Автор Гілка: Допоможіть настроїти сервер під Free BSD  (Прочитано 6117 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Допоможіть настроїти сервер під Free BSD
« Відповідей #15 : 2007-03-12 15:30:06 »
Чому б не описатипроцес становки, не лише ОС, а й паралельних програм.. Mail Ser., FTP, SAMBA, Squid.... і так далі..
А чому б не сходити на docs.linux.org.ua? Ось на приклад налаштування пошти на FreeBSD: http://docs.linux.org.ua/index.php/GNU:Postfix_mini_howto. Авторство - моє, щоб не казали що я окрім плюсів та зірочок нічого нікому.
« Змінено: 2007-03-12 15:31:46 від Praporshic »

Відсутній angel4x07

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Dont Stop!!!
« Відповідей #16 : 2007-03-12 15:35:32 »
Zero чесно тобі скажу (хоча й не люблю по)учати) ... я не знаю жодної людини яку можна навчити, але знаю багато, хто може навчитися. Якщо зрозуміло, то питань не має бути. Водночас твої притензії зводяться до такого пняття навчання "знайдіть на корпусі велику кнопку - це живлення, вказівним пальцем(це той що є другим від великого, не переплутайти тому що іншим не так зручно і може виникнути поганий стиль включання), якщо у вас нема вказівного пальця, перегляньте розділ про неповноцінних ..." ... сама їдея адміністрування вже передбачає досвід або вміння. А щодо часу, ну то його завжди нехватає, але чогось на потрібні речі, пиво ми завжди встигаєм випити... в кінці хочу сказати, що я майже впевнений що тобі всі поможуть коли ти будеш питати про конкретні речі, або нюанси (а вони появляються тоді коли ти руцями за клавою не валишся в лінейку, а в консолі редагуєш конфіг сквіду або щось подібного), тебе не заставляють читати талмуди, але хоча б спробуй щось підняти на серваку а тоді вже ний.
Якщо ти хочеш знати, як побудувати будинок - будуй його, просто будуй його.

Відсутній Zero_FX

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #17 : 2007-03-12 16:00:42 »
Звичайно дякую за все те що ви всі мені порадили... Довожу до відомаі всіх інших, що моїми руками піднятий не один сервер (різних конфігурацій - починаючи з І386 - і закінчуючи CISCO 5300)... В моїх руках локальна мережа в якій близько 6500 - абонентів, це тільки місцеві - за інших я не говорю, я атестований по 3-м з 5 галузей адміністрування (CISCO, *nix admin, win 2000/03 server)... Я просто хотів подивитися, чи зможете ви всі зробити шось для того щоб ті хто тільки починає цим займатися міг швидко шось зрозуміти... Хочаб не все та хоч щось... Ви спитаєте чому я виніс на обговорення настройку саме цих сервісів - бо саме з ними пчинаються проблеми і застої... Але я бачу що це все марно... Це нічого не дасть ... Так шо вибачте мене за ці безглузді питання - ДЛЯ ВАС!!!

Піду на інший форум... Може там знайдуться люди які дійсно зацікавляться таким пректом... Які зрозіміють мене... Легко давати поради людям як в біді, та колись вона прийде і до вас... І біля Вас тж нікого не буде, і ви шановні теж почните прости про допомогу... Та всім буде байдуже до ваших пролем....

Так шо на цьому прощяюся з ВАМИ "ШАНОВНІ"...... Хай Вам щястить... Адже як казав Галілей :

" А ВСЕЖ ТАКИ ВОНА КРУТИТЬСЯ.... І ЦЕ ДІЛО КОЛИСЬ РУШИТЬ З МІСТА... "
   8-)
« Змінено: 2007-03-12 16:05:48 від Zero_FX »

Відсутній angel4x07

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Dont Stop!!!
« Відповідей #18 : 2007-03-12 16:44:56 »
Мабуть я вже невчасно відповідаю на ваш клич, але я так зрозумів що мова йде про створення своєрідної енциклонедії для початківця по БЗД. Але мені здається що це не для форума, я сам не дуже дружу з БЗД, але думаю ви дещо не там шукаєте. Я думаю що найкращим варіантом написання такого посібника, буде на базі проекту вікіпедія. Я не виправдовую і не ганблю нікого, але варто справді щось таке створити (хоча думаю вже щось таке є, можливо не в тій кондиції що треба). Тобто треба почати справді писати посібник з елементарного, але без водички т, тобто чітко розписувати кроки і кидати зсилки на допоміжні документи (тобто проект вікіпедія про БЗД). Такщо шановний ZERO_FR, я вас частково розумію і підтримую(так як сам довгий період стикаюся з багатьма проблемами і трачу час на незрозуміло що :) ), але ви шукаєте не там ... спробуйте справді на вікіпедії ( непогано якщо на українській) ... бажаю успіху  :)
Якщо ти хочеш знати, як побудувати будинок - будуй його, просто будуй його.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #19 : 2007-03-12 16:47:41 »
Мати рідна... Зараз дають атестат юнікс-адміна без знання того, що таке FreeBSD handbook  :o

Боюсь, такий атестат навіть не вартий того, щоб з ним до виходка сходити - швидше за все він надрукований на цупкому папері.

З.І. Галілей не казав таких слів.

З.З.І. Українську також варто підтягнути. Якщо ви не дай Боже надумаєте колись вернутись з поточним рівнем граматики - знову підете геть, але вже у примусовому порядку.
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2007-03-12 17:02:51 »
"Платон мій друг, але істина дорожче".
Цитата
Довожу дотого відомаі всіх інших, що мїми руками піднятий не один сервер (різних конфігурацій - починаючи з І386 - і закінчуючи CISCO 5300)... В моїх руках локальна мережа в якій близько 6500 - абонентів, це тільки місцеві - за інших я не говорю, я атестований по 3-м з 5 галузей адміністрування (CISCO, *nix admin, win 2000/03 server)...

Доводжу до Вашого відома, що зараз я займаю посаду Postmaster  та VPS Engineer компанії HvOSTING, яка наразі тримає 5% українського хостинга, а це - дуже не мало враховуючи кількість конкурентів. Жодних офіційних сертифікатів не маю (Brainbench - не рахується) так само як і вищої освіти (наразі - 2-й курс ФТІ НТУУ "КПІ" заочне відділення). Моїми руками піднято 2 хостинг-сервера та 1 сервер VPS (OpenVZ).

Цитата
Я просто хотів подивитися, чи зможете ви всі зробити шось для того щоб ті хто тільки починає ци займатися міг швидко шось зрозуміти... Хочаб не все та хоч щось...

Свою професійну кар'єру я розпочав майже 2 роки тому. До того - були лише забавки. Перше що я зробив коли вирішив стати адміністратором - навчився задавати питання, і дуже дякую PAL`у що мені у цьому допоміг, я продовжує допомагати зараз, коли виникає потреба. Без нього - я б досі ганявся за вірусами у мастдайці. Окрім PAL`а мені допомагали на цьому форумі. Якби я у такому вигляді задавав би питання - мене б звідси вже давно викинули. А як бачите - модератором став.

Цитата
В спитаєте чому я винісна обговорення настройку саме цих сервісів - бо сами зними пчинаються проблеми і застої... Але я бачу що це все марно... Це нічого не дасть ... Так шо вибачте мене за ці безглузді питання - ДЛЯ ВАС!!!

Якось не дуже є бажання допомагати людині що так себе веде... З самого початку питання без жодної конкретики та опису проблеми, лише перелік сервісів що їй потрібно підняти. З купою помилок у тексті - що вже є порушенням правил (але ж їх ніхто не читав - навіщо час витрачати) та з усіма ознаками п'ятнадцятирічного школяра, який вирішив стати "кул хацкером". Подібна поведінка відвідувачів форуму - перший удар по пиці з метою приведення до тями "нерозумної дитини" - у житті битимуть не лише по пиці і не лише руками (не лише битимуть). Та й питання задавались не для нас, а для себе.

Цитата
Піду на інший форум... Може там знайдуться люди які дійсно зацікавляться таким пректом... Які зрозіміють мене...

Яким проектом? Про жоден проект тут ніхто нічого не казав. Вже так повелось, що тут кажуть усе одразу, бо інакше не буде результату.

Цитата
Легко давати поради людям як в біді, та колись воноприйде і до вас... І біля Вас тж нікого не буде, і ви шановні теж почнитепрости про допомогу... Та всім буде дайдуже до ваших пролем....

Шановний, у мої неповні 22 я був у ситуаціях, до яких краще не потрапляти. І не завжди оточуючі мали змогу допомогти, але мені вдавалось знаходити вихід самотужки. Довго, болісно, але знаходив. Я маю на увазі не лише професійну діяльність. Взагалі, дуже не впевнений що Вам десь допоможуть, якщо з самого початку так себе вести.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #21 : 2007-03-12 17:03:53 »
З.І. Галілей не казав таких слів.
Казав. Але лише першу половину :)

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #22 : 2007-03-12 21:06:54 »
Цитата
Чи я помилюяся і тут нема тих хто любить свою роботу...
Я не наймався відповідати на дурнуваті запитання...

HELP!!!! Допоможіть....
ОК - перейду до самої суті - хочу зрозуміти як правильно підмімати декілька сервісів на Free BSD...
Тобто Самому - цей процес займе пів мого життя!!! Допоможіть БУДЛАСКА!!!
Одним словом - мені потрібно підяняти сервер для контролю за локальною мережею....
Тобто FTP, Send Mail, WWW, FireWall, Squid - я уже дуже довгий час сижу з чим один на один - без допомоги...
Просив допомоги і на openet.ru, та на багатьох інших *nix порталах...
Дехто допомагав потім мабуть просто не вистачало часу... Так шо допоможіть люди добрі!!!! :)

По суті - хочу зрозуміти як мені ремонтувати мій Мерседес. Ремонтувати буду сам - допоможіть бо це займе мені пів життя!
Одним словом - купив машину і хочу зробити капітальний ремонт.
Ну там пофабувати, антикорозію, зробити схід/орзівал, перебрати двигло, ходову, поставити дуги, захист картера, другий бак, автоакустику.
А ще поставити прямоточний вихлоп, фільтри низького опору ,
підключити другий акумулятор, перепрошити мікросхему вприску пального.
Вже давно приходжу в гараж, сідаю за кермо і сиджу там в гаражі один на один - без допомоги...
Просив допомоги і на http://www.mbclub.ru/, http://www.benzclub.ru, www.auto.ru/mercedes/ та на багатьох інших MB порталах...
Дехто допомагав потім мабуть просто не вистачало часу...

Маю права категорії ABC, допуск до 1000 Вольт,  маю досвід ремонту вітчизняних (ремонтував з дідом його "Запорожець") та закордонних (БМВ, возив на сервіс міняти свічки) автомобілів.

Zero_FX, як думаєш, чи хтось на автомобільному порталі дасть тобі відповідь бодай на одне таке запитання ?  Чи навіть захоче випитувати якісь подробиці?

Правильно поставлене запитання вже містить половину відповіді, а що в цьому цьому запитанні є корисною інформацією для нас - для тих кому ти це запитання задаєш?
То шо налаштування FTP, Send Mail, WWW, FireWall, Squid в локальній мережі є актуальна проблема? Не заперечую. Люди постійно наступають на ті самі граблі? Абсолютно вірно.
Нема їм де навчитись ? Брехня. Google він і в Африці гугл. Слабо з англійською - купіть собі книжку  само-вчитель і вивчайте її, а тим чсом ходіть читайте opennet.ru, він рулить у всіх питаннях.

Набридло читати доку? Я розумію - мені самому іноді нехоцця, тоді я йду на якийсь форум/портал/будь-куди-куди-пошле-гугл і набираюся знань там. Потім задаю конкретне запитання і як правило отримую конкретну відповідь. Якщо не отримую - звалюю на інший ресурс і повторюю все знову від початку.

[qoute]
Піду на інший форум... Може там знайдуться люди які дійсно зацікавляться таким пректом...
[/quote]

Zero_FX, Ти задав широке питання без ніякої конкретики. Тепер ти образився що ми не розписали тобі всі нюанси встановлення/роботи/налаштування всіх отих сервісів в деталях?

Цитата
Я просто хотів подивитися, чи зможете ви всі зробити шось для того щоб ті хто тільки починає цим займатися міг швидко шось зрозуміти... Хочаб не все та хоч щось...

А я вже зробив - тепер всі "хто тільки починає цим займатись" прочитають цей топік знатимуть що питання треба задавати конкретно якщо хочеш отримати конкретну відповідь.

Хочеш відповіді - став конкретні питання. Шо знаєм - тим допоможем.
Потім можеш собі позбирати всі питання-відповіді до купи, викласти на сайті і назвати своїм ім'ям, і повір ніхто не буде проти. Тіко не тре тут розповідати шо ми такі погані і з новачків стібемося.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #23 : 2007-03-13 21:48:11 »
Цитата
Набридло читати доку? Я розумію - мені самому іноді нехоцця, тоді я йду на якийсь форум/портал/будь-куди-куди-пошле-гугл і набираюся знань там. Потім задаю конкретне запитання і як правило отримую конкретну відповідь. Якщо не отримую - звалюю на інший ресурс і повторюю все знову від початку.
є ще такий варіант як "читати конфіги" - /etc/service_name/xxx.conf - вони, як правило, добре документовані і містять докладну інфу щодо кожного параметру. Так я навчився піднімати vftp, apache, postfix, sshd i squid, без гуглення й читання сторонніх доків. Щоправда, не всі задачі так можна виріщити, й мануали і форуми теж не завадять :), але принаймні змусити сервіс працювати й забезпечити базовий функціонал можна.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #24 : 2007-03-13 22:19:26 »
Може досить флудити на пустому місці?