Автор Гілка: зміна mtu :  добре чи погано  ?  (Прочитано 2096 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
добрий день ..
таке питання ..
до чого призведе зміна mtu на eth-інтерфейсі (тобто на езернеті).. ??
по замовчуванні там 1500 .. а якщо поставтити менше, 14хх... : чи якось позначиться це на сервері
« Змінено: 2008-02-13 11:22:16 від vova07 »

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Re: зміна mtu :  добре чи погано  ?
« Відповідей #1 : 2008-02-13 12:51:08 »
От мене тоже цікавить. у мене на одній краточці чисто pppoe і все. так от дсл-модем вроді має параметр mtu ~1492 чи щось таке. я доумаю якщо гнати йому пакунки по 1500 тоді модем буде їх фрагментувати, із усіма випливаючими звідчи наслідками. Я думаю що в цьому випадку можливо ї є сенс міняти mtu але це тільки мої розмірковування, сам я  досі не ризикнув це зробити.
« Змінено: 2008-02-13 12:51:40 від vano_vvv »

Відсутній Oleksandr

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
« Відповідей #2 : 2008-02-13 15:32:25 »
Памятаю що на діалапному інтернеті ця зміна деколи і давала результат, але зараз інтернет канали дуже змінились і тому я думаю що від цього вигоди не буде ніякої тим більше в локальній мережі :)
ні чорне, ні біле - СІРЕ !

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #3 : 2008-02-13 18:09:08 »
питання  не про швидкість, з нею тут більш ніж добре  ...  а вигоду для серверу ..
чи не буде він лишній раз фрагментувати пакети,  чи не збільшиться к-кь пакетів які він буде отримувати або відсилати   або ще щось таке.. сам не знаю

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #4 : 2008-02-15 11:33:23 »
може хтось підкаже  таке:
є веб-сервер .. зі стандартинм mtu 1500 на езереті ..  і якийсь клієнт не міг відкривати сторінки з нього, при цьому всі інші без проблем, доки не змінили mtu на 1436  ??
в чому тут справа ?

Відсутній Дмитро Редчук

• Кореспондент
  • дописів: 104
« Відповідей #5 : 2008-06-17 16:38:10 »
може хтось підкаже  таке:
є веб-сервер .. зі стандартинм mtu 1500 на езереті ..  і якийсь клієнт не міг відкривати сторінки з нього, при цьому всі інші без проблем, доки не змінили mtu на 1436  ??
в чому тут справа ?
Справа, гадаю, в тому, що десь між сервером та клієнтом є "хтось", хто не може пропустити крізь себе MTU більше 1436. Той "хтось" має, отримавши великий пакет, кинути у відповідь icmp fragmentation-needed, але або він не кидає, або до сервера не доходить. Якщо доходить, то винен сервер :-)

Цей "хтось" може бути і клієнт.

"Навколо MTU" погано те, що часто про icmp fragmentation-needed забувають, коли малюють файрвол.
«Критика має бути конструктивною. Інакше вона деструктивна» ©
Щось не так? — Зроби так.

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 123
« Відповідей #6 : 2008-06-17 23:50:25 »
"Навколо MTU" погано те, що часто про icmp fragmentation-needed забувають, коли малюють файрвол.
Більше того, деякі розумники явно забороняють фрагментацію у файрволі (навіть рекомендують всім так чинити, кажуть є можливість атаки на фрагментах).
Як краще - відповідь неоднозначна. Дуже залежить від багатьох умов. Наприклад, від обладнання. Деяке китайське обладнання має ваду - не пропускає пакети певного розміру. Більше і менше - без проблем :-(

Відсутній Дмитро Редчук

• Кореспондент
  • дописів: 104
« Відповідей #7 : 2008-06-18 09:55:51 »
Як краще - відповідь неоднозначна. Дуже залежить від багатьох умов. Наприклад, від обладнання. Деяке китайське обладнання має ваду - не пропускає пакети певного розміру. Більше і менше - без проблем :-(
Краще -- обмежувати кількість фрагментів,
обмежувати "час життя" фрагмента у ядрі..

Продумати і відкрити у файрволі проходи для таки потрібних пакетів протоколу контрольних повідомлень..
«Критика має бути конструктивною. Інакше вона деструктивна» ©
Щось не так? — Зроби так.

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 123
« Відповідей #8 : 2008-06-25 13:24:24 »
Краще -- обмежувати кількість фрагментів,
обмежувати "час життя" фрагмента у ядрі..

Продумати і відкрити у файрволі проходи для таки потрібних пакетів протоколу контрольних повідомлень..
Та я ж не проти. :-) Якби ж то ще мати доступ до ядра тих залізяк... :-(
Я от мав справу із оптичним конвертором, який не пропускав пакети розміром 1460 (здається) байт. 1459 і 1461 - без проблем :-(. Довелося на маршрутизаторі з mtu гратися, хоч це і не правильно, та замінити конвертора на той момент не було можливості.
« Змінено: 2008-06-25 13:25:21 від RomadinR »