Автор Гілка: ssh: віддалений сеанс з Х  (Прочитано 3968 раз)

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Використовую в роботі комерційну програму (не лякайтеся, все чесно, фірма купила). Використовується сервер ліцензій на Flex Net. Програма встановлена і на сервері, і на клієнті, там і там успішно запускається. проте, коли я хочу з клієнта зробити віддалений сеанс на сервер по ssh і виконати програму віддалено, вона пробує запуститися, а потім вилітає з внутрішнім повідомленням fatal error. (Всякі інші програми йдуть без проблем, ніби ssh налаштовано нормально). Враження таке, що спрацьовує якийсь захист. Але чи це можливо? Підкажіть ідеї, що б це могло бути і як з цим боротися.
Віддалений запуск власне потрібний тому, що прога вимагає конкретних ресурсів від машини.

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
Re: ssh: віддалений сеанс з Х
« Відповідей #1 : 2010-05-06 14:55:48 »
А vnc чи костиль xrdp чим не підходять під задачу?
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #2 : 2010-05-06 15:09:39 »
Може й підходять. vnc я колись під вікнами користувався, влізав неглибоко, але бачив, що він розділяє мишу і клаву з користувачем сервера. Може то було давно й неправда, а може я не про те говорю, але отаке пам’ятаю. Про xrdp нічого не знаю.
Але питання стосується не чим замінити ssh, а розібратися, чому воно не працює. От наприклад, чи може прога знати, куди ікси відправляються зображення, тобто вичислити, що сеанс є віддаленим?

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • Погроміст
« Відповідей #3 : 2010-05-06 15:14:56 »
От наприклад, чи може прога знати, куди ікси відправляються зображення, тобто вичислити, що сеанс є віддаленим?

Так. Якщо програма комерційна і ви оплатили її ліцензію то ви маєте повне моральне і конституційне право звязатися з службою підтримки і вияснити, чи підтримується робота по ssh.
від місця призначення

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #4 : 2010-05-06 16:08:31 »
Тобто, ви хочете сказати, що знаєте причини, по яких віддалений сеанс по ssh може не працювати?

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • Погроміст
« Відповідей #5 : 2010-05-06 16:13:55 »
Я хочу сказати, що програма може визначити чи вивід здійснюється локально або віддално за номером віртуального дисплею. Локальні дисплеї, якщо я не помиляюсь, іменуються як :N, а віддалені як IP:N
« Змінено: 2010-05-06 16:15:07 від RPasha »
від місця призначення

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #6 : 2010-10-28 12:02:46 »
От сьогодні зовсім випадково довідався щось нове. Поставив під вікнами Х-сервер Xming, налаштував, запустив прогу - а вона пішла. З-під лінакса далі не запускається. Якісь ідеї є?

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #7 : 2010-10-28 22:05:40 »
я б відкрив дві сесії - ssh і Xming , і дивився чи відрізняються environment variables.

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #8 : 2010-10-29 08:33:20 »
я б відкрив дві сесії - ssh і Xming , і дивився чи відрізняються environment variables.
Ну тоді може краще порівняти сесії по ssh і безпосередньо на машині з лінаксом? Зараз подивлюся.

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
  • дописів: 57
« Відповідей #9 : 2010-10-29 16:27:55 »
От сьогодні зовсім випадково довідався щось нове. Поставив під вікнами Х-сервер Xming, налаштував, запустив прогу - а вона пішла. З-під лінакса далі не запускається. Якісь ідеї є?

Спробуйте зайти з лінукса по XDMCP, скажімо,

X -query ip-адреса-сервера :1

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #10 : 2010-11-08 14:20:01 »
Відрізняються такі змінні: DISPLAY, SSH_CLIENT, SSH_CONNECTION, SSH_TTY. Номери портів, адреси IP, номер дисплю. Нічого такого, щоб могло не сподобатися програмі, не бачу.

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #11 : 2010-11-08 14:27:02 »

А навчіть, що я маю далі з тим робити. Отримав чорний екран, ледве з нього повернувся  назад.

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
  • дописів: 57
« Відповідей #12 : 2010-11-09 12:31:55 »

А навчіть, що я маю далі з тим робити.

За цією командою ви запускаєте на своїй машині ще один екземпляр X, який підключається до вашого сервера як повноцінний X-terminal. І якщо на сервері працює якийсь з Display Manager'ів, що підтримує протокол XDMCP (xdm, gdm або kdm), а також якщо можливість підключення до цього dm  не "зарізана" якимсь чином (брандмауером або налаштуваннями самого dm) - ви отримаете login screen на ваш сервер.

Цитата
Отримав чорний екран, ледве з нього повернувся  назад.

Сеанс відкривається на першій вільній консолі. Зазвичай це 8-ма консоль. Локальний сеанс X зазвичай відкривається на 7-мій консолі. Переключення між консолями - Ctrl+Alt+F<номер консолі>.
Аварійне завершення X-сеансу - Ctrl+Alt+BackSpace

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #13 : 2010-11-15 16:50:28 »
А навчіть, що я маю далі з тим робити.
Витерти Linux, поставити чесно вінду й не ви%$#@ись. :-)

Отримав чорний екран, ледве з нього повернувся  назад.
Так це-ж нормально. Мінімалізм дизайну... :) Повна інтеграція з нірваною.

Що таке "Flex Net"? Це Adobe Flex + .Net чи що? Adobe Flex це по-суті Flash, який працює по принципу voodoo. Дебагати треба на машині, де все це падає, то це по-моєму вінда? SSH тут ні до чого взагалі, змінні XMing теж (XMing доречі погана ідея, краще Cygwin бо він новіший).

Але нормально — rdesktop.

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #14 : 2010-11-16 17:20:52 »
Налаштував, зайшов. Дякую, до речі, що спонукали мене це навчитися робити, давно хотів таке. Але проблема та сама, програма ввилітає з помилкою. Налаштував аналогічний вхід з xming - працює, тобто програма запускається.
Якщо я правильно зрозумів, таких запуск вже нічогго спільного з ssh не має.
Куди ще можна копати? (за винятком тих повідомлень, які я ще не опрацював)