Автор Гілка: Допоможіть з Call back  (Прочитано 64062 раз)

Саша Гончаренко

• Гість
Re: Допоможіть з Call back
« Відповідей #15 : 2005-06-08 10:23:58 »
Я встановив свіжу систему Ubuntu 5.04 Hoary і забажав її підключити до інтернету  ;)
Я придбав картку deshevshe.net з підтримкою callback.
До цього в мене був Gentoo, але я так і не зпромігся на ньому встановити який небудь gnome чи kde.  :-[
Я перший раз користуюсь дебіано-подібним дистрибутивом.
Вийшовши до інтернету з роботи, я пошукои на open.net знайшов скрипти для налагодження callback, але в мене вони не зпацювали (що саме я зараз не змогу написати, бо я дуже багато чого перепробував  :-/).
Там було написано, що для переірки, чи підтримує моя система той клятий callback, треба набрати pppd callback і якщо буде unrecognised option, то треба пересбирати ppp з підтримкою callback. Я зкачав ppp2.4.2 до папки Desktop і зробив спробу його зібрати (до того розкоментував CBCP=y). У мене вийшло зробити тільки ./configure, а при спробі зробити make з самого початку повилазило дуже багато помилок.
Що воно таке, що я не маю змоги збирати з сирців?
І чи будуть у мене працювати наведені вище скрипти?

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #16 : 2005-06-08 20:54:40 »
Я встановив свіжу систему Ubuntu 5.04 Hoary і забажав її підключити до інтернету  ;)
Я придбав картку deshevshe.net з підтримкою callback.
До цього в мене був Gentoo, але я так і не зпромігся на ньому встановити який небудь gnome чи kde.  :-[  
Ну братан, звідки Ви джентуху брали? Там все в мене без проблем завжди було:

# emerge kde

минулого року треба було для колбеку правити руками ебилди, або компілити самому... Тепер все ОК!

Я перший раз користуюсь дебіано-подібним дистрибутивом.
Вийшовши до інтернету з роботи, я пошукои на open.net знайшов скрипти для налагодження callback, але в мене вони не зпацювали (що саме я зараз не змогу написати, бо я дуже багато чого перепробував  :-/).
Там було написано, що для переірки, чи підтримує моя система той клятий callback, треба набрати pppd callback і якщо буде unrecognised option, то треба пересбирати ppp з підтримкою callback. Я зкачав ppp2.4.2 до папки Desktop і зробив спробу його зібрати (до того розкоментував CBCP=y). У мене вийшло зробити тільки ./configure, а при спробі зробити make з самого початку повилазило дуже багато помилок.
Що воно таке, що я не маю змоги збирати з сирців?
І чи будуть у мене працювати наведені вище скрипти?
Зробіть папочку:
~/src/
розархівуйте туди архів
зробіть потрібну конфігурацію і
$ ./configure
$ make
А тепер мусите мати рута, далі без рута ніяк ;)
# su
# make install
Я особисто цими скриптами на дешевше.нет ходив правда можливо не саме цією версією...
apt Деба погано знаю, але в rpm, Gentoo скрипти працюють!

Увага руками ррр інсталиться в /usr/local/bin
а скрипти беруть рідний дебовий з /usr/bin
# which ppp
« Змінено: 2005-06-08 21:26:31 від hse »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Саша Гончаренко

• Гість
« Відповідей #17 : 2005-06-09 10:41:07 »
дякую за наведений хелп, але я сам винен - щось я дуже звик що після make воно повинне довго щось писати... а насправді там усе нормально - потрібно тільки було make install ввести  :-[  :-[  :-[
в своєму експеріменті з Генту я дійшов тільки до шел, а щость графічне - незпромігся встановити.
воно насправді дуже дратує, коли великий за розміром код компілюється, а десб посередені вискочює помилка і ніхто тобі не допомогає.
після такого я звичайно зношу лінукс і ставлю вінду.
я вже єкспериментував з редхат, асп,  - воні всі щось дуже вінду нагадують ... , фрібсд, генту - максимум 3 дні встояли і потім я їх за свою безпомічність зносив  >:(
а щось я нещодавно себе зловив, що гратися мені вже нецікаво, а граюся я лише в Football manager 2005 - його можно і через емулятор запустити  :D
то я і подумав щось нове встановити - а так, як я ще не мав нагоди з дебіаном познайомитись, то я і вибрав того Ubuntu.
доречі - ці скрипти в мене не працюють - воно туди дзвонить, але трубку не вішає, і інколи вилазить script .... aborted - точно не пам'ятаю.
ось скомпілив сhessnut-dialer і одразу зіткнувся з наступною проблумою .. - але її я вже розписав в другому розділі цього форуму.

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
« Відповідей #18 : 2005-06-09 12:02:35 »
в своєму експеріменті з Генту я дійшов тільки до шел, а щость графічне - незпромігся встановити.
воно насправді дуже дратує, коли великий за розміром код компілюється, а десб посередені вискочює помилка і ніхто тобі не допомогає.
USE="bindist" emerge kdeАбо знайди гуру, в якого стоїть gentoo i kde, і хай він тобі зробе бінарні пакети для кде (або чогось іншого).
[Kubuntu User]

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
« Відповідей #19 : 2005-06-09 18:01:35 »
може спробуйте mandriva 2005? я на разі цім дистром повнітстю задоволений + це перший дистр у мене, в якому практично все компілюється з сирців. наприклад я був трохи шокований коли без помилок зібрав таку велику прогу як inkscape.

Відсутній politruk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
  • BSD user
« Відповідей #20 : 2005-06-09 22:03:55 »
А в мене в /etc/ppp лишень один файл - ppp.conf:

default:
 set log Phase Chat LCP IPCP CCP tun command
 ident user-ppp VERSION (built COMPILATIONDATE)
 set device /dev/cuaa0
 set speed 115200
 set ifaddr 10.0.0.1/0 10.0.0.2/0 255.255.255.0 0.0.0.0
 add default HISADDR
 enable dns
papchap:
        allow user dmytro
        set phone 5640000
        set authname dmytro
        set authkey PASSWORD
        set openmode active
        accept chap
        set dial "ABORT BUSY ABORT NO\\sCARRIER TIMEOUT 5 \"\" AT OK-AT-OK ATE1Q0 OK \\dATDP\\T TIMEOUT 40 CONNECT \\c \\n"
iptel:
        allow user dmytro
        set phone 2399780
        set authname dmytro
        set authkey XXXXXXXXX
        set openmode active
        accept chap
        set dial "ABORT BUSY ABORT NO\\sCARRIER TIMEOUT 5 \"\" AT OK-AT-OK ATE1Q0 OK \\dATDP\\T TIMEOUT 40 CONNECT \\c \\n"
dialout:
 allow user dmytro
 set dial "ABORT BUSY ABORT NO\\sCARRIER TIMEOUT 5 \"\" AT OK-AT-OK ATE1Q0L1M1 OK \\dATDP\\T TIMEOUT 40 CONNECT \\c \\n"
 set timeout 180
 set callback cbcp e.164 MY_PHONE
 set cbcp MY_PHONE
 set phone 2392100
 set authname dmytro
 set authkey XXXXXXXX
dialin:
 set dial "ABORT BUSY ABORT NO\\sCARRIER TIMEOUT 5 \"\"TIMEOUT 30 RING ATA CONNECT \\c \\n"
 set authname dmytro
 set authkey XXXXXXXXX
 set timeout 180
 disable pap chap
 set callback none
Помістилося аж ТРИ варіанти дозвону - на Укртелеком, на IPTelecom звичайний та з калбеком.
Для того щоб отримати Укртелеком в командному рядку (чи через меню) - ppp -auto papchap , IPTelecom - ppp -auto iptel .
Для калбека - спочатку ppp -background dialout , потім - ppp -background dialin .
Все це можна організувати через меню чи іконки - справа смаку.
І ніяких пітонів, каштанів, кппппппп......
« Змінено: 2005-06-09 22:13:50 від politruk »
FreeBSD 6.0

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #21 : 2005-06-09 22:28:20 »
в своєму експерименті з Генту я дійшов тільки до шел, а щось графічне - не спромігся встановити.
воно насправді дуже дратує, коли великий за розміром код компілюється, а десь посередині вискакує помилка і ніхто тобі не допомогає.

Ну в мене "все компілиться що рухається, що не рухається рухаю і компілю"! ;)

В звичайному простому випадку коли брати ТІЛЬКИ СТАБІЛЬНІ пакети, без параноїдальних опцій оптимізації все повинно бути без проблем ::)

Я зараз працюю на системі з Native POSIX Threads Library & Message Passing Interface та купу інших прибамбасів... так, що всі проги, що підтримують це, повинні працювати паралельно и без fork через LWKT.
Проблеми були, не всі проги пишуться вірно, але з допомогою файлів у /etc/portage/* ці проблеми можна обійти... В /var/log/... воно пише логи що йому не подобається (переважно се параноїдальні опції оптимізації) попробуйте відключити всю оптимізацію та USE і перезібрати пакет. Також вся система повинна збиратись компіляторами ОДНОГО ВИРОБНИКА наприклад для GNU: gcc, g++, g77 тоді сумісність повинна бути обов'язковою.

Можна використовувати distcc (-jN ,N - кількість проців + 1) & ccache для суттєвого прискорення компіляції!
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #22 : 2005-06-09 22:44:44 »
........................

Дякую спробую сам!

Саша Гончаренко

• Гість
« Відповідей #23 : 2005-06-10 09:04:34 »
скіп-скіп-скіп
Все це можна організувати через меню чи іконки - справа смаку.
І ніяких пітонів, каштанів, кппппппп......

А що - ніяких папок нема ?

Відсутній politruk

• Дописувач
  • **
  • BSD user
« Відповідей #24 : 2005-06-10 12:01:33 »
А цей конфіг самодостатній  ;)
FreeBSD 6.0

Саша Гончаренко

• Гість
« Відповідей #25 : 2005-06-10 12:12:50 »
а якщо з вашим конфігом моя система буде дзвонити, але не буде вішати трубку, щоб відбувся калбек, то куди далі копати?

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #26 : 2005-06-10 15:16:11 »
Давай перше добийся того, щоб не вішала, а тоді й копати будемо...

Відсутній politruk

• Дописувач
  • **
  • BSD user
« Відповідей #27 : 2005-06-10 16:13:45 »
До речі. Враховуйте специфіку моєї системи (FreeBSD) - ім"я Вашого порту за яким ховаєтся модем буде иншим.
Модем який? Зовнішній?
FreeBSD 6.0

Саша Гончаренко

• Гість
« Відповідей #28 : 2005-06-10 16:22:34 »
Ім'я порту, за яким ховається мій модем - ttLTM0 (Lucent Win Modem)
Доречі - виб не могли поглянути, чому в мене не компілюеться ррр?
Я викинув лістінг терміналу за цією адресою http://forum.ubuntu.ru/index.php?topic=314.new#new
Щось там в них дуже складно чи з кількістю відвідувачів, чи з їх психологією - бо тут мені  відразу допомогають, а там щось ігнорують  :-/
А на цьому форумі щось я не знайшов, як мені можно файла поцепити до мого постингу ...

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #29 : 2005-06-10 20:36:40 »
А цей конфіг самодостатній  ;)

Ну ще пару файликів можна додати щоб у мережевий екран правила дописувало...