Автор Гілка: Linux+Samsung C100  (Прочитано 2285 раз)

Відсутній ufonavt

• Новачок
  • *
  • дописів: 15
  • I Love YaBB 2!
Linux+Samsung C100
« : 2006-07-18 00:21:59 »
У мене є телефон Samsung C100 і USB data cable, це чудо техніки треба підключити в якості модема до Red Hat Linux 7.1 Pro. Я пробував через Kppp але там немає USB портів. Допоможіть новачкові налаштувати інтернет, а то у віндовз в мене глюк, якщо відкрию більше двох вікон Internet Explorer'а то він намертво висне.

Відсутній vanilla

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • Патрик ...! Слака ...!
Re: Linux+Samsung C100
« Відповідей #1 : 2006-07-18 07:38:02 »
Я думаю, що під Linux Вам це не вдасться.
Приблизно з рік назад я дуже довго мучався з С110 під Slackware 10.1. Не вдалося.
А у вас ще й дистрибутив, м'ягко кажучи, старуватий.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2006-07-18 16:42:32 »
У мене є телефон Samsung C100 і USB data cable, це чудо техніки треба підключити в якості модема до Red Hat Linux 7.1 Pro. Я пробував через Kppp але там немає USB портів. Допоможіть новачкові налаштувати інтернет, а то у віндовз в мене глюк, якщо відкрию більше двох вікон Internet Explorer'а то він намертво висне.

RedHat 7.1 дуже старий і вже давно не підтримується.

В мене був Samsung C100 і я підключав його до Linux (Fedora Core 4) як звичайний модем через USB. В KPP немає портів USB і не буде, так як телефон підключається в режимі емуляції порта COM (COM over USB). Пробуйте якийсь з /dev/tty*. Якщо модем розпізнається і підключається (я не впевнений чи в RH71 була вже нормальна підтримка USB), то ім'я пристрою пишеться в журнал /var/log/messages.

PS.
Там є проблема з кодами, які необхідно задавати замість номеру телефону щоб модем працював через GPRS. Десь в інтернеті є дока.
[Fedora Linux]

Відсутній G

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2006-07-26 13:08:49 »
modprobe usbserial
modprobe pl2301 (здається так)
/dev/ttyUSBx - то девайс модема...

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
« Відповідей #4 : 2006-08-11 22:59:16 »
   Дистрибутив вам явно треба новіший. Драйвера майже до всіх USB дротів є в ярдрах 2.6, тому раджу обрати дистрибутив з цим ядром. В всіх сучасних та популярних дистрибутивах є вже ядро цієї версії. Якщо є якісь питання допоможим!!!

Відсутній scholz

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2006-08-12 16:06:13 »
<offtop on>
А у вас ще й дистрибутив, м'ягко кажучи, старуватий.
А, перепрошую, дистрибутиви оновленню не підлягають? Або щоб обновити певні пакети треба цілком систему переставляти? Я користуюся дистрибутивом, якому вже близько півтора-двох років. Просто треба періодично оновлювати систему, а не періодично зносити, і ставити щось понад свіже...
<offtop off>
М. Окрім того, що дистрибутиви підлягають оновленню, правила підлягають обов'язковому дотриманню.
З першого посту їх порушувати - найшвидший шлях до бану.
« Змінено: 2006-08-12 16:19:51 від Praporshic »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2006-08-12 16:23:49 »
З гнусмасами я справи не мав, а от з Siemens M65 трохи поколупався. Не пам'ятаю дистр та яке було ядро, але точно що 2.6 гілки, проблем майже не було. Хоча, з Motorola C380&V180 проблем ще менше: modprobe cdc_acm і використовуємо пристрій /dev/ttyACM0