Автор Гілка: Обмеження часу роботи облікового запису.  (Прочитано 4886 раз)

Відсутній IPeter

• Новачок
  • *
  • дописів: 43
  • ...
Доброго здоров`я, шановне панство!
Вітаю всіх з Старим Новим Роком!

Маю дитину 4-х років. Малюк дуже любить гратися за комп`ютером. Відповідно, хочеться трошки його обмежити, щоб не контролювати самому. Звідси питання: як можна обмежити час роботи його облікового запису? Наприклад, за схемою - 0.5 години працює, 2 години - перерва... Тобто, малюк "залогінився", через півгодини роботи його обліковий запис блокується на, наприклад, 2 години, протягом яких під свіоїм логіном він не зареєструється..   :)

Дякую.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Спробуйте RSIBreak. Не зовсім так, як ви хочете (будуть показуватися слайди, ні мишкою ні клавіатурою користуватися буде не можна), але дуже схоже (сам користуюся, щоб занадто не захоплюватися  ;)).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
Дистрибутив який? Якщо не слака, колупайте pam, точніше його time.conf.

Наприклад, http://aplawrence.com/Basics/understandingpam.html

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
А взагалі, поставте doom і якийсь простенький текстовий редактор, тільки щоб з підсвіткою синтаксису для пітона. Хай дитя пише програму і в якості нагороди отримує право пройти рівень=)

Відсутній IPeter

• Новачок
  • *
  • ...
RSIBreak спробую, виглядає непогано, дякую.
Панове, не знущайтеся - дитині 3.5 роки!!!  ;D Логіниться, натискаючи на іконку, на якій зображена мавпочка..  ;)
Дистрибутив - Slackware 12. Якщо "слака", то який тут може бути рецепт? ;)

Доповнено.

RSIBreak поставив.. Буду тестуватии.  :) Малюк в мене  здогадливий, але, я так надіюся  ;), на найближчі кілька місяців точно цього вистачить.

Все одно цікаво б було це зробити так, як я писав на початку. ;)
« Змінено: 2009-01-14 22:16:09 від IPeter »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Все одно цікаво б було це зробити так, як я писав на початку. ;)
Є одне жахливо кострубате рішення: у Kalarm створити нагадування командою під час входу на обліковий запис з повторенням. Командою вказати DCOP (KDE3) або D-BUS (KDE4) команду виходу з облікового запису. Вказати повторення через хвилину і час завершення показу повторень. Kalarm заблокувати для змін від користувача через файли налаштування KDE (довідку можна знайти у Userguide-for-admins KDE, на цьому тижні завершу переклад, викладу на docs.kde.org).
« Змінено: 2009-01-14 23:11:17 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній IPeter

• Новачок
  • *
  • ...
Дійсно - кострубате.  :) Але то вже ближче до теми - думаю, що варто спробувати..
А варіант з якимось скриптом, який би займався тою справою можливий? ;)

Praporshic

• Гість
Дійсно - кострубате.  :) Але то вже ближче до теми - думаю, що варто спробувати..
А варіант з якимось скриптом, який би займався тою справою можливий? ;)
Можливий - надсилати сигнали по DCOP/D-Bus можна й по крону. От тільки забувся чим це робиться.... :-[

Відсутній IPeter

• Новачок
  • *
  • ...
Цитата
надсилати сигнали по DCOP/D-Bus можна й по крону
- з цього місця, будь-ласка, детальніше. :) Або вкажіть на якусь документацію, де можна ознайомитися з цими поняттями..

Praporshic

• Гість

Відсутній IPeter

• Новачок
  • *
  • ...
Упс..  ;D Дякую! Але є біда - з англ. дружу на зовсім початковому рівні... Такого плану документ я просто не вичитаю.. :) Може є щось, на цю тему, написане кирилицею?  ;)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Упс..  ;D Дякую! Але є біда - з англ. дружу на зовсім початковому рівні... Такого плану документ я просто не вичитаю.. :) Може є щось, на цю тему, написане кирилицею?  ;)
Зачекайте, будь ласка, до четверга (я вже закінчив переклад, але ще не виклав).
Якщо хочете російською (зі смішними помилками), тут для DCOP. D-BUS — це, за домовленістю з GNOME, новий протокол для всіх стільниць, реалізований у KDE4 (здається у Slackware його ще немає у стабільній гілці). Як користуватися? Повністю цього, мабуть, не знає і Аарон Сейго. У деяких програмах у довідці вже є частково, але поки що у інтернеті можна знайти лише декілька команд (зокрема вмикання зберігача екрана з блокуванням сеансу користувача, — майже те, що вам потрібно). Тобто з D-BUS треба зачекати, он, сам Патрік чекає... ;)

Для DCOP: запускаєте kdcop і шукаєте потрібні вам функції у програмах. Потім реалізовуєте у скрипті.
« Змінено: 2009-01-17 14:45:37 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній IPeter

• Новачок
  • *
  • ...
Про kdcop чую вперше...  :-[ :o Корисна річ.. Дякую!

yurchor, це мені абсолютно не горить - зачекаю. Тим більше - є надія, що Ваш переклад буде трохи гарнішим. Хоча, й цей документ мені дав трохи зрозуміти, що таке DCOP...  :)

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
Актуальна тема, особливо пепер, під час карантину. Моя дитина нічого не хоче робити корисного, ані самонавчатися, тільки з ліжка злізе - і вже за комп’ютер сідає. Мені би підійшло вирішення цієї проблеми надавши такому обліковому запису певний період часу для доступу, наприклад з 9.00 год до 12.00год. Чи це можливо? (Щось не бачу логічного закінчення цієї теми... від автора)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Рішення вже є:
1) KChildlock (KDE4) (не лякайтеся, автор запхав до архіву цілий проект KDevelop, отже зможете підкоригувати  ;) ). Колись зробив переклад, але він загубився у нетрях вінчестера. Якщо хтось пообіцяє надіслати авторові, можу повторити. ;)
2) У GNOME 3 (майбутня осінь) буде ціла система, яка обмежуватиме все-все-все за допомогою Zeitgeist (GNOME Parental Control) , а зараз є workrave. Налаштуйте все правильно і буде те, що треба.
« Змінено: 2009-11-13 20:29:14 від yurchor »
You're not alone
All used up