я, звісно, не троль.
Цитата: peinguin від 2011-11-06 16:59:23я, звісно, не троль. трохи попахує (хочеться, а не можеться)На майбутнє: не знаючи броду - не лізь у воду. Нема що написати - не пиши.
Буває так, що я працюю з вимкненим gdm, (раціональне використання ресурсів). В убунту 10.10 і вище, після вимкнення gdm (/etc/init.d/gdm stop), я можу запускати оновлення, встановлювати програми, тобто мережеве з’єднання наявне і в консолі. А от в убунту 10.04 нема такого, з’єднання щезає. В них що, є якась кардинальна різниця між networkmanager`ами?
Можу підтвердити слова penguin. Вам варто почитати про мережу в Linux. Хоча б про те, якими з’єднаннями і як опікується network manager.
Спробуй вимкнути цього манагера і налаштувати вручну.П.М. Особисто мене ця програма дратує своєю нестабільною та відмінною поведінкою у різних дистибутивах, в 11.10 з ним взагалі завал.
апятьдвацепять. Людина не здатна прочитати всі талмуди світу. Можу - читаю, не можу - ні. На те і є форум. Знаєш відповідь - відповів, не знаєш - пройшов повз.
Я дійсно не маю бажання читати ман по нетворк менеджеру. Вже знаю суть проблеми, але не знаю як вирішити. Дещо прояснилось, коли зрозумів, що це тільки на ноутбуці.
Off-topic:Мене точно забанять із-за вас.
...ifdown eth0;ifup eth0хоча це тупо.
На майбутнє: не знаючи броду - не лізь у воду. Нема що написати - не пиши.
Off-topic:Мене точно забанять із-за вас.Вимкніть gdm і введіть sudo ifconfig eth0.Якщо і вас і-нет через мережу.Подивіться чи є ІР адреса. Якщо є, то введіть sudo ip routeподивіться, чи маршрутизація прописана правильно.якщо так, то пропінгуйте 4.2.2.2якщо пінгується, значить проблема з ДНС
В мене теж мак буває злітає.Я роблю такпрописав в /etc/network/interfacesмак адресу. а потім, коли злітаєifdown eth0;ifup eth0хоча це тупо.