Автор Гілка: postfix не віддає пошту cyrus-imap  (Прочитано 6302 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
не може постфікс доставити пошту до поштових скриньок.

У файлі main.cf є рядочок
mailbox_transport = lmtp:unix:/var/run/cyrus/socket/lmtp
mail_owner = postfix
setgid_group       = mail
файл /var/run/cyrus/socket/lmtp існує.
права на /var/run/cyrus/socket/lmtp - 750 власник cyrus група mail

у логах наступне
Mar 15 16:38:32 celeris postfix/lmtp[4111]: ABBCBA5E28: to=<vanessa@miniaquasd.dyndns.org>, orig_to=<root>, relay=none, delay=32425, delays=32425/0.05/0.03/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to celeris[/var/run/cyrus/socket/lmtp]: No such file or directory)
система - дебіан. Куди ще покопати, бо щось я невторопаю чого це раптом No such file ?

Відсутній pvl

• Новачок
  • *
  • дописів: 39
Re: postfix не віддає пошту cyrus-imap
« Відповідей #1 : 2008-03-15 20:28:22 »
як я зрозумів postfix не має доступу до файлу а може і папки. треба дати доступ групі майл на запис до файлу chmod g+w file і перевірити чи є доступ групі майл на перегляд папки

Відсутній Oles Rid

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • Debian Linux
« Відповідей #2 : 2008-03-15 22:05:44 »
Яку ви авторизацію використовуєте, якщо не по логінах і паролях системних користувачів, то можливо добавте до main.cf стрічку:local_recipient_maps = ,якщо її там нема, тобто приймати листи для любого адресата.
Те, що ми знаємо, – обмежене, а те, чого ми не знаємо, – нескінченне.
(Лаплас П.)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-03-15 22:29:27 »
Якщо я не зовсім все забув, то Postfix працює у chroot, тому файлову систему бачить трохи не так, як воно виглядає для адміністратора. Краще вкажіть cyrus`у створювати сокет десь у домівці postfix`а, а тому, у свою чергу, вкажіть відносний шлях.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #4 : 2008-03-16 11:57:05 »
Якщо я не зовсім все забув, то Postfix працює у chroot.....
так і є, повиправляв відповідним чином шлях і все запрацювало.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #5 : 2008-03-17 21:37:23 »
Хочу налаштувати поштовий домен, із кірусом вроді розібрався,і так уже пошта потехеньку ходить. Тепер хочу налаштувати антиспамний та антивірусний фільтр. пробував налаштовувати по цій методі тільки документ вже трішки застарів і щось у мене нічого не получилося. Все це на дебіані запускав.із репозиторію встановлював пакунки amavisd-new, spamassasin та dcc-server  і все, що воно за собою потягло.
Питання:
1. щось я із того доку незрозумів яким чином пошта від постфікса попадає до amavis. А вона судячи із усього туди не попадає тобу що виконую # /usr/sbin/amavisd-new debug він запукається, помилок схоже що немає але коли приходить лист то постфік його спокійненько передає кірусу а в терміналі, у якому запущено amavis нічого нового не виводиться.

2. сам amavis мав би бути запущений в chroot оточенні, але паралельно туди ж ще й dcc потрібно засунути (dcc - це що за звір і з чим його їдять ? а ще якийсь razor є...) Щось я сумніваюсь що він(amavis) у мене в chroot. яким чином це можна перевірити ?

PS нагадую, англійську я знаю ну дуже погано....

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-03-17 22:37:04 »
Колись я робив таке: http://docs.linux.org.ua/dlou/index.php/Postfix_mini_howto
Воно для FreeBSD, але відмінності мінімальні. Якщо взяти лише те, що стосується SpamAssassin та ClamAV - взагалі нічого (крім хіба що шляхів) змінювати не треба.

Відсутній one

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #7 : 2008-03-19 11:39:45 »
Гляньте(правда рус.), але я за пару годин підняв по ній почтову систему Postfix+Cyrus+Spamassassin+ClamAv на Дебіан
http://www.drivermania.ru/articles/nastraivaem-pochtovij-server-na-debian.html

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #8 : 2008-03-19 22:32:07 »
Ще питання, по fetchmail'у. Є доменний поштовий ящик із якого треба забирати пошту і віддавати її локальному postfix'су. Файл .fetchmailrc
pool mail.net.ua proto pop3
user "maildrop" password "*******" to * here;
він то пошту забирає але віддає її серверу на адресу fetchmail@localhost і не на ту, що в полі TO листа. Ось що я бачу, вивід команди fetchmail -v -v
..............
About to rewrite To: ynechiporenko@rabitsa_kiev_ua
Rewritten version is To: ynechiporenko@rabitsa_kiev_ua

fetchmail: no local matches, forwarding to fetchmail
fetchmail: forwarding to localhost
fetchmail: SMTP> MAIL FROM:<shepperson-nretnal@LAP.COM.PE> SIZE=2984
fetchmail: SMTP< 250 2.1.0 Ok
fetchmail: SMTP> RCPT TO:<fetchmail@localhost>     <<------------------------- тут би іншу адресу треба нписати, чи я помиляюсь ?
fetchmail: SMTP< 250 2.1.5 Ok
fetchmail: SMTP> DATA
...............
Як його заставити віддати листа на правильну адресу? А далі постфікс перевірить чи це спам чи ні і якщо не спам - то передасть (власне, передає то він без проблем через сокет) листа cyrus'су.

« Змінено: 2008-03-19 22:35:12 від vano_vvv »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-03-19 22:45:47 »
Ось шмат правильного конфіга:
Цитата
user '**************' there with password '*********' is 'sergey' here

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #10 : 2008-03-19 23:07:49 »
стоп, що значить "is 'sergey'" ? так вроді я не для sergey'я пошту приймаю, а й для vasya, kolya, petya і так далі.... чи я неправильно розумію значення  ключа is ?

Задача така: мені треба забрати пошту із доменного поштового ящика і віддати її постфіксу таким чином, наче б йому (постфіксу) ці листи напряму прийшли від інших MTA
« Змінено: 2008-03-19 23:10:26 від vano_vvv »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-03-19 23:40:12 »
стоп, що значить "is 'sergey'" ? так вроді я не для sergey'я пошту приймаю, а й для vasya, kolya, petya і так далі.... чи я неправильно розумію значення  ключа is ?

Задача така: мені треба забрати пошту із доменного поштового ящика і віддати її постфіксу таким чином, наче б йому (постфіксу) ці листи напряму прийшли від інших MTA
Схоже що не зовсім вірно. В моєму випадку пошта йде користувачу sergey. Далі, сподіваюсь, зрозуміло?

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #12 : 2008-03-19 23:47:59 »
Схоже що не зовсім вірно. В моєму випадку пошта йде користувачу sergey. Далі, сподіваюсь, зрозуміло?
ну так мені якраз і не потрібно щоб вона вся йшла користувачу sergey, а тільки та, яка йому послана.А пошта, яка послана користувача vasya щоб йому йшла. А пошта яка послана користувачу kola щобвзагалі не приймалась постфіксом і видалялась із доменного сервера ( того що mail.net.ua :)) фетчмаілом.

ПС: все-таки не розумію, яка різници між to 'sergey' і is 'sergey' ?
« Змінено: 2008-03-19 23:52:28 від vano_vvv »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2008-03-20 00:12:55 »
ну так мені якраз і не потрібно щоб вона вся йшла користувачу sergey, а тільки та, яка йому послана.А пошта, яка послана користувача vasya щоб йому йшла. А пошта яка послана користувачу kola щобвзагалі не приймалась постфіксом і видалялась із доменного сервера ( того що mail.net.ua :)) фетчмаілом.

ПС: все-таки не розумію, яка різници між to 'sergey' і is 'sergey' ?
Так пошта і була відіслана користувачу, що має локальний логін sergey. Fetchmail збирає її з зовнішнього сервера та віддає локальному MTA щоб той доставив її користувачу sergey. Так само в мене є ще 3 записи про інші скриньки. Якщо ж пошту було отримано на сервері до загальної скриньки, то далі треба використовувати procmail для сортування, а не намагатись привчити fetchmail до виконання чужих фокусів. А ще краще - на тому сервері прописати відсилати пошту на відповідні адреси Вашого сервера і не парити собі мізки. fetchmail має трохи інше призначення.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #14 : 2008-03-20 10:03:01 »
.... а не намагатись привчити fetchmail до виконання чужих фокусів........
А як зрозуміни оце ?
$ man fetchmail
Цитата

Пример конфигурации для доменного почтового ящика:
                user maildrop with pass secret1 to * here

Почтовый  ящик  бюджета  "maildrop" на сервере - это доменный ящик. Все
       адреса доменов loonytoons.org или  toons.org  (включая  субдомены  типа
       "joe@daffy.loonytoons.org")  должны  передаваться  на  локальный сервер
       SMTP без изменений. Берегитесь зацикливания почты!
В цьому прикладі він, наскільки я розімію, робить те, що мені й потрібно

і ще, у виводі fetchmail -v -v  є рядочок
fetchmail: no local matches, forwarding to fetchmail
то може тут якраз собака порилась?
« Змінено: 2008-03-20 10:24:04 від vano_vvv »