Автор Гілка: Дещо про Самбу  (Прочитано 2082 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Дещо про Самбу
« : 2008-01-19 09:21:11 »
Наскільки я чув у корпоративних офтопіковських мережах, зроблених на доменах, а не на робочих групах, облікові записи користувачів зберігаються на сервері (не тільки особисті файли, а весь акаунт), тобто немає різниці за яку робочу станцію сяде працювати користувач. Відповідно, якщо сервер вимкнений, то на робочих станціях окрім як під адміном залогінитися неможливо.
Чи дає такі можливості Самба? Бо, те, що я про неї читав це як зробити файлосховище.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
Re: Дещо про Самбу
« Відповідей #1 : 2008-01-19 10:20:12 »
Дає. Більш того, її у зв'язці з OpenLDAP та Kerberos можна змусити замінити Active Directory Primary Domain Controller. Звісно, не повністю, але майже.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #2 : 2008-01-19 10:59:06 »
Дає. Більш того, її у зв'язці з OpenLDAP та Kerberos можна змусити замінити Active Directory Primary Domain Controller. Звісно, не повністю, але майже.
Ну і головне запитання - скільки потрібно витратити часу на прочитання мануалів та на все інше щоб таки змусити зробити те, що Ви написали? Чи краще "не морочити собі голову" ((с) Віктор Андрійович)?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #3 : 2008-01-20 00:15:09 »
Відповідь залежить від того, скільки коштує Ваш час.

На все-про все, якщо не маєте досвіду з LDAP та з samba 3.x, можете закласти з місяць (там є деякі зовсім нетрівіальні моменти, треба розумітися, як усе взаємодіє одне з одним).

Ну й адміністрування усього цього діла також дещо важче - графічних оболонок, що перекривають усі можливості такого комбайну, не зустрічав (є досить непогане рішення - GoSA, але воно не зовсім аналог віндових засобів, там головний акцент дещо на інше). Тобто по LDAP, можливо, знадобиться руцями. Також деякі права на ресурси - також руцями (ACL виставити щонайменьш початкові, а, можливо, потім ще знадобиться правити)

Тобто, якщо економія переважить Ваш час та зусилля - то можна й ставити. Або якщо хочеться розібратися, як воно функціонує - теж непогана практика.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2008-01-21 22:50:27 »
Цитата
Відповідь залежить від того, скільки коштує Ваш час.
Вільний час знайду на таке. Не багато, але знайду.
Цитата
Тобто, якщо економія переважить Ваш час та зусилля - то можна й ставити. Або якщо хочеться розібратися, як воно функціонує - теж непогана практика.
Та треба... Для багажу знань і більш високооплачуваної роботи.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #5 : 2008-01-22 10:16:31 »
Питаючи про вартість Вашого часу пан мав наувазі що буде дешевше: Ваша зарплата за цей період чи Windows Server.

PS: хоч це ї є моїми обов'язками  та сервером я займаюсь у відльний від  основної роботи робочий час :)

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2008-01-24 17:34:06 »
Питаючи про вартість Вашого часу пан мав наувазі що буде дешевше: Ваша зарплата за цей період чи Windows Server.
PS: хоч це ї є моїми обов'язками  та сервером я займаюсь у відльний від  основної роботи робочий час :)
Справа у тім що, хоч моя робота хоч і пов"язана із комп"ютерами, але я не адмініструю нічого серйозного.
Windows Server для нормальної роботи вимагає дещо кращої машини, а в мене є в резерві на такі експерименти лише P II-233, 64MB RAM 2x3.2GB HDD.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2008-01-24 18:39:04 »
P II-233, 64MB RAM 2x3.2GB HDD.
Важкенько йому буде працювати над Samba+Kerberos+LDAP....

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #8 : 2008-01-26 10:21:23 »
P II-233, 64MB RAM 2x3.2GB HDD.
Важкенько йому буде працювати над Samba+Kerberos+LDAP....
Але хоч поекспериметнувати вийде? Потім пересаджу на краще техніку. Просто нармальні комп"ютери задіяні і вчитися на них не виходить, тому доводиться шукати зломки.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-01-26 11:14:09 »
На експеримент - вистачить. Реальної роботи не чекайте.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #10 : 2008-01-26 19:22:12 »
Вирішив і я до своєї самби лдап прикрутити. Щоб не починати нову тему, тут спитаю: на дебіані в якому пакунку файл samba.schema шукати, бо  щось я його ніде незнайду ?

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #11 : 2008-01-28 23:26:52 »
Знайшов. В пакунку gosa він є. на допомого прийшов apt-file