Автор Гілка: maildrop+mysql+postfix  (Прочитано 2319 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
maildrop+mysql+postfix
« : 2005-10-14 10:06:42 »
допоможіть настоїти maildrop+mysql  в якості транспорту для postfix, а то не можу знайти жодної інформації,
поставив courier-authlib, courier-imap i maildrop,  але не знаю як зробити квоту і фільтрування (добре хоч пошту доставляє)??????

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
Re: maildrop+mysql+postfix
« Відповідей #1 : 2005-10-14 14:04:52 »
вже більш-менш розібрався, тільки скажіть як правильно прописувати квоту, тобто який формат (там ніби в кінці з буквою S, в чому це вимірєються , в байтах), і чи можна визначити що саме буде відсилатись відправнику  в разі перевищення квоти адресатом!!!!

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #2 : 2005-11-15 15:33:43 »
допоожіть у налаштуванні фільрту для maildrop,
в /etc/maildroprc:
`test -r $DEFAULT/.mailfilter`
if( $RETURNCODE == 0 )         {
include "$DEFAULT/.mailfilter"         }

DEFAULT=це/var/mail/virtual/
відповідно там є каталог користувача user (створений з допомогою maildirmaike),
створюю файл /var/mail/virtual/.mailfilter

а що потрібно прописати в  цьому .mailfilter, щоб листи позначені як смап складались в  окрему папку spam, яка знаходиться в /var/mail/virtual/user/spam

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #3 : 2005-12-28 10:13:01 »
а що потрібно прописати в  цьому .mailfilter, щоб листи позначені як смап складались в  окрему папку spam, яка знаходиться в /var/mail/virtual/user/spam

Можна зробити  ось так:
xfilter "/usr/bin/spamc"
if (/^X-Spam-Flag: YES/)
{
        to "/var/mail/virtual/user/spam"
}
spamc -- це з SpamAssasin'а. Але що стосується maildrop -- я ним дуже і дуже незадоволений. Я свого часу перейшов з procmail на maildrop, бо останній писався з самого початку з підтримкою maildir, але тепер додали підтримку maildir в procmail. А можливості procmail  (особливо коли треба в фільтр включити частинку шел чи перл скрипта) не ідуть ні в яке порівняння з maildrop. Рекомендую зразу почитати з procmail'а, трохи покорябаєтесь із його синтаксисом, зате це вже до кінця життя Ваша програма.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #4 : 2005-12-28 19:44:01 »
в плані  написання правил я згідний, що procmail  кращий ніж  maildrop, але при виборі локального  транспотру головним критерієм була можливість ставити квоти на поштові ящики,
maildrop - дає таку можливість...
а procmail - не має такого (наскільки я знаю)...
« Змінено: 2005-12-28 19:45:05 від vova07 »