Автор Гілка: Формат таблиці розділів  (Прочитано 1924 раз)

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
Вітаю, шановне товариство!
Пошук в ґуґлі, корисної інформації не дав, може хтось знає, який формат таблиці розділів доцільно вибрати із запропонованих варіантів: aix, amiga, bsd, dvh, gpt, mac, msdos(пропонує типово), pc98, sun, loop, чим вони різняться і який з форматів перспективніший для лінукса.
Новий HDD 500GB, хотілося б з початку все правильно зробити.
Придбав новий ASUS K73S, хочу на нього поставити Debian KDE. Чи має значення формат таблиці розділів для архітектури amd-64 ?

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
Re: Формат таблиці розділів
« Відповідей #1 : 2011-11-20 01:30:41 »
а "msdos" вам чимось не підходить , чи просто так ?
я вважаю що для архітектури amd-64 формат таблиці розділів не має значення, тим більше в випадку лаптопа і 500Гб диску.

msdos дає вам змогу розбити диск на 4 окремих розділи, або 3 основних і 1 розширений (в якому можна наплодити логічних розділів). Максимальний розмір розділу - 2 Тб.

Якщо вам просто хочеться чогось іншого - ну спробуйте тоді GPT, який обіцяє бути новим мейнстрімом замінивши msdos.

На  швидкість роботи диску не впливає ніяк. набагато важливіше - яку ФС ви використовуватимете для ваших розділів.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
« Відповідей #2 : 2011-12-11 00:40:53 »
Як подивитися який формат таблиці розділів встановила Федора 16 ? Підозрюю що це не msdos.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2011-12-11 15:11:02 »
gparted має сказати.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #4 : 2011-12-14 13:41:09 »
Як подивитися який формат таблиці розділів встановила Федора 16 ? Підозрюю що це не msdos.
Дуже сумніваюся що це не msdos.
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.