Автор Гілка: Інтернет через локадьгу мережу  (Прочитано 3407 раз)

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
Привіт усім!!! Така проблема. Маю інтернет через локальну мережу. Як налаштувати Лінукс для доступу до інтернету через локалку. Якщо я не помиляюсь потрібно використовувати VPN i PPP, але як їх налаштувати. Дмстрибутив Debian.
                                                                                   Наперед вдячний!!!

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: Інтернет через локальну мережу
« Відповідей #1 : 2005-05-17 04:41:39 »
Взнайте більше про свою мережу.
1. IP адреса мережі (192.168.X.0)
2. IP адреса шлюзу (gateway)(192.168.X.Z)
3. Маска локальної мережі (netmask) (255.255.255.0)
4. IP  DNS сервера вашого провайдера.
5. Чи використовуються статичні адреси чи динамічні (DHCP)
6. Чи використовується локальний DNS, чи ні (скоріше за все ні).

man ifconfig (можете переглянути)
внесіть IP дресу DNS сервера провайдера у /etc/resolv.conf:
nameserver 123.123.123.123
(Якщо є локальний DNS, тоді його IP внесіть у resolv.conf)

можете написати скриптик:
#!/bin/sh
IPADDR="192.168.0.2"  # поміняйте на власну IP адресу інтерфейсу (eth0)
NETMASK="255.255.255.0"      # поміняйте на маску вашої сіті
#USE_DHCP=yes  # якщо  IP роздаються динамічно в мережі, розкоментуйте
GATEWAY="192.168.1.5"  # адреса шлюза
IFACE=eth0     # інтерфейс який використовується

if [ "$USE_DHCP" = "yes" ]; then # використовуємо DHCP для отримання адреси
   echo "Конфігурація eth0 за допомогою DHCP:"
   /sbin/dhcpcd -t 10 -h HAXORBOX -d $IFACE
elif [ ! "$IPADDR" = "127.0.0.1" -a ! "$IPADDR" = "" ]; then # якщо ні то статичний IP
   # вичисляємо адресу трансляції за IP інтерфейса та маскою
   BROADCAST=`/bin/ipmask $NETMASK $IPADDR | cut -f 1 -d ' '`
   NETWORK=`/bin/ipmask $NETMASK $IPADDR | cut -f 2 -d ' '`
   echo "Конфігурація ${IFACE}:"
   /sbin/ifconfig $IFACE ${IPADDR} broadcast ${BROADCAST} netmask ${NETMASK}
fi # закінчили з eth0

# Вказуємо наш шлюз:
if [ ! "$GATEWAY" = "" ]; then
   /sbin/route add default gw ${GATEWAY} metric 1
fi
Збережіть цей скриптик (попередньо вписавши свої IP адреси). Потім спробуйте виконати
як рут користувач його (sh conf_inet.sh).

Це просто як орієнтир. Гарантій що воно у вас спрацює = 0 :)

« Змінено: 2005-05-17 06:29:08 від tech »

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
Re: Інтернет через локадьгу мережу
« Відповідей #2 : 2005-05-19 18:43:18 »
Дякую задопомогу Tech, але проблема в іншому.
Ось про мою мережу:
1. IP адрес 192.168.0.0
2. Маска мережі 255.255.255.0
3. Сервер доступу до інтернету 192.168.0.1
4. Адреса статичні
5. Шлюз 192.168.0.1
6. Для доступу до інтернету потрібен логін і пароль.
Пробував через Webmin i pptpconfig. Пробував http://www.flex.ru/support/instinLinux.asp   і   http://pptpclient.sourceforge.net/howto-debian.phtml . Сидів 3 дня нічого не виходить. Підключаюсь до інтернету в віндовсі через VPN.
         Поділіться хтось досвідом, будь ласка!!!

Відсутній tech

• Письменник
  • Гигик
« Відповідей #3 : 2005-05-19 21:56:44 »
Інструкція по Дебіану непогана. Ви встановили kernel-patch-mppe і перезібрали ядро? Це перша необхідна умова.
(Смішно те що вони рекомендують використати apt-get тоді як у вас немає доступу до Інтернету. Навіть не знаю що порадити окрім як під'єднатись Лінукс машиною напряму до Інетенету.)
modprobe ppp-compress-18 # я підозрюю не заладовує цього модуля, перевірте:
lsmod   # повинно видати ppp_mppe поміж інших
« Змінено: 2005-05-19 22:11:33 від tech »

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2005-05-19 23:32:10 »
Довго нудно ковирявся, поміняв ІР адрес з 192.168.0.68 на 192.168.0.67 тоді пішло! Виходило воно не змогло знайти сервера. Але знову як не срачка то пердячка;D. Підключається і в Gkrellm показує що щось передає(приймає) зі швидкістю десь 15 мб(хоча в мене швидкість інтернету 64 кб) ;D, а інтернету все таки нема. Шлюз так і лишив,добавляв в resolv.conf 192.168.0.1 і нічого.
  Tech можна запитання?. В мене ядро 2.6.8,  kernel-patch-mppe потрібний для цього ядра 2.6.8, я ядро не проратчував.
   Стосовно "Смішно те що вони рекомендують використати apt-get тоді як у вас немає доступу до Інтернету."
 - то закатав у віндовсі ці пакети і інсталював в Лінуксі "dpkg -i <ім'я пакета>", так зміг запустити ту прогу.
« Змінено: 2005-05-19 23:33:02 від UA_Igor »

Відсутній tech

• Письменник
  • Гигик
« Відповідей #5 : 2005-05-20 01:24:42 »
Мені дійсно важко відповісти на ваші питання так як ніколи не користувався VPN :)
Вам прийдеться багато в чому самому розбиратись.
Для початку упевніться що (Віндовс, так?) шлюз насправді використовує VPN для підключення клієнтів до Інтернету (тут я вам не радник, нічого не знаю про Віндовси ;D)
Передивіться файл конфігурації ядра, впевнений що 2.6 ядра підтримують ppp_mppe модуль, лише треба перезібрати ядро.
locate mppe  (повинно знайти ppp_mppe.c)
grep -i mppe /usr/src/linux/.config
grep -i ppp /usr/src/linux/.config
su
cd /usr/src/linux &&  make menuconfig (передивіться уважно все що пов'язано з мережею)
Як перезбирати ядро, це вже інша історія, якщо ніколи до цього не робили, це буде вашим бойовим крещенням :)
Після того як ядро зібрано з ppp_mppe.ko модулем, завантажте його з допомогою modprobe, а далі по тій самій Debian інструкції.

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2005-05-20 14:34:16 »
         Tech велике ВАМ дякую за допомогу і підтримку!!!
Спробую найблищими днями перезібрати ядро. Стосовно мого досвіду то вже десь 2 роки працюю в Лінуксі. Надіюсь, що все таки домучу VPN,тоді поділюсь  досвідом.
« Змінено: 2005-05-20 14:36:35 від UA_Igor »

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2005-06-25 22:32:12 »
Привіт знову! Вибачайте, що пропадав. Справа в тому, що я студент живу в одному місці вчуся в іншому, з квартири тої висилився і від інтернет відключився, тому проблему інтернету вирішив  ;D. Стосовно проблеми інтернету знайшов вихід, надіюсь комусь пригодиться.

Обов'язково потрібен модуль mppe. Взяти можна з http://pptpclient.sourceforge.net чи  www.yandex.ru, давши запит mppe kernel. Також на тому сайті є хороша графічта прога для підключення. Ось ще одна графічна прога: http://www.kde-apps.org/content/show.php?content=12570. Можна також через Webmin використовуючи PPTP.
Якщо я не помиляюсь, то моя проблема полягає в тому що не вистачало того модуля mppe. Я підключаюсь,  ніби успішно, потім зі швидкістю десь 10 МБ/С дані кудись передаються, хоча в мене швидкість інтернету лише 64 КБ/С, але інтернету таки нема. Ніби все. Якщо є якісь питання кажіть.
                                        Велике дякую TECH за допомогу!!!
« Змінено: 2005-06-25 22:35:58 від UA_Igor »

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #8 : 2005-06-25 23:39:17 »
А на який цей-от самий тут здався PPP і VPN? Інтернет у локалках із коробки той-во-во... Як правило... VPN для зворотного зв'язку -- в локалку через Інтернет.

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2005-06-27 01:54:44 »
А на який цей-от самий тут здався PPP і VPN? Інтернет у локалках із коробки той-во-во... Як правило... VPN для зворотного зв'язку -- в локалку через Інтернет.
  Ярослав Федевич я вибачачаюсь, проте з того що ви написали я зрозумів що не потрібно ніяких морок з VPN, PPTP???Я Вас правильно зрозумів?
« Змінено: 2005-06-27 01:55:40 від UA_Igor »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #10 : 2005-06-27 12:32:09 »
проте з того що ви написали я зрозумів що не потрібно ніяких морок з VPN, PPT

Абсолютно правильно. ppp - це взагалі інша опера під назвою дайлап. Для нормального підключення до інету достатньо зібрати ядро з "Networking Support" і вказати потрібний "Network device support" (щось з серії Ethernet, очевидно, - яка там у вас мережева карта?). Далі пишете resolv.conf, і робите ifconfig <які там у вас настройки>.  Все.

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2005-06-30 15:48:07 »

Абсолютно правильно. ppp - це взагалі інша опера під назвою дайлап. Для нормального підключення до інету достатньо зібрати ядро з "Networking Support" і вказати потрібний "Network device support" (щось з серії Ethernet, очевидно, - яка там у вас мережева карта?). Далі пишете resolv.conf, і робите ifconfig <які там у вас настройки>.  Все.

Але ак стосовно авторизації? Для підключення обов'язково потрібен пароль і логін.

Відсутній tech

• Письменник
  • Гигик
« Відповідей #12 : 2005-07-01 05:57:41 »
Ми всі заплутались, Ігор :)
Так, те HOWTO пояснює як під'єднатися Лінуксом до Майкрософтівського VPN сервера.
У вас, очевидно все дещо простіше, ваша Віндовс машина під'єднується до Інтернета через модем, я так розумію.  Тобто:
[Linux (eth0 192.168.0.67)]-----[(Ethernet 192.168.0.1) Windows (Modem)]-----{Internet}
Не впевнений чому ви вирішили що ви повинні використовувати VPN.

1) Вам необхідно знати IP адресу DNS сервера вашого провайдера, на худий кінець, адресу любого DNS сервера в Інтернеті (наприклад 194.44.156.18, 194.44.156.30 /Харків/; 194.125.225.2, 213.186.192.191 /Київ/).

2) Спробуйте включити ICS (Internet Connection Sharing) у Віндовс модемі, подивіться тут: http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/serverdialup.htm
Там же виберіть мережу яка буде підключатися через цей модем до Інтернету (в вашому випадку це "Ethernet Network").
Якщо вдалось, Віндовс сітьова картка  яка дивиться у локальну мережу автоматично  отримує 192.168.0.1 адресу, як ви і сказали.
Не намагайтесь включити міст (bridge) в Віндовс сітьовій картці, якщо "bridging" включено, відключіть його (міст треба налагоджувати трошки інакше: http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/networkbridge.htm).
Вийдіть в Інтернет Віндовсом.

3) Перейдіть до Лінукс машини. Внесіть в /etc/resolv.conf одину з IP адрес вказаних вище, скажімо:
nameserver 194.125.225.2
Виконайте як рут:
ifconfig eth0 192.168.0.67 broadcast 192.168.0.255 netmask 255.255.255.0
route add default gw 192.168.0.1

Цього по ідеї повинно вистачити.

В найгіршому випадку можете спробувати якийсь безкоштовний Віндовс кешуючий  проксі сервер (але це вже окрема тема).
« Змінено: 2005-07-01 06:17:34 від tech »

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2005-07-03 14:57:01 »
Навіть не знаю що сказати. На тій квартирі я вже не живу, того інтернету також не стало. Зара сиджу на діалапу. Тому поексперементувати нема можливості. Щодо сервера то там виявлось, що стоїть FreeBSD, а у вінді використовується таки vpn, відключивши шиврування.

Jek 007

• Гість
« Відповідей #14 : 2008-01-31 17:09:37 »
Розробка систем доступу до мережі інтернет задопомагою комутованого з`єднання через внутріню локальну мережу

Тобто: ПК1 з`єднюється з ПК2 через модем(внутрішня АТС), всвою чергу ПК2 є в локальній мережі, яка має інтернет чарез ADSL модем.

А тепер "вніманіє вапрос":як зробити щоб на ПК1 був net через такий звазок?  ???  

І соме основне - це все під Лінукс !!!!

БУДУ вдячний за допомогу