Для Дебіан тут наче непогано написано.Так, було б зручно використовувати якийсь уже оптимізований для SSD дистрибутив. Але хіба Puppy такий? Його позиціюють як «легкий». Та й чи є такі взагалі?
російська версія (да й оригінальна має ніби) розпаковується з образа в оперативку а при вимкненні запаковується назад - тобто всього дві операції - читання старого обзару та запис нового - на сеанс роботи - ну це мені так здається.
Один з недоліків SSD — обмежена кількість циклів перезапису. Звичайна (MLC, Multi-level cell, багаторівневі комірки пам'яті) флеш-пам'ять дозволяє записувати дані приблизно 10 000 разів. Більш дорогі види пам'яті (SLC, Single-level cell, однорівневі осередки пам'яті) — більше 100 000 разів. Для боротьби з нерівномірним зносом застосовуються схеми балансування навантаження. Контролер зберігає інформацію про те, скільки разів які блоки перезаписуваними і при необхідності «міняє їх місцями»;
Цитата: Djalin від 2014-08-27 19:55:12російська версія (да й оригінальна має ніби) розпаковується з образа в оперативку а при вимкненні запаковується назад - тобто всього дві операції - читання старого обзару та запис нового - на сеанс роботи - ну це мені так здається.Здається, тут важливе слово «здається».
Кожен блок SSD на основі флеш-пам’яті можна очистити (а отже, й записати) обмежену кількість разів до відмови… SSD на основі DRAM не мають обмежень на число записів…
P.S. вікі каже MLC, Multi-level cell= 10 000 раз :-/ - тобто не дуже довговічний виходить.
Ви якийсь неадекватний, кого я обманюю? А нічого що офіційні рекомендації інші? ЦитатаОдин з недоліків SSD — обмежена кількість циклів перезапису. Звичайна (MLC, Multi-level cell, багаторівневі комірки пам'яті) флеш-пам'ять дозволяє записувати дані приблизно 10 000 разів. Більш дорогі види пам'яті (SLC, Single-level cell, однорівневі осередки пам'яті) — більше 100 000 разів. Для боротьби з нерівномірним зносом застосовуються схеми балансування навантаження. Контролер зберігає інформацію про те, скільки разів які блоки перезаписуваними і при необхідності «міняє їх місцями»;Каже вікіА от від вас пруфів немає й ніколи не було, Ви просто нагло брешете в очі й обзиваєте людей.