Автор Гілка: Мертві душі  (Прочитано 1240 раз)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Мертві душі
« : 2008-12-21 02:51:02 »
Був у мене Firefox 2. А потім я поставив і трею версію. А старий знести не зміг. Точніше, зміг тільки з --nodeps. Тепер у мене в системі є привид:

Цитата
> rpm -qa MozillaFirefox*
MozillaFirefox-3.0.5-0.1
MozillaFirefox-2.0.0.12-5.1
MozillaFirefox-branding-openSUSE-3.0.1-1.4

який постійно заважає при оновленнях (вискакує в YaST-і зайве повідомлення про нього). При цьому

Цитата
> su -c 'rpm -e MozillaFirefox-2.0.0.12-5.1'
Пароль:
Usage: usr/bin/update-mime-database [-hvV] MIME-DIR
No directories in update-desktop-database search path could be processed and updated.
error: %postun(MozillaFirefox-2.0.0.12-5.1.i586) scriptlet failed, exit status 1

Зробив я rpm --rebuilddb, але нічого не змінилося: привид другого лиса, регочучись, все літає по кабінеті. Як затерти його сліди назовсім?

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Re: Мертві душі
« Відповідей #1 : 2008-12-24 11:56:20 »
А файли від firefox2 залишились?

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #2 : 2008-12-24 14:57:38 »
Гм... RPM - унікальна гадюка. Звичайно, в ідеалі його можна замінити на portage ;)
Так ви його чому витерали замість апгрейдити? Навіть коли доводилось витерати старі проги - поверх них завжди інсталив з ключем -U - привидів ще не бачив, а від portage - і глюки повтікали. (а спелчекера бісового я просто закопаю  [smiley=evil.gif])

М. * за флуд

/me в шоці.
Жирно-підкреслене - жорстко прив'язане до теми розмови, викреслене - легенький флейм, який означає, що в такого гіганта як портаж виникла трабла з пакетом (це ж не "шоколадка для Аліни" хай йому грець!!!). Змінити менеджер пакетів - цілком реальна пропозиція: досвід показує - чим мучитись з RPM - легше вбитись або перекомпілити всю систему (яка після того ще й менше пам'яті жертиме і виправдає час затрачений на компіляцію). І найголовніше: в 64-розрядних систем (або конкретно - в федори, якою користуюсь/вався /*щоб не було звинувачення в баяні*/) просто жах з RPM - пакетами - пхають пакети на обидві архітектури - вбиваєш 64-розрядного - живе 32-розрядний і корчить з себе батька Гамлета, заважаючи хтивому Юму апгрейдити систему. От в дженти для такого дурного діла (сумісність 64-32) інсталяться емулятори.
« Змінено: 2008-12-25 13:57:03 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #3 : 2008-12-25 00:22:51 »
Я вже не пам’ятаю, як я ставив Лиса 3, але в YaST-і обидві програми чітко розрізняються. Чи залишилися якісь файли? А як його взнати?.. rpm -ql MozillaFirefox-2.0.0.12-5.1 видає просто список файлів належних, акутальному пакунку, а таким є MozillaFirefox-3.0.5-2.2. Знести і його, подивитися, чи чого не лишилося, а потім переінсталювати?
« Змінено: 2008-12-25 00:23:15 від Campana »