Отак
Вам що потрібно?
GTK+ (а саме ця бібліотека ставить перед вами такий вибір)
Цитата: yurchor від 2013-05-27 15:30:52ОтакА якусь книжечку по реальному колупанні в ядрі чи ініті системи не знаєте?? Я хочу колупатися в самій системі, напевно опенсюсе/федора;)
ЦитатаВам що потрібно?ЦитатаGTK+ (а саме ця бібліотека ставить перед вами такий вибір)Не бібліотека. Наскільки я знайшов, основні програми, графічні середовища написані чи на пітоні, чи на С(до речи, на чому КДЕ??), як ядро.Наскільки я зрозумів, для колупання в системі та писання низькорівневих програмок треба С, а графічних— пітон. + асемблер не завадить у перпективіЯка бібліотека ліпша— Qt/Gtk+??Я, загалом, планую у вільний час колупатися в існуючих системах/дистрах/програмах, можливо збирати іноді якусь свою збірочку(як найкращий варіянт),А на роботі(гіпотетичній покищо)— писати що загадають;)
Для чого ліпша?
ЦитатаДля чого ліпша? По-перше,щоб можна було колупатися в існуючих програмах/системах/КДЕПо-друге, щоб найняли на роботу
А колупатися в федора/опенсюсе, не дебіані.І паралельне питання— веб-програмування— пітон чи пхп, може порадите??
Щоб найняли на роботу, вчіть C++, Java та JavaScript,
HTML5
Цитата: yurchor від 2013-05-27 16:21:52Щоб найняли на роботу, вчіть C++, Java та JavaScript,А чим С++ ліпша за С??І, наскільки я зрозумів, GTK+ гірша, але написана під С;Qt краща, але написана під С++ЦитатаHTML5Та я хотів, але не знайшов достатньої інформації, тому переключився на вивчення JavaScript+SVG.Проте по SVG теж дуже мало.А що там з MySQL та іншими БД, купа всякого погганого про MySQL, але альтернативи не знайшов.Тож по HTML5/SVG, може щось знаєте??
А чим С++ ліпша за С??І, наскільки я зрозумів, GTK+ гірша, але написана під С;Qt краща, але написана під С++
Почніть з азів: архітектура ПК, ассемблер, С та робота з пам’яттю.
Ви тільки почули назву, а вже кидаєтесь з однієї технології на іншу. Якщо ви збираєтесь програмувати, то вчити треба спочатку, як не дивно, саме програмування, а точніше алгоритмування. А вже коли це опануєте, то можна самі технології (мови програмування, бібліотеки, середовища розроблення, компілятори тощо), бо вони на якість вашої роботи не вплинуть, а підліткові стереотипи «це добре, а це погано» нароблятть шкоди. Ваша проблема — ви чітко не розумієте, що хочете. Це нормально. Почніть з простого. Перегляньте якийсь матеріал з Python, оцініть його переваги. Потім, коли ви почнете чіткіше розуміти що я тут мав на увазі, помацайте GTK+ та Qt, перегляньте їхні переваги та недоліки. І так далі.
Чи можливий перехід з одного на інший дистрибутив без знесення системи(в рамках одного пакетного менеджера, напр. федора—опенсьюзе)? Десь тут я читав щось подібне
От, припустимо, я написав якусь простеньку програму. Що далі треба робити, щоб отримати пакет?(Програмки для домашнього використання, просто хочу, щоб у системі була встановлена, напр. командою щоб можна було запустити)
А вичитав я, що пітон кращий для веб-програмування ніж php, а також що усі графічні програми під Лінукс пишуться на Пітоні.
Мабуть я не в'їжджаю в тему: тс, що саме потрібно? Адмініструвати Лінукс-системи? чи програмувати під юнікс-сист?
Тому й питаю, чи вартує вчити С++
І на життя теж потрібно буде чимось заробляти
virtualbox
пакет можна і не збирати, достатньо наприклад make install чи просто скопіювати відповідні файли куди треба і зробити ярлики
ЦитатаТому й питаю, чи вартує вчити С++Якщо захочете писати GUI.
перша частина речення пахне холіваром, а друга - брехнею.