Автор Гілка: Cisco VPN-clien  (Прочитано 1796 раз)

Відсутній freeman

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • I Love Gentoo linux!
Cisco VPN-clien
« : 2006-05-11 10:43:59 »
Доброго дня , панове , можливо хтось пробував будувати тунель між віндою і цискою з допомогою ціско впн клієнта .
Може хто підскаже як заставити вінду поміняти дефолт роут після того як піднімається тунель ?
Буду вельми вдячний за якусь корисну інформацію . :)

Відсутній MaXony

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Що новенького?
Re: Cisco VPN-clien
« Відповідей #1 : 2006-06-03 17:04:02 »
Доброго дня , панове , можливо хтось пробував будувати тунель між віндою і цискою з допомогою ціско впн клієнта .
Може хто підскаже як заставити вінду поміняти дефолт роут після того як піднімається тунель ?
Буду вельми вдячний за якусь корисну інформацію . :)

треба крутити команду route

Відсутній old

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
  • Що новенького?
Re: Cisco VPN-clien
« Відповідей #2 : 2006-06-05 12:44:08 »
В загальному випадку ніякого прмяого зв'язку між маршрутизацією і тунелюванням не повинно бути (хоча Лінукс-імплементація *SWAN, і використовує команду роут для перенаправлення трафіку в тунель). Тунелювання передбачає інакпсуляцію+криптування. Далі інкапсульований пакет роутиться згідно таблиці маршрутизації. Тому, наскільки я пригадую, зміна таблиці маршрутизації в даному впадку не вплине на те, який трафік  має інкапсулюватись (іти в тунель), а лише на те куди підуть вже інкапсульовані пакети (знову ж таки не плутити з реалізацією на Лінуксі, де Ви отримуєте інтерфейс ipsec і в нього роутите трафік -- ІМНО це просто особливості реалізації).
Якщо Вам конче необхідно міняти роутінг після підняття тунелю, треба шукати зачіпки на виконання "батніка" після встановлення тунелю (типу ip-up.local для ррр). Не пригадую, правда, чи Циско клієнт вміє такі речі. Але ІМНО Вам потрібно просто коректно виставити політики на стороні клієнта, які визначатимуть трафік який буде інкапсулюватись у тунель.
« Змінено: 2006-06-05 12:51:10 від old »