Взагалі, усі антивіруси під лінукс мають на меті перевірку проходячого через них потоку данних на віндузові віруси, щоб захистити тих користувачів що сидять після лінуха десь у локалці.
Хіба що Касперських воає про необхідність захисту саме лінуксів від їх "рідних" вірусів (особисто мені ще жоден такий не зустрівся).
Тоді, чи треба їх встановлювати, для того, щоб мати захист від win-вірусів на lin-машині?
А clamav'у було уточнено, що перевіряти, а що ні? Бо воно за замовчуванням *.avi також буде перевіряти
По-перше, *.avi у мене всього кілька валяється, їхня участь в цьому затягуванні процесу невелика. Там гальмує на всяких архівах - .cab-ах, шмабах, на .dat-ах і т. д.
По-друге, а хіба не може прийшлий черв’ячок покласти якогось вірусика на ж.диск файлом з розширенням .avi?
По-третє, інші антивіруси шарять, як мені здалося, по всіх файлах. Різниця ж по часу виходить у 5-10 разів. Це якось ненормально.
Цитата: Campana від 2005-12-24 00:54:34По-перше, *.avi у мене всього кілька валяється, їхня участь в цьому затягуванні процесу невелика. Там гальмує на всяких архівах - .cab-ах, шмабах, на .dat-ах і т. д.Можна зменьшити глибину распаковки архіву - бо нерідко у cab запаковується, наприклад, chm, що є сам запакований й т.д.
ЦитатаПо-друге, а хіба не може прийшлий черв’ячок покласти якогось вірусика на ж.диск файлом з розширенням .avi? Його мало покласти - треба ще й запустити А вінда дозволяє запускати лище за росширенням (хоча, здається, якісь дірки у wmp9 були, але мені жодного разу не попадалися .avi чи .mp3 заражені)