Автор Гілка: Мінімальна конфігурація для проксі сервера!  (Прочитано 2650 раз)

Відсутній maluy

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • I Love YaBB 2!
Яка повинна бути конфігурація для Проксі

CPU - ?
HDD - ?
RAM - ?

Мережа налічує 100 компів і поступово зростає.

В середньому за місяць викачуюють 15Гб, відповідно за тиждень коло 3.5Гб
 Як брак коштів на компи, тож потрібно мінімальну машинку. Роутер і фаєрвол працює на іншій жилізячці!

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
У нас до кінця минулого року схожу мережу обслуговував Duron800/20Gb/256Mb. Окрім проксі-сервера тяглися дві бази даних на Firebird + sendmail + nat + firewall... Словом, типова робота для юінкса в маленьких конторах.
І проблеми розпочалися лише із-за самописної програми контролю трафіку, котра почала у геометричній прогресії їсти ресурси процесора з додаванням нових користувачів.
А взагалі-то для такої роботи вам вистачить і 400-го Pentium'a. Єдине - оперативної пам'яті на сервері багато не буває. Ну і врахуйте, що в переважній більшості випадків сервер поступово навантажується додатковими службами, котрі як правило споживають додаткові ресурси (це я знову ж таки про невеликі фірми, де проблеми вирішуються по мірі виникнення, а не профілактично).

Тьфу ти, відразу не усвідомив останнього речення. Хм. Для "чистого" проксі, думаю, і PI-166/128MB/10Gb, думаю, вистачить. Тут, щоправда, доведеться пошукати дистрибутив, котрий на цьому зможе запустити встановлення ;о) Хоча, наскільки я знайомий з цінами на вживану техніку (нова такого рівня давно вже не випускаєтсья і, відповідно, не продається, НМВ), різниця в ціні таких машин (166 і 400) буде слабовідчутною навіть для домашнього користувача.
« Змінено: 2006-01-25 21:42:08 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній AndreyD

• Новачок
  • *
В мене на 50 компів проксі через мережу в інет стояв i80486 DX4 - 100MHz з 2 флопіками і PCI мережевими. Вистачало з головою. Навіть сильно не грівся, а з-за відсутності вінта - і не чути було... :) (на ньому стояла FreeBSD). Нас тоді влаштовувало. Зараз поставили Intel Pentium 75 MHz без вінта, і з 2-а дисководами). Все гаразд, працює, як має бути... Через нього і зараз виходжу з дому в інет...
Подумую перейти назад до i486 - менше гріється :)

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
звиняйте, але щось мене сильно бере сумнів, що на 486й без гвинта був піднятий саме проксі - роутер/фаервол - так, але це ж зовсім інші речі. Що він там може кешувати?

для проксі подібного потрібен дійсно не так процесор, як ОЗУ :\  Варто взяти щось наз зразок Duron від 600 - що зараз дешеві й доступні, від декількох Гб вінчестер на кеш й пам'ять RAM  - отут просто чим більше,  тим краще, але для таких машин вона дорога, варто взяти від 256Мб, 1Гб - це вже має бути круто так.
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній AndreyD

• Новачок
  • *
наскільки я розумію, питання було Мінімальна конфігурація для проксі сервера. А DURON 600 + 1 GB ОЗП коштують навіть зараз - до дідька.
А в людей трабла - "Як брак коштів на компи, тож потрібно мінімальну машинку. Роутер і фаєрвол працює на іншій жилізячці". отож i80486 + FreeBSD справиться за милу душу. :) :) :)

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
Це машина саме роутер-фаєрвол. Якщо мова йде про роздачу мережі юзверам - то тут й nat буде досить, навіть краще не заводити проксі, що займаюсять хоч якимось покращенням роботи за допомогою кешувaння. Якщо такого не буде - то в даній ситуації подібний проксі взагалі не потрібний - бо вже є залізо що виконує подібні функції. Виходячи з такого мінімальна конфігурація - саме його відсутність? Сенсу з проксі на такій машині, коли роздачою нету вже займається інша залізка.

PS: коли потрібно тільки що й поставити маленький гейт, сенсу заводити велику гудячу коробку, можливо взяти манюнький ледве інтелектуальний роутер чи що там. Гроші ті самі - проблем куди менше. Перевіряв, на тому linksys навіть лінукс стоїть, шел є (поки не придумав для чого).
« Змінено: 2006-05-03 14:36:36 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Praporshic

• Гість
Додам свої 5 копійок.
Особисто я тримав Squid+пошта (Postfix+Dovecot+ClamAV+SpamAssassin)+ Samba + робоче місце з KDE 3.4 (Mandriva 2005 LE) на наступному залізі:
Duron 750/128RAM/40Gb HDD/Riva TNT2 16Mb. Система жила у безперервному свопі. Коли я спробував на цьому підняти ще й SquidGuard ядро у той саме час відстрілювали сквіда через настачу пам'ті. Але якщо потрібна лише маршрутизація - то вистачить манесенької трохи розумної залізяки.