Автор Гілка: Debian  (Прочитано 1515 раз)

Відсутній 100matolog

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • I Love YaBB 2!
Debian
« : 2005-12-07 18:13:16 »
Встановив собі Debian 2.6
машина - 4 пень 3 ггц з гігом мозгов
Намагаюсь прикрутити рідні пакети аля ssh. Роблю це через apt.Тобто даю наступну команду apt-get update (пакети беру з українського фтп). Далі кажу apt-get install ssh (наприклад)..Він його скачуе й намагаеться встановити але видає помилку
 такого роду

this instalation run will reguire temporarily removing  the ssential  package e2fsprogs due to a conflicts /pre-depends loop
this is often bad, but if you really want to do it , activate the APT:Force-Loop Break option
internal error.could not remove e2fsprofs

народ каже щоб встановив файлову систему ext2. Теж саме. Намагаюсь зробити це через base-config - таж сама помилка.

Що нетак роблю?

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Re: Debian
« Відповідей #1 : 2005-12-07 18:33:36 »
Що то є Debian 2.6?! Останній випуск Debian 2.* (2.2!) здається був років п'ять тому... І я не здивуюсь, якщо виявиться, що сучасний ssh конфліктує з якимсь з базових пакунків дуже старої системи. Спробуйте спочатку apt-get upgrade або встановіть щось більш сучасне. Тим паче машина не зі слабких.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #2 : 2005-12-07 18:47:53 »
Я б теж не радив старенький дистрибутив на нову машину. Багато заліза з тих пір помінялось. Дивно що взагалі хоть щось працює.
« Змінено: 2005-12-07 18:51:05 від tech »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2005-12-08 01:22:06 »
Як я зрозумів мається на увазі ядро 2.6.... Ще йде конфлікт з пакунком для роботи з ext2.
Каже, що треба тимчасово видалити необхідний пакунок e2fsprogs для задовільнення залежностей та пропонує рішення для цієї проблеми.
Встановлювати ext2 не треба (забудьте вже про неї - занадто застаріла для робочої системи).
А от поновитись - дуже раджу. Якщо не допоможе - зібрати з сирців все потрібне.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #4 : 2005-12-08 09:19:37 »
Умгу... Схоже, справді малось на увазі ядро. apt-get upgrade швидше за все вирішить всі проблеми.
dd if=/dev/zero of=/dev/null