Автор Гілка: Мережа Лінукс-Віндовс через блутуз або езернет  (Прочитано 3654 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
Допоможіть наладити мережу між двома компютерами використовуючи одне з двох
1. Два блутуз адаптери
2. Дві мережеві карти та кабель

Найбільше чого добивався, це компютери один-одного бачили, але навіть відіслати нічого не міг
Дистрибутив Убунту, інший Віндовс ХР

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Мабуть вам потрібно колупати самбу, але оскільки я сам ніколи нею не цікавився, то я б зробив інакше - поставив на обох машинах по ftp-серверу (а ліпше http, якщо треба лише віддавати файли (а ще ліпше - ssh із ключем, там же й sftp є)).

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
Запустіть на убунті nautilus з правами root (Alt+F2 -> gksudo nautilus), виділіть публічну теку,за допомогою правого вуха щура виберіть "Спільна тека" (під рукою убунти не маю, тому щодо назви сумніваюсь). При цьому буде встановлено необхідні пакети і налаштовано самбу.
« Змінено: 2009-05-13 22:54:17 від RPasha »
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
А що для вас "комп'ютери один одного бачать"? ping? Так це просто.
Якщо обмін файлами - на Linux ставиться samba та swat. Останній дає змогу конфігурувати першу через веб-інтерфейс, не відходячи від каси почитуючи документацію. Доступ з браузера http://localhost:901/
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
Прошу ще раз допомогти мені з мережею СюЗі - Віндовс ЕксПі.
Так от, що я зробив
*підєднав їх через кабель та мережеві карти 100Мб
*встановив на СюЗі Самбу, поналаштовував її, відкрив папку video, поставив всі галочки доступи
*на Віндовсі відкрив папку диску С:\
*на Вінді прописав в ip 192.168.1.5 як адреса Віндовса, 255.255.255.0 маска, 192.168.1.2 як адреса мережевої карти СюЗі (адреси сам придумав)

Що далі робити, ні то ні то одне одного не бачить
На СюЗі є ще одна мережева карта, працює чреез неї Укртелеком, адреса модема 192.168.1.1, хотілося би ще й інтет на Віндовс послати
« Змінено: 2009-07-08 17:40:45 від topinambur88 »

Відсутній piktor

• Видавець
*на Віндовсі відкрив папку диску С:\
Хочу до вас у мережу  ;)
По справі:
Цитата
*на Вінді прописав в ip 192.168.1.5 як адреса Віндовса, 255.255.255.0 маска, 192.168.1.2 як адреса мережевої карти СюЗі (адреси сам придумав)
Як це ви у Вінді прописували адреси мережевої у СюЗІ? Шлюз?
Власне, пінг проходить?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
Я вперше займаюся такою справою, тому багато чого не розумію. Відкрив папку С:/ в плані спільного доступу до неї.

192.168.1.2 - я подумав, що СюЗі буде мати десь таку адресу, але точно не знаю. Як зробити пінг?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
192.168.1.2 - я подумав, що СюЗі буде мати десь таку адресу, але точно не знаю. Як зробити пінг?
Flame:
О_О Гадання на звивинах UTP?
визначити, яку адресу має інтерфейс можна за допомогою команди ifconfig або ip addr show. Проте спочатку адресу треба цьому інтерфейсу присвоїти, просто так з доброго дива вона там не з'явиться. Ну і перевести інтерфейс у стан UP (активувати, "підняти"). Як це робиться у suse - не знаю.
Іще одне. Як я зрозумів, у вас воно працює так:

offtopic | ==== | suse | ==== | adsl-modem

? Тоді у вас дві різні мережі, і надавати машинам у різних мережах адреси з одної мережі (192.168.1.0/255.255.255.0) не варто, хіба що ви будете робити bridge (це можливо, як один з варіантів вирішення проблеми інтернету на офтопіку, але потребує хочаб розуміння, що воно таке). Тобто щось таке:

offtopic     | ==== | suse               (dhcp) | ==== | adsl-modem
192.168.2.10 |      | 192.168.2.1  192.168.1.XX |      | 192.168.1.1
« Змінено: 2009-07-09 03:06:44 від ISBear »

Відсутній karmeljuk

• Графоман
З'єднвти можу лише наступним чином

Укртелеком====SuSe====Windows

Так як модем має лише один езернет вихід. Все це думаю робити через Самбу, я так розумію вона є найбільш просіша .Щодо  Ip , то я відразу знав що прописую невірні адреси, в мене три мережеві карти і я в них швидко заплутався. Тепер буду пробувати робити вірно.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Як це робиться у suse - не знаю.

У Сюзі все робиться через Яст (YaST - Yet another Setup Tool).
[Fedora Linux]

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Якщо обмін файлами - на Linux ставиться samba та swat. Останній дає змогу конфігурувати першу через веб-інтерфейс, не відходячи від каси почитуючи документацію. Доступ з браузера http://localhost:901/
Ставити swat для звичайного обміну файлами, напевно, що не доцільно. Там все через nautilus робиться

Відсутній case0lc

• Графоман
З'єднвти можу лише наступним чином

Укртелеком====SuSe====Windows

Так як модем має лише один езернет вихід.
Я б на вашому місці краще з'єднав би це все через концентратор. Тоді б і iptables на SuSe можна було б не настроювати

Відсутній karmeljuk

• Графоман
Відповідаю на останні два питання.

1. сват - то шо таке, це для передачі даних? Я вже налаштував самбу. А наутілоса не буде в мене бо КДЕ 3.5

2.  iptables - що це? Чим воно мені допоможе? Щодо концентратора, то теж не знаю що воно, але лишніх витрат на мережу не буде

Відсутній piktor

• Видавець
1. сват - то шо таке, це для передачі даних? Я вже налаштував самбу. А наутілоса не буде в мене бо КДЕ 3.5
2.  iptables - що це? Чим воно мені допоможе? Щодо концентратора, то теж не знаю що воно, але лишніх витрат на мережу не буде
1 - S.W.A.T. - Samba Web Administration Tool, інструмент для полегшення керування самбою. Якщо ви вже налаштували і не збираєтеся міняти нічого в ній - значить сват вам не треба. Якщо плануєте міняти - раджу спробувати, тим більше, що колись захочете налаштувати самбу на іншому комп’ютері.
2 - iptables - http://uk.wikipedia.org/wiki/Iptables
Я при налаштуванні мережевих сервісів інколи тимчасово відключав, коли було ліниво налаштовувати.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній case0lc

• Графоман
S.W.A.T. - це все таки лишнє. Краще для вашого випадку вручну виправити для настройки шар файл smb.conf.
Цитата
iptables - що це? Чим воно мені допоможе? Щодо концентратора, то теж не знаю що воно, але лишніх витрат на мережу не буде
iptables потрібно використати для настройки шлюзу через цю машину. Якщо це SUSE - попробуйте використати їхній yast.
Мережевий концентратор дозволить вам мати інтернет незалежно від якоїсь іншої машини, якщо, навіть, вона і буде виключена. Найпростіший коштує приблизно біля 50 гр. Його вам буде достатньо