Автор Гілка: Wikipedia  (Прочитано 31146 раз)

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
Wikipedia
« : 2011-08-26 21:40:23 »
Шановні лінуксоїди! з 1 по 17 вересня в українській Вікіпедії буде проходити тиждень Лінукса і вільного програмного забезпечення (з нагоди 20-річчя Лінукса і Software Freedom Day 17 вересня). Будемо вдячні, якщо ви долучитесь до роботи і допоможете з написанням та покращенням статей на цю тему. Щоб взяти участь в тижні вам треба додати себе до таблиці учасників (Для цього спочатку треба зареєструватися. Що таке тематичний тиждень і для чого він потрібен - тут
А тепер моє питання, як рядового лінуксоїда: зважаючи на згадані вище свята українська спільнота лінуксоїдів буде готувати якийсь фестиваль, чи щось типу того на 17 вересня?
« Змінено: 2011-08-28 18:49:34 від Ahatanhel »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Wikipedia
« Відповідей #1 : 2011-08-27 13:42:28 »
Еге, 1 жовтня OSDN буде.

Короткі статейки щодо програмного забезпечення KDE та знімки вікон можна взяти звідси.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2011-08-27 17:43:07 »
Еге, 1 жовтня OSDN буде.

Що таке OSDN,і де воно буде?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2011-08-27 17:48:38 »
Еге, 1 жовтня OSDN буде.

Що таке OSDN,і де воно буде?
Виправлений варіант (організатори русо-українці):
Цитата
1 жовтня 2011 р. у Києві відбудеться десята всеукраїнська
конференція розробників та користувачів вільних програм,
метою якої є обмін досвідом та налагодження контактів
серед розробників, користувачів, IT-менеджерів та усіх
зацікавлених.

Запрошуємо вас взяти участь.  Платню за вхід не беремо.
Ознайомитися з подробицями, зареєструватися чи запропонувати свою
доповідь можна на сайті http://conference.osdn.org.ua.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2011-08-28 10:34:24 »
з 1 по 17 вересня в українській Вікіпедії буде проходити тиждень Лінукса і вільного програмного забезпечення (з нагоди 20-річчя Лінукса і Software Freedom Day 17 вересня).

Неправильно! Згідно вікіпедівскій орфографії слід писати: тиждень Лінукса і вільних застосунків  ;D
Linux. The future is open.

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2011-08-28 18:47:16 »
Неправильно! Згідно вікіпедівскій орфографії слід писати: тиждень Лінукса і вільних застосунків  ;D

Програмне забезпечення - це відповідник англ. software, а застосунок - Application software ( і кацапського "приложение"), відповідно free software перекладається як вільне програмне забезпечення, а Вікіпедія використовує українську орфографію, а не вікіпедівську.
« Змінено: 2011-08-28 19:34:49 від Ahatanhel »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #6 : 2011-08-28 19:45:43 »
Програмне забезпечення - це відповідник англ. software, а застосунок - Application software ( і кацапського "приложение"), а Вікіпедія використовує українську орфографію, а не вікіпедівську.

До того як Майкрософт взялося за українізацію своїх дистрибутивів у нас було все по людськи. Але тепер треба терміново виправдати всі ляпи, той почали підключатися якісь "професори" та інші знавці мови.. і замість того, щоб виправити в одному місці, почали виправляти у всіх підручниках, довідниках, тощо... Не чіпайте тільки лінуксові дистрибутиві і все буде ок. А то незабаром ми дочекаємося навали пустих папок, настройок та інших шедеврів.

Скільки я не читав тих пояснень я так і не зрозумів, може ви мені поясните? Чому те що прикладається раптом стало застосовуватися? Зрозуміло, що в російський мові можливе утворення з дієслова в іменник приложить -> приложение, в український таке неможливе, але наші професори викрутилися, вигадали слово прикласти -> застосунок...

Якщо ви кажете, що software - це програмне забезпечення, то чому аpplication software - не прикладне програмне забезпечення?
« Змінено: 2011-08-28 19:49:54 від Ign1111 »

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2011-08-28 20:08:45 »
1.
Скільки я не читав тих пояснень я так і не зрозумів, може ви мені поясните? Чому те що прикладається раптом стало застосовуватися? Зрозуміло, що в російський мові можливе утворення з дієслова в іменник приложить -> приложение, в український таке неможливе, але наші професори викрутилися, вигадали слово прикласти -> застосунок...?
Я не великий знавець англійської мови, але Ґуґл-перекладач чомусь перекладає application як застосування.

2.
Якщо ви кажете, що software - це програмне забезпечення, то чому аpplication software - не прикладне програмне забезпечення?
Безперечно, можна використовувати прикладна програма (як раніше і робили), але чим вам не подобається застосунок?

3.
Не чіпайте тільки лінуксові дистрибутиві і все буде ок. А то незабаром ми дочекаємося навали пустих папок, настройок та інших шедеврів.
Я також проти папок і настройок, тому не треба мені тут дорікати

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #8 : 2011-08-28 20:28:35 »
Я не великий знавець англійської мови, але Ґуґл-перекладач чомусь перекладає application як застосування.
Роботи захопили світ, а машинний переклад став авторитетним джерелом у мовознавчих питаннях.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
« Відповідей #9 : 2011-08-28 20:31:56 »
Роботи захопили світ, а машинний переклад став авторитетним джерелом у мовознавчих питаннях.

Я вже глянув - звичайний словник теж перекладає application як застосування.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #10 : 2011-08-28 22:21:02 »
Безперечно, можна використовувати прикладна програма (як раніше і робили), але чим вам не подобається застосунок?

А чим вам подобається? Вигадане слово на кшталт гортайла...

Ви взагалі в дитинстві аплікації робили? Ви прикладали частинки до основи, чи застосовували? Так само і тут, програма, яка прикладається до чогось, що об’єднує ці application.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #11 : 2011-08-28 22:21:52 »

А як тоді перекласти business application?

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
« Відповідей #12 : 2011-08-28 23:28:52 »

А чим вам подобається? Вигадане слово на кшталт гортайла...

Ну то запропонуйте свій варіант

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2011-08-28 23:30:28 »

А як тоді перекласти business application?

бізнес-додаток, в усякому разі не бізнес-прикладка

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
« Відповідей #14 : 2011-08-28 23:59:19 »
Я не хочу з вами сперечатися, не подобається слово застосунок - то й не використовуйте його, тим більше що Вікіпедія - це вільна енциклопедія.
Я звернувся до вас з проханням допомогти, буду вдячний якщо відгукнетесь, в нас там роботи непочатий край.
« Змінено: 2011-08-29 19:57:56 від Ahatanhel »