Автор Гілка: Postfix i mail.ru i dialup  (Прочитано 4432 раз)

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • дописів: 108
  • Ось так.
Postfix i mail.ru i dialup
« : 2006-11-11 21:59:33 »
Маю поштову скриньку на mail.ru. Хочу налаштувати  Postfix щоб він відправляв пошту через smtp.mail.ru  Зараз  можливо  лише отримувати пошту хоч в при налаштуванні Postfix був вказаний  smtp сервер  smtp.mail.ru. Я так розумію через те що сервер для отравки пошти вимагає авторизації, я й неможу відправляти пошту. Де задається пароль на відправлення пошти?

Praporshic

• Гість
Re: Postfix i mail.ru i dialup
« Відповідей #1 : 2006-11-11 22:12:25 »
У цьому випадку пароль не задається - на поштовому сервері має бути дозволений relay  для Вас. Тому, поставлене завдання нездійснене. А от якщо вказати у якості relay smtp-сервер провайдера, то має працювати.

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • Ось так.
« Відповідей #2 : 2006-11-12 11:14:25 »
Але ж KMail напряму може відправляти листи через smtp.mail.ru, то чому  Postfix неможе?  

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-11-12 11:44:26 »
Перепрошую, трохи помилився, почитайте ось це: http://lists.altlinux.ru/pipermail/community/2002-October/056316.html
та http://freelock.com/kb/Postfix_relayhost
Різниця між KMail та Postfix у тому, що один з них - клієнт, а інший - сервер.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2006-11-12 22:57:11 »
Різниця між KMail та Postfix у тому, що один з них - клієнт, а інший - сервер.

А який сервер вміє?
Linux. The future is open.

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • Ось так.
« Відповідей #5 : 2006-11-12 23:04:21 »
Дуже дякую. Це  саме ті  посилання  що мені потрібні. Зараз  все  працює відповідно  до  поставленої задачі.
Як тепер налаштувати Postfix шоб відправляти і отримувати пошту  міг не   тільки root?  Бо використовувати обліковий запис   root  для  роботи  в інтернеті не сама розумна  ідея.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2006-11-12 23:38:38 »
Дуже дивно... в мене "з коробки" працюють усі користувачі що існують у системі....

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #7 : 2006-11-13 10:27:54 »
Дуже дякую. Це  саме ті  посилання  що мені потрібні. Зараз  все  працює відповідно  до  поставленої задачі.
Як тепер налаштувати Postfix шоб відправляти і отримувати пошту  міг не   тільки root?  Бо використовувати обліковий запис   root  для  роботи  в інтернеті не сама розумна  ідея.

Гм. Дивно. Взагалі-то postfix за замовчуванням НЕ приймає пошту для root, а перенаправляє її згідно таблиці aliases. Подивіться, по-перше, її - чи не перенаправляється пошта для потрібного користувача на рута (наприклад, webmaster, news, ftp, тощо - це загальновідомі адреси й за замовчуванням прописані у aliases)

По-друге, дивіться налаштування самого postfix (до речі, Ви не вказали версію). У версіях 2 та вище з'явилося поняття proxy сервісу, що у chroot середовищі (де зазвичай працює postfix) дозволяє сервісу "достатися" до /etc/passwd чи ще десь, де вказано списком користувачів системи. Причому, напочатку у деяких дистрах (Ви знову забули вказати, якому) у файлі master.cf була помилка - proxy чомусь загонявся у chroot, й, звичайно, не працював, як слід.

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • Ось так.
« Відповідей #8 : 2006-11-13 12:20:26 »
Взагалі-то postfix за замовчуванням НЕ приймає пошту для root, а перенаправляє її згідно таблиці aliases. Подивіться, по-перше, її - чи не перенаправляється пошта для потрібного користувача на рута (наприклад, webmaster, news, ftp, тощо - це загальновідомі адреси й за замовчуванням прописані у aliases)

Так пошту для root він не приймає але щоб відправити або отримати пошту  Postfix  повинен запустити саме root.
Якщо запускати як звичайний користувач то
postfix: error: to submit mail, use the Postfix sendmail command
postfix: fatal: the postfix command is reserved for the superuser

Використовую АСП10 і postfix з цього дистрибутиву.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2006-11-13 12:48:40 »
А не спадало на думку, що його треба запускати як демона?  ;) При старті системи. Для зручності керування демонами я в ASP 9.2/10beta використовував ntsysv. Спробуйте - може сподобається ;)

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • Ось так.
« Відповідей #10 : 2006-11-14 18:47:58 »
Як демон він відправляє локальну пошту, а за межі системи не відправляє і не заберає тільки при запуску може це робити.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2006-11-14 19:10:52 »
Якщо його відповідним (читай - звичайним) чином налаштувати, то він відправлятиме пошту туди, куди потрібно.
Для забирання пошти ззовні треба використовувати fetchmail

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • Ось так.
« Відповідей #12 : 2006-11-14 22:36:36 »
fetchmail  збирає пошту коли його вручну запустити. А як налаштувати щоб забирав пошту регулярно  і без моєї участі?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #13 : 2006-11-14 22:52:51 »
fetchmail  збирає пошту коли його вручну запустити. А як налаштувати щоб забирав пошту регулярноі без моєї участі?
fetchmail -d 900 & (і зробити відповідний initscript)
Або доручити запуск fetchmail cron-у... якщо він запущений.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #14 : 2006-11-15 11:30:02 »
А взагалі, НМД, режим "одна скринька на домен" - це зло. Воно стабільно не працює й увесь час намагається накрутити трафік (або щось видалити зверх необхідного). Що й не дивно - бо , по-перше, це нештатний режим, по-друге, автори деяких популярних поштових клієнтів (не будемо вказувати пальцем) RFC читати не дуже полюбляють...

Якщо одна скринька-одна скринька, тоді ще з цим можна змиритися. Але тоді виникає питання щодо доцільності взагалі город городити - досить звичайного поштового клієнта...