Автор Гілка: Проблемі з диалапом у Сюзі 9.2  (Прочитано 2699 раз)

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
Будь ласка, допоможіть підключитися!
Ніяк не можу налаштувати дайлап у Сюзі 9.2, чи Зюзі :). Kppp після набору номера відає: linux pppd[6477]: unrecognized option 'passwordfd'. Опція "Запомінати пароль" - відключеня. KInternet'у не подобається що я не вхожу до групи dialout і у мене немає прав на якийсь smpppd. Може це прибамабаси для софт-модемів? Заліз у Йаст, чи Єст, - нема такої групи. Під root'ом тіж сами матюки. Разшарив усі директорії та файли з їм'ям smpppd - все марно, тіж сами лайки.
Дякую за допомогу.

P.S. У мене повноцінний хард-модем, IDC-5614BXL/VR. Під Мендрейком взлітав з півоборота.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Re: Проблемі з диалапом у Сюзі 9.2
« Відповідей #1 : 2005-03-09 12:09:14 »
Цитата
linux pppd[6477]: unrecognized option 'passwordfd'
passwordfd - слово написане з помилкою. Треба напевно літери "fd" забрати з цього слова у конфігураційному файлі.
[Fedora Linux]

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2005-03-09 20:13:04 »
Дякую за пораду!
А де знайти цей конфігураційний файл?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2005-03-10 14:52:57 »
Дякую за пораду!
А де знайти цей конфігураційний файл?
Десь в /etc або $HOME.  :-)

Я не знаю, чим саме ви користуєтеся, я б порився в /etc/ppp.d/ чи /etc/wvdial.conf.
[Fedora Linux]

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2005-03-12 01:25:26 »
В мене була така сама проблема. Точно не пам'ятаю всіх заклинань та магічних рухів, але це щось було пов'язане з suid файлів pppd та kppp, дописувати у конфіги нічого не треба, хіба що може знадобитись створення /etc/ppp/peers/kppp який може бути симлінком на файл ppp у тій самій директорії. Саме у цьому файлі прописано використання passwordfd.so який, доречі, може бути недоступним або навіть відсутнім зовсім (чому - не знаю, в мене так було). І взагалі, можливо працювати й без цього плагіну, тоді треба у pap-secrets прописати провайдера, логін та пароль.

Відсутній Rishon

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2005-03-20 18:01:37 »
Дуже дякую за поради.
Але набридло мені кожну годину зіткатися з новими проблемами та питаннями.
Повернувся до рідної гіркої мандрагорної настійкі. Хоч вона і не така гарна, але якось ближча та більш зрозуміла.