Автор Гілка: linux на Poweredge 1950  (Прочитано 3814 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: linux на Poweredge 1950
« Відповідей #15 : 2009-08-04 15:54:14 »
Залізячна підтримка вінта (сам вінт, інтерфейс...) та підтримка файлових систем мають бути вкомпілені в ядро, а не випесені як модулі до всього іншого модулі ядро з вінта прочитає ;) .
Це якщо ви без рамдрайва хочете стартувати.
Що до конкретних драйверів - біс його знає - орієнтуйтесь на свого виробника заліза.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #16 : 2009-08-04 17:37:40 »
з usb таки завантажився з новим ядром.. але після того як зробив initrd.. непонятно правда чого.. бо я все впихнув в ядро  .... i xfs i usb_storage // попамяті там дурниці якісь тільки ..

а Cantos-5.3 при встановленні не побачив харда  таки ... тільки usb-хард був при виборі місця втановлення ... але і він не поставився ... якийсь пакет був битий...

і ше.. в боісі поставив RAID - enable // якось його налашутвав ( з 1 тільки харда ) і  він той рейл побачився ... DELL  PERC6/I  LSI SAS 1078 .... але нешо мені райд з 1 харда ???

а ше на індикарорі того серверу повідомлення
E1118 CPU TEMP Interface - пошукав.. пише - що неможе визнаичти тепмературу ЦПУ і тому гудить вентиляторами  по повній ... радять боіс обновити .. поки тіьлки не знаю як..

Praporshic

• Гість
« Відповідей #17 : 2009-08-05 00:13:54 »
а Cantos-5.3 при встановленні не побачив харда  таки ... тільки usb-хард був при виборі місця втановлення ... але і він не поставився ... якийсь пакет був битий...
Хм.. і навіть typo про це каже...
Можете ще спробувати Oracle Unbreakable. Дають задарма, той саме клон RHEL. Власне, не пам’ятаю на яку модель Dell PowerEdge ставив систему, але був саме він.
« Змінено: 2009-08-05 00:15:01 від Praporshic »

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #18 : 2009-08-05 15:13:27 »
консультувався я з продавцем даного серверу - він казав  треба щоб був ввімкеней  рейд.. навіть якщо хард тільки один... (хоча мені дивно трохи.. може я не до кінця розумю - шо там є взагалі в тому сервері .. бо описи, шо є на сайіт якісь дуже узагальнені ... і всього дуже багато ..і sas i sata i raid-sas i raid-sata .. а шо де  !!!!???  хай вже буде ...)
а при ввімкненому райді підходить драйвер megaraid_sas ... а він в ядрі є ( пробував останнє 2.6.30-4) ... то вже думає без проблем поставлю свій gentoo...

залишається проблема з оновленням біосу.. firmware інших залізячок  вже не чіпатиму ...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #19 : 2009-08-05 21:45:20 »
Я ж казав, що туди залюбки стає 4 та 5 Капелюх. Хоча оновити раджу усе. Було у нас проблем, доки не зробили повне оновлення усіх мікропрограм. Включно з мережевими та HBA-картками....

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #20 : 2009-08-06 12:45:09 »
обновив bios та  raid perc 6/i  контролер ... зробив рейд 0-го рівня..
і тепер вже gentoo ( та мабуть всі дистрибутиви) бачить хард.. буду тепер ставити ..

Цитата
Хоча оновити раджу усе
а як власне то зробити ????
зайшов на сайт супорту делу і дам дуже багато всяких драйверів (+firmware) для дуже багато чого.. навіть чого чого в мене ніби нема ..  але ж там є все для windows або redhat-у .. для досу тільки от біос+рейд+може ше якась дурниця ....
як тут бути ???