Автор Гілка: YaBB 2.0 - проблеми із кодуваннями  (Прочитано 1575 раз)

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
Чомусь при заході на форум не визначаються автоматично кодування. В коді шаблону таке
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">, а воно всеодно визначає ISO, а в інформації про сторінку в мета тегах пише iso.
Як мені з цим боротися?
Як заходити зареєстрованим, то все добре.
« Змінено: 2007-10-15 22:19:32 від body »
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: YaBB 2.0 - проблеми із кодуваннями
« Відповідей #1 : 2007-10-15 22:45:20 »
1. А яке кодування сервер віддає у Content-type: ...; charset=... (тобто у заголовках, до html) *трошки виправився*?
2. Кодування треба встановлювати не в шаблоні, а у файлах локалізації, тоді щодо саме підставить відповідне кодування замість <yabb charset>.

Edit:
P.S. Я таких фокусів не зустрічав, але ви точно впевнені, що коли кодування визначається неправильно, там таки utf-8? Бо якщо в зареєстрованого користувача усе нормально - це дуже схоже на те, що він користується однією локалізацією, а гість - іншою. Або шаблоном?..
« Змінено: 2007-10-15 22:53:46 від ISBear »

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2007-10-15 22:47:08 »
1. А яке кодування сервер віддає у Content-type: ...; encoding=... ?
2. Кодування треба встановлювати не в шаблоні, а у файлах локалізації, тоді щодо саме підставить відповідне кодування замість <yabb charset>.
2 секунди назад я це зрозумів!
$yycharset = "UTF-8";

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2007-10-22 00:54:25 »
1. А яке кодування сервер віддає у Content-type: ...; charset=... (тобто у заголовках, до html) *трошки виправився*?

Edit:
P.S. Я таких фокусів не зустрічав, але ви точно впевнені, що коли кодування визначається неправильно, там таки utf-8? Бо якщо в зареєстрованого користувача усе нормально - це дуже схоже на те, що він користується однією локалізацією, а гість - іншою. Або шаблоном?..
О так... тоді я таки сильно натворив. Я просто міняв все в шаблоні... а потім довго думав, що ж не так. Через деякий час зрозумів, що не все так просто(я Perl побачив вперше): - почав лазити по файлах і всюди search'ив "iso". Коли його знайшов в /cgi-bin/yabb2/Languages/English/Menu.lng, то все зрозумів, адже укр. версія, якою я користувався, використовувала інше кодування.
Ви головне не дивуйтеся... в мене просто завжди такий підхід - все напролом.

Думаю тему можна закривати.
« Змінено: 2007-10-22 01:02:38 від body »