У нас до кінця минулого року схожу мережу обслуговував Duron800/20Gb/256Mb. Окрім проксі-сервера тяглися дві бази даних на Firebird + sendmail + nat + firewall... Словом, типова робота для юінкса в маленьких конторах.
І проблеми розпочалися лише із-за самописної програми контролю трафіку, котра почала у геометричній прогресії їсти ресурси процесора з додаванням нових користувачів.
А взагалі-то для такої роботи вам вистачить і 400-го Pentium'a. Єдине - оперативної пам'яті на сервері багато не буває. Ну і врахуйте, що в переважній більшості випадків сервер поступово навантажується додатковими службами, котрі як правило споживають додаткові ресурси (це я знову ж таки про невеликі фірми, де проблеми вирішуються по мірі виникнення, а не профілактично).
Тьфу ти, відразу не усвідомив останнього речення. Хм. Для "чистого" проксі, думаю, і PI-166/128MB/10Gb, думаю, вистачить. Тут, щоправда, доведеться пошукати дистрибутив, котрий на цьому зможе запустити встановлення ;о) Хоча, наскільки я знайомий з цінами на вживану техніку (нова такого рівня давно вже не випускаєтсья і, відповідно, не продається, НМВ), різниця в ціні таких машин (166 і 400) буде слабовідчутною навіть для домашнього користувача.