Автор Гілка: Віддалений доступ  (Прочитано 3093 раз)

Відсутній greyknightnemo

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
Віддалений доступ
« : 2010-08-25 17:52:24 »
Доброго дня!

В мене наступна проблема: Стоїть віддалений комп’ютер на якому стоїть Ubuntu і до якого потрібно віддалено підключитися. В мене теж стоїть Ubuntu. Я пробував і через клієнт термінального сервера і vnc і вибиває помилку. Проблема в тому комп’ютер до якого потрібно підключитися знаходиться в мережі, яка під проксі.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Віддалений доступ
« Відповідей #1 : 2010-08-25 19:15:00 »
Ну, проксі добровільно із зовні не пустить з'єднання. Хіба домовлятися із адміном проксі, щоб робив port forwarding на машині.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній greyknightnemo

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
« Відповідей #2 : 2010-08-25 20:01:04 »
Дякую за відповідь.
Справа в тому що я знаю і проксі і порти, крім того інші адміни на відновсі через Dameware мають доступ до windows-машин. Хоча сам dameware не може підконектитися до машини з Ubuntu. В самій мережі між локальними комп’ютерами на яких стоїть linux доступ проходить.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #3 : 2010-08-26 20:52:30 »
Вам обов’язково потрібен VNC, або вистачить ssh (можливо з X11 forwarding)?

Не знаю, що там робить Dameware, але, як правило, у фаєрвол треба налаштувати port forwarding.  Відповідно віддалена машина повинна використовувати вказаний порт для очікування зв’язка, а локальна машина повинна використовувати цей порт для встановлення зв’язка.

Можливо ваші колеги налаштували відповідний port forwarding для Dameware і Windows машин, тому у них все і працює.
Best regards,
nickat

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2010-12-01 18:08:50 »
Добре. а якщо не колупати файрвол та слухати порти, а налаштувати vpn, чи можна буде в такому випадку по vnc з’єднатися?
« Змінено: 2010-12-01 18:09:11 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #5 : 2010-12-01 22:45:47 »
Доброго дня!

В мене наступна проблема: Стоїть віддалений комп’ютер на якому стоїть Ubuntu і до якого потрібно віддалено підключитися. В мене теж стоїть Ubuntu. Я пробував і через клієнт термінального сервера і vnc і вибиває помилку. Проблема в тому комп’ютер до якого потрібно підключитися знаходиться в мережі, яка під проксі.

Подивіться у бік TeamViewer (увага, не ВПЗ!).

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #6 : 2010-12-01 23:00:26 »
Подивіться у бік TeamViewer (увага, не ВПЗ!).

Так, це гарна штука. Але, хоча там фактично э версія під Linux, але вона вимагає wine... Обмін данних йде через їх сервер, тому він легко обходить nat і проксі. Але, я б не радив би його використовувати, якщо йдеться про конфіденційність, бо все що ви передаєте, записується на сервер... До речі там якась ліцензія цікава...
Linux. The future is open.