crw-rw---- 1 root dialout 4, 64 кві 20 11:37 ttyS0crw-rw---- 1 root dialout 4, 65 кві 20 11:37 ttyS1crw-rw---- 1 root dialout 4, 66 кві 20 11:37 ttyS2crw-rw---- 1 root dialout 4, 67 кві 20 11:37 ttyS3
Питання щоб увімкнути зараз інтернет мені доводиться заходити під рутом. потім перемикатись в звичайного користувача,Як можна надати права звичайному користувачу щоб він міг користуватись цим типом зєднання?
Цитата: Анонім від 2009-04-20 14:22:42Питання щоб увімкнути зараз інтернет мені доводиться заходити під рутом. потім перемикатись в звичайного користувача,Як можна надати права звичайному користувачу щоб він міг користуватись цим типом зєднання?Яким цим самим типом?[Вмикаю телепатичні здібності]Припустимо, йдеться про з’єднання kppp. Тоді1. Внесіть себе до групи dialout (В KDE, приміром, для цього є зручна утилітка kuser).2. Виставте SUID BIT на файл /usr/sbin/pppd (може злітати при перезавантаженні).3. Запускайте kppp або kinternet від користувача, все повинно працювати.[/Вимикаю телепатичні здібності]
а як робити у гноме?
Sandr:Іще півроку героїчних зусиль, і Вам доведеться писати підручник "Інформатизація навчального процесу" — бо досвід пропаде. Я не жартую.
Ще одна морока.При автоматичному перез’єднанні kppp іноді зависає на етапі "Відсутній гудок". На цьому з’єднання й припиняється, перенабір номера не відбувається.Як заставити програму класти слухавку й виконувати перенабір номера у випадку відсутності гудка? Чи яким чином можна вивести програму з такого зависання?Таке спостерігається лише в kppp, бо в gnome-ppp в такій ситуації відбувається все ж перенабір номеру й відсутність гудка не викликає зависання.