Автор Гілка: Не можу вбити процес  (Прочитано 1340 раз)

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Ну от заглючила в мене опера. Вбити ну не можу ніяк. Пишу "ps -e |grep opera". Видає мені цифру. Пишу "sudo kill number". А опера  жива-живісінька. Що я роблю не так?

Praporshic

• Гість
Re: Не можу вбити процес
« Відповідей #1 : 2009-11-20 22:36:56 »
kill -9. kill не вбиває, а надсилає сигнал. Якщо без параметрів, то SIGTERM. А його можна обробляти або ігнорувати.

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
« Відповідей #2 : 2009-11-21 10:39:16 »
Дуже дякую.

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #3 : 2009-11-21 20:48:20 »
Я використовую команду killall <процес>, щоб вбити якійсь процес.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-11-22 00:02:58 »
Не вірно. killall використовуються для того, щоб надсилати сигнал за назвою або іменем користувача, а не за PID. І він також зазвичай надсилає SIGTERM.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2009-11-22 00:42:12 »
можна ще встановити htop, там можна знайти пошуком потрібний процес, і вбити його, обравши зручний сигнал (9 SIGKILL зазвичай).
« Змінено: 2009-11-22 00:43:25 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

povierennyy

• Гість
« Відповідей #6 : 2009-11-22 01:45:59 »
kill -9. kill не вбиває...
У мене також бувало що навіть kill -9 не вбивало нікогоі нічого. Бували проблеми із монтуванням\відмонтуванням cd\dvd, так ото коли "начебто вбивалися процеси", то процеси не вбивалися а перехоплювалися init`ом і він ставав їм батьківським - він вічний  (у працюючій системі), і як його прибрати  :-/ ;D...
Що у мене було: монтування\демонтування cd\dvd відбувалося із помилками (неважл як і що), бо заважав модуль, який підвантажаються при запису дисків. І от я його вивантажую командою rmmod -fw modname, чекаю, чекаю поки воно зробить свою справу: буває хвилин через 15 вивантажується той модуль (забув як його звуть  :)), а буває так, що тільки перезавантаження допомогає.