Автор Гілка: Про розподіл трафіку на український та світовий  (Прочитано 3423 раз)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Проблема такого плану:

Є локальна мережа в гуртожитку і планується її підключення до інтернету.

Потрібно розділити трафік на український та світовий, окремо його порахувати.
Якщо є можливість автоматично відключити користувачів за неоплату (або встановити ліміт трафіку) то це взагалі супер!

Роутер планується P-II 550 (розігнали :))/128Mb/40Gb

Також буду вдячний за будь-які поради щодо ОС, використання проксі інше
Roman Suprotkin

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Особисто я використовую netams.
Він, правда, нетривіальний у налаштуваннях, але все ж достатньо потужний по можливостях.

Щодо розігнаного процесора - наполегливо рекомендую "зігнати" назад. Лінуксу/БСД вистачить і 400-го (звісно що залежить від задачі - я передбачаю функції маршрутизатор+проксі+файрвол+пошта+антивірус для локальної мережі з трафіком до 1 ГБ/добу). Якщо є можливість - додайте ще одну планку памяті: на сервері її ніколи не буде забагато.

Поради щодо ОС... Жарт оцінив ;о))

Якщо серйозно - будь-що з юніксів, що зможете підняти: FedoraCore/Debian/Free-Open-Net-BSD etc...

Проксі - squid.

Файрвол - штатний відповідної ОС.

Пошта - postfix/sendmail - що зможете підняти.

Про решту - запитуйте.
Читайте документацію - вона кермує.

TwisteR(Guest)

• Гість
А що до розподiлу траффiку на український та свiтовий? бо для мене це питання також актуальне. Є невелика (5-6 машин) локальна мережа з виходом до Iнтернет через роутер - РII 400, 256 RAM, 200Гб., ОС - Gentoo Linux 2.6.12. Було б непогано, як-би малювались графiки використання Iнтернету. Буду вдячний за вiдповiдi.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
А про розподіл трафіку я відповів у першому абзаці  ;)

По Gentoo у нас hse спеціалізується; можливо він вам щось вартісне підкаже про організацію і роботу системи в цілому.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Тут трохи iнше питання. Де можна б узяти список IP адрес, що належать до украiнських провайдерiв (ще й поновлюваний)?
Мене й самого це цiкавить. Бо провайдерам легше - те, що йде до UA-IX - украiнське. А от кiнцевим користувачам - проблема

TwisteR(Guest)

• Гість
Ось пара лiнкiв з поновлюваними списками IP адрес, що належать до UA-IX:
http://www.colocall.net/ua/
http://noc.ix.net.ua/ua-list.txt

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Це питання вже піднімалось. Тоді сказали, що у кожного прова може бути свій список мереж UA-IX по якому він рахує трафік. Тому найкраще брати список саме у вашого прова...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Я поговорив з імовірним провайдером і вони порадили ось цю прогу:
http://stargazer.dp.ua/
її я ще не дивився і не колюпався, але судячи з того, що є на сайті вона має підійти.

А щодо списка IP мені провайдери так і сказали, що буде оновлюваний список адрес
Roman Suprotkin

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Це питання вже піднімалось. Тоді сказали, що у кожного прова може бути свій список мереж UA-IX по якому він рахує трафік. Тому найкраще брати список саме у вашого прова...

Угу. А, наприклад, Golden взагалі нічого дати не може...

Відсутній old

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
  • Що новенького?
Я думаю що різниця в розходженнях якщо і є, то незначна. Тобт похибка не впливає на результат в цілому :) Хіба що провайдер якийсь дуже злобний