Автор Гілка: Здурів Apache  (Прочитано 1901 раз)

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • C++ Guru
Здурів Apache
« : 2007-09-16 22:29:34 »
вже кілька місяців я працюю із системою, яку я поставив для локальної розробки.. і сьогодні мені прикортіло поміняти дефолтний конфіг

<Directory /var/www/>
                Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
                AllowOverride None
=>>
               AllowOverride All

після чого він почав віддавати .php файли на завантаження замість інтерпритації.. що цікаво це відбувалось не із всіма php файлами, а тільки із деякими - причому я не виявив закономірності..
команди
chmod 777
chown web
нічого не змінили (я подумав що це могло залежати від прапорця executive або від власника)

коли я повернув AllowOverride None читуація змінилась але не сильно - просто кількість неадекватиних php зменшилась...

ще одна особливість: http://localhost/vin/ показує сторінку нормально, а http://localhost/vin/index.php завантажує файл index.php!!

що це таке???

я спробував завантажити всі наявні оновлення для всієї системи (у мене Ubuntu 7.0.4) - там були оновлення і для апача.. не допомогло

отже моя теперішня конфігурація:
Ubuntu 7.0.4
PHP Version 5.2.1
Apache 2.2.3
MySQL 5.0.38

а також Zend Debugger (Zend Platfrom 3.0 evaluation версія, яка вже закінчилась, але Zend Debugger у них безкоштовний, тому він досі працює)
Ubuntu 8.04

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Здурів Apache
« Відповідей #1 : 2007-09-16 23:28:05 »
спробуйте поставити в AllowOverride не All, а те, що вам дійсно треба змінювати для різних директорій. Пам'ятаю, у мене теж щось подібне було.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #2 : 2007-09-16 23:39:53 »
взагалі я пробував.. не допомогає, я ж кажу - поставив назад None - і проблема залишилась (хоч і в іншій формі)..
Ubuntu 8.04

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #3 : 2007-09-17 18:34:51 »
Пошукайте .htaccess  файли, в дірі /var/www/ і глибше. На 98% впевнений шо проблема саме в них.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-09-17 19:01:44 »
До речі, а як що до Option Indexes? Якщо я не помиляюсь, то її відсутність може так діяти.

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #5 : 2007-09-17 19:15:41 »
Пошукайте .htaccess  файли, в дірі /var/www/ і глибше. На 98% впевнений шо проблема саме в них.

навряд чи.. за умови того що я повернув AllowOverride None, а проблема лишилась... в принципі я потер всі .htaccess і нічого не змінилось... таке враження що десь похєрився кеш... ну це я так, як програміст думаю.. я не знаю чи десь в апача є кеш.... доречі давно хотів переставити систему на більш швидкий хард, здається я знайшов причину ))
« Змінено: 2007-09-17 19:17:54 від Satan »
Ubuntu 8.04

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #6 : 2007-09-17 19:16:51 »
До речі, а як що до Option Indexes? Якщо я не помиляюсь, то її відсутність може так діяти.

я не знаю що це означає, але ця опція виставлена наступним чином

Options Indexes FollowSymLinks MultiViews

(пішов гуглити)
Ubuntu 8.04

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
« Відповідей #7 : 2007-10-29 23:13:11 »
а в апача2 нада прикручувати пхп? чи просто поставити в убунті пакетик і він сам прикрутиться?

Відсутній bright

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
« Відповідей #8 : 2008-07-11 00:08:05 »
а в апача2 нада прикручувати пхп? чи просто поставити в убунті пакетик і він сам прикрутиться?

sudo apt-get install php5 libapache2-mod-php5 php5-mysql