняти апостроф від одинарної лапки, шо актуально для англійської, в українській воно хіба є? Не бачу в Ґуґла якихось проблем з цим: він узагалі апостроф ігнорує, здається.Коротше, тре користуватися U+2019 і не придумувати надуманих проблем.
Тож який вердикт? В обговоренні варіант Андрія підтримують навіть розробники XKB. Проведемо нове опитування? Для мене варіант Андрія прийнятний: і так маємо два апострофи. Звісно, б хотілось мати єдиний правильний, але варто дочекатись глобальної підтримки того апострофу (той же Ґуґл може додати додаткову умову для своїх запитів), а тоді обговоримо перенесення на нижній рівень як основного. Наразі слід думати, щоб користувачу найменше нашкодити нововведеннями, бо він може не зрозуміти і ба постраждати.
апостроф в доменних іменах використовувати можна, але ввести його з клавіатури користувач не може, так як він відсутній на розкладці клавіатури
з пропрієтарними пошуковими сервісами
Коротше, треба читати довгі тексти. В доменних іменах та інших ідентифікаторах, де розділові знаки не допускаються, розділові знаки не допускаються.
Цитата: Володимир Лісівка від 2015-05-28 23:29:31Коротше, треба читати довгі тексти. В доменних іменах та інших ідентифікаторах, де розділові знаки не допускаються, розділові знаки не допускаються.я-то читав. це і є надумана проблема, про яку я кажу. і ше треба відмовлятися від «глобусу України»: апостроф аж ніяк не є чимось специфічним лише для української мови. У нідерландській (або її бельгійській версії — фламандській) мові, наприклад, з апострофу може починатися слово (в т.ч. власні назви). Тому проблема є ширшою за UA-інтернет і потребує системного вирішення на міжнародному рівні.