http://fedoraproject.org/wiki/Implementing_LUKS_Disk_EncryptionЯкщо у вас щось вийшло, поділіться інформацією. :-)
Можна зробити симлінки на свої скрипти та консольні програми, які ви хочете захистити, щоб вони вказували на криптоконтейнер.Всю систему немає сенсу захищати — криптоконтейнер не захищає від руткітів і буткітів. Крім того, якщо 90% інформації у контейнері вже відома і навантаження на ключ значно більше, то розшифрувати його стає на кілька десятків порядків легше.Буде легше щось порадити, якщо я буду знати від чого саме ви захищаєтесь. :-)Якщо ви боїтеся що прийдуть злі дядьки і конфіскують ваш компʼютер, то тримайте важливі дані десь в інтернеті (криптоконтейнер — це звичайний файл, який можна підмонтувати по sftp). Зберіть собі ядро з підтримкою AES256 — його практично неможливо розшифрувати на сьогоднішній день (AES128 — можливо), крім як методом ректального криптоаналізу. :-)
Тримати всі важливі дані в Інтернеті погана ідея - це збільшує вразливість у рази.
Руткіт не розшифровуючи не встановиш,
а від буткіта захиститися можна, на те є до біса механізмів захисту.
Залишається проблема - в Fedora при встановленні не пропонується вибір рівня криптографічного захисту.
Крім того досі не знайшов інфи про навантаження на проц.
Цитата: HetmanNet від 2013-02-20 17:02:42Тримати всі важливі дані в Інтернеті погана ідея - це збільшує вразливість у рази. Якщо використовується сильне шифрування, то хіба не пофік де тримати дані?Зчитати дані можна дистанційно і з вашого компʼютера — є купа задокументованих вразливостей у мережних картах, у бездротових клавіатурах, у моніторах. Навіть стукіт клавіатури розпізнати можна.Цитата: HetmanNet від 2013-02-20 17:02:42Руткіт не розшифровуючи не встановиш, А як же ж тоді їх встановлюють? :-)Мені дуже неприємно коли я знаходжу віндузячу вірусню у /tmp, яку я підхоплюю через Вогнелиса, тому що я розумію що лінуксову вірусню я там не знайду. ;-)Цитата: HetmanNet від 2013-02-20 17:02:42а від буткіта захиститися можна, на те є до біса механізмів захисту. Від буткітів практично немає захисту, якщо він завантажився, — є дуже багато місць, де може сховатися буткіт: в біосі компʼютера, вінчестера чи мережної плати. Найбільш дієвий спосіб захисту це переведення носіїв, з яких запускається система (біос, флеш, вінчестер), в режим тільки для читання без можливості зняття захисту після того як він був увімкнений, або використання одноразових систем (напр. віртуальних).Цитата: HetmanNet від 2013-02-20 17:02:42Залишається проблема - в Fedora при встановленні не пропонується вибір рівня криптографічного захисту. По замовчуванню використовується AES128, так як це залишає американським спецслужбам шанс (але надзвичайно дорогий шанс). AES256 такого шансу не залишає (хоча його і опустили до 2211 варіантів), але він їсть на 40% більше процесорного часу.Цитата: HetmanNet від 2013-02-20 17:02:42Крім того досі не знайшов інфи про навантаження на проц.Якщо ваш компʼютер здатен закодувати/розкодувати 100МіБ даних на секунду, то при швидкості читання/запису на диск у 25МіБ/с, навантаження на проц складатиме 25%.