Автор Гілка: Чи годиться Xorg? (SUSE)  (Прочитано 2538 раз)

Відсутній lacher

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
  • Do you know RFM principle?
Чи годиться Xorg? (SUSE)
« : 2005-09-26 18:02:34 »
 Шановні! Ось я маю машину з інтегрованим відео. Система RH 7.2.  8-) Спробував ставити SuSe Linux 9.3.  Далі початкового меню не йде.  Відеорежими надає тільки два: VESA і TEXT.  Текстовий варіант, ясна справа, не годиться. У VESA з екрану все зникає , тільки бігають білі лінії  :o . Чи є це проблемою XORG? Чи можливе вирішення проблеми?

guest(Guest)

• Гість
Re: Чи годиться Xorg? (SUSE)
« Відповідей #1 : 2005-09-26 19:03:05 »
> Чи є це проблемою XORG?
no.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2005-09-26 23:34:57 »
В мене були подібні граблі з сусе 9.2 на i810 чипсеті, у мандріві все запрацювало залюбки. Взагалі, це не є проблема Х-серверу, цепроблема модуля ядра, яким є драйвер.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #3 : 2005-09-27 01:56:37 »
Запустіть dmesg | less і подивіться який у вас чипсет (набір чипів), якщо i810, гляньте сюди:
http://www.die.net/doc/linux/man/man4/i810.4.html

Відредагуйте /etc/X11/xorg.conf:

Section "Device"
  Identifier "something"
  Driver "i810"      
  ...
EndSection

Відсутній lacher

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
  • Do you know RFM principle?
« Відповідей #4 : 2005-09-27 10:34:06 »

Відредагуйте /etc/X11/xorg.conf:

Section "Device"
  Identifier "something"
  Driver "i810"      
  ...
EndSection

Але ж як змінювати файл, якщо система навіть не встановлена?

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #5 : 2005-09-27 11:15:06 »
Вибачаюсь, не зрозумів з першого разу.
Спробуйте ввійти б BIOS і поміняти кількість графічної пам'яті від 1MB до 8 MB, якщо необхідно.
Якщо останнє не дасть вам нормального графічного інсталятора, прийдеться інсталювати у текстовому режимі (принаймні Slackware, Debian і інші саме так встановлюються).

Знаю що в SuSE можна спробувати поміняти резолюцію інсталятора за допомогою однієї з F-клавіш, але не пам'ятаю/не можу знайти в Гуглі якої самої.
« Змінено: 2005-09-27 11:19:12 від tech »

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #6 : 2005-09-27 11:35:14 »
Ну в мене ще така думка з'явилась може фреймбуфер конфліктує, то при завантажені гляньте доступні ядра та виберіть те що без фреймбуферу...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2005-09-28 23:28:31 »
Сьогодні ще развпевнився що це проблеми драйвера, мандріва під час установки скаржиться на невірні  параметри фреймбуферу та переходить у vesa для продовження встановлення. В мене на 5 з 15 компів стоїть сузя 9.2, на інші 10 саме через таку ковбасню поставив (та ставитиму ще на 25) мандріву.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #8 : 2005-11-09 21:39:33 »
У мене була суся 9.0 і відяшка geforce 440mx. так після встановлення фірмового драйвера в мене відвалювався фреймбуфер, тобто всі консолі були чорними і нічого не виводилося. Я пробував на інших машинах, все гаразд, тому думаю що це з чіпсетом. Спробуйте до ядра додати команду vga=normal
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #9 : 2005-11-12 18:23:00 »
У мене була суся 9.0 і відяшка geforce 440mx. так після встановлення фірмового драйвера в мене відвалювався фреймбуфер, тобто всі консолі були чорними і нічого не виводилося. Я пробував на інших машинах, все гаразд, тому думаю що це з чіпсетом. Спробуйте до ядра додати команду vga=normal

В мене колись було таке саме на Мандраці 9 з фірмовими драйверами. Вирішилось просто - встановив Дебіан  8-). Мабуть це щось з ядром - ставились драйвера дуже криво.
Є така думка: інсталятор драйвера намагається ставити вже готовий драйвер (перевіряє, мабуть, через modprobe, чи як?). Так от, драйвер виявляється не повністю сумісним. Іноді він каже, що драйвера немає - тоді збирає сам з сорців і все стає ОК. У мене на свому самозбірному 2.6.8 все працює - персик! До речі, на тому самому драйвері. Тільки кожен раз на інше ядро знову збирати доводиться.
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.