Взагалі-то спосіб роботи користувачів у мережі вибирає [мережевий|системний|etc] адміністратор, а не користувач. І якщо адміністратор сказав, що користувачі не мають права редагувати свої файли на роботі з дому, або що користувачі для віддаленої роботи повинні використовувати ФТП, то так і має бути. Якщо ж робити все так, як хоче конкретний користувач, то це те ж саме, якби я сів у таксі і розповідав водієві, що він зобов'язаний їхати "під цеглину", бо мені так більше подобається.
Так що проблему ви пробуєте вирішити не з того боку.
Що стосується технічного боку справи, то якщо ви випустите самбу назовні, та ще й з правом зміни (читай - видалення) файлів для рядових користувачів, то надіятись, що 1) щоб ті, про кого я не знаю не завалили мені сервер; 2) щоб не знищили із нього файлів - це хіба сподіватись на "принцип невловимого Джо".
А тому, хто хоче доступу до 1С, варто б пояснити, що з відкритою у світ 1С-кою може зробити зловмисник.
В будь-якому випадку у разі якихось проблем (пропажі документів, викраденні конфіденційної інформації і т.д.) винен буде все рівно системний адміністратор, так що ще раз наголошую - не з того боку проблему вирішуєте.