Автор Гілка: Мережа, її робота, Avahi і т.п.  (Прочитано 3319 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Хочу почути думки, поради тих, хто знається на мережах.
питання будуть по Avahi, мережу, як вони пов'язані між собою, як впливає Avahi на роботу мережі.

У мене інтернет іде через локальну мережу в багатоповерховому будинку. Користуюсь ним вже 2 роки, ніяких проблем із з'єднанням не було. Але, приблизно місяць тому, раптово інтернет почав працювати з великими перебоями, з'єднання активне, а сторінки то завантажуються дуже довго, то не завантажуються взагалі. І так само приблизно місяць тому під час завантаження системи перший раз надійшло сповіщення на панелі (нижче знімок екрану). З тих пір таке сповіщення виникає під час кожного завантаження системи.

Не має поняття, чи провайдер змінив щось у роботі сервера чи ні, але з інтернетом великі проблеми. Повідомляв про незадовільну роботу "техпідтримку". Усували вони там щось чи не усували, але проблеми припинялись. Ненадовго. Тиждень працює ідеально, 2 дні паскудно (ніяк) і так чергувалось (між моїми скаргами). Мені самому було "цікаво" і я вписав ping гугла на crontab, спочатку 12 пакетів (по 1 пакету кожні 5 сек), і crontab це запускав кожної хвилини, потім 30 пакетів (по 1 пакету кожні 2 сек), запуск щохвилини. Ну і показало, що були втрати пакетів. Як я розумію, пакети від мене йшли, але повертались не всі. І через це такі проблеми. Можу тільки здогадуватись, що то робота "посередника" (сервера провайдера). Вже зійшлись на тому, щоб прийшли до мене перевірити конектор і тестувати кабель з мого боку. Хоча я був упевнений, що з конектором все добре. Ну, прийшов, протестував, сказав що все добре з кабелем і конектором. Ще поставив кумедне питання, яким антивірусом користуюсь... Одну секунду я не знав що відповісти, бо збило з пантелику таке питання щодо... лінукса... Здивований я відповів питанням на питання: "Який антивірус"?! -- "Ну, там, касперський чи ще якийсь..."
Загалом на цьому я повідомив що в мене лінукс і про віруси не може бути мови, але думаю я його не дуже переконав, бо сказав що не знається на лінуксах.
Та навіть, якби й сталося таке "чудо" як вірус, то це би було тільки на одній системі. А у мене десктоп і лептоп. На десктопі 2 системи і на лептопі також. Найсвіжіша 10.10, і усюди однаковий результат з мережею. Навіть якщо припустити таку фантастику, що "віруси" на всіх 4-х системах, але я ж live-cd завантажував і там те саме. Чи може на live-cd "вірус"?! Ще хай мені хтось зробить заяву що лінукс це вірус.

Повернусь до теми. Нет запрацював і пішов тестувальник по своїх справах. Але на наступний день все повторилось...

На початок: які у вас думки з цього приводу? чи пов'язаний Avahi з такими розладами, якщо провайдер змінив назву на .local чи може то якась інша причина (думаю в сервері), але 100% не знаю.

П.С. Приводжу декілька рядків виводу результату ping:

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 74180ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 58082ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 66131ms

30 packets transmitted, 25 received, 16% packet loss, time 58084ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 58091ms

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 58076ms

30 packets transmitted, 26 received, 13% packet loss, time 58081ms

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 58068ms

30 packets transmitted, 27 received, 10% packet loss, time 58070ms

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 58079ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 58072ms

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 66114ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 58075ms

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 58055ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 58060ms

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 58066ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 66124ms

30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 58066ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 58072ms

30 packets transmitted, 27 received, 10% packet loss, time 66138ms

30 packets transmitted, 28 received, 6% packet loss, time 58073ms

30 packets transmitted, 24 received, 20% packet loss, time 58087ms

П.П.С. Можу відповідати дуже довго, бо інтернет практично не працює.
« Змінено: 2010-12-29 17:55:46 від Vendetta »
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Re: Мережа, її робота, Avahi і т.п.
« Відповідей #1 : 2010-12-29 19:47:57 »
І так само приблизно місяць тому під час завантаження системи перший раз надійшло сповіщення на панелі (нижче знімок екрану). З тих пір таке сповіщення виникає під час кожного завантаження системи.

Вибачте за "авторитетне" джерело... але http://ru.wikipedia.org/wiki/Avahi хоча там є інше посилання http://avahi.org/wiki/AvahiAndUnicastDotLocal

Avahi та .local

Так як Avahi використовує зону .local для своїх цілей, цю зону не можна використовувати в локальній мережі. Однак .local може вже використовуватися в локальній мережі, і перебудовувати мережеву адресацію буде накладно. Можливі шляхи вирішення проблеми:
• Не використовувати Avahi;
• Змінити конфігурацію Avahi, щоб використовувати іншу зону, наприклад .alocal;
• Змінити конфігурацію мережі, щоб використовувати іншу зону.

Також розробники рекомендують додавати в дистрибутиви операційних систем автоматичне відключення демона Avahi у разі виявлення використання зони .local в мережі.

Тобто, якщо вам та Avahi не потрібна, вимикаєте її і все. Якщо вона потрібна, то або налаштовуєте Avahi або мережу на іншу зону... Цим ви вирішите першу частину проблеми.

На десктопі 2 системи і на лептопі також. Найсвіжіша 10.10,

От тепер зрозуміло: бубунта  ;D Я телепат!  [smiley=tongue2.gif]

Ще хай мені хтось зробить заяву що лінукс це вірус.

Ну лінукс нє, а ось під бубунту віруси вже з’являються. [smiley=evil.gif]

На початок: які у вас думки з цього приводу? чи пов'язаний Avahi з такими розладами, якщо провайдер змінив назву на .local чи може то якась інша причина (думаю в сервері), але 100% не знаю.

Відключить ту Avahi і ви побачите, що вірогідніше всього, що це проблеми забитих каналів самого провайдера, або проблеми з обладнанням. Доречі, ми не почули, що це за провайдер і в якому місті він знаходиться. Можливо є повідомлення від інших користувачів про такі самі проблеми.
Linux. The future is open.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2011-02-20 12:26:36 »
кабель був розірваний
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #3 : 2011-02-20 12:45:52 »
кабель був розірваний

А Avahi чого хотіла?
Linux. The future is open.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #4 : 2011-02-20 13:28:32 »
кабель був розірваний

А Avahi чого хотіла?

В цій темі дещо описано, чим Avahi займається. Воно до того нічого не має. Тобто, до перебоїв, зникненні з’єднання воно нічого не мало. А просто констатувало факт, що локальна мережа має назву домена таку-то, а це не сумісно...бла-бла...
Я не знаю, як подивляться на це модератори, бо опис вирішення проблеми з Avahi з російського сайту, але я інакше не поясню, там достатньо описано, як зробити, щоб того повідомлення від Avahi "Виявдення мережевих служб вимкнуто..." не виникало, тобто, як помирити його з мережею. Викладаю файл (архів, а в ньому html)
 Але повторю, у моєму випадку, те що творилось з Avahi, ніяк не впливало на роботу з’єднання, бо був розірваний кабель.
cat /dev/ass > /dev/head