Автор Гілка: myLinux 3.1  (Прочитано 9077 раз)

Відсутній Rakot

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
myLinux 3.1
« : 2005-01-31 13:23:30 »
Хто знає як встановити нормально myLinux 3.1 з 3 дисків, тобто нормально поставити графічне середовище КДЕ 3.3.1, тому що з одного диска нормально встановлюється, а коли з трьох неможливо добавити нового користувача. Коли встановлюється КДЕ з менеджера пакунків не встановлюється все нормально наприклад КРРР.
Suse 10.0 OSS

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: myLinux 3.1
« Відповідей #1 : 2005-02-04 05:57:44 »
Не зовсім зрозумів проблему. Якщо з дисків пізніше програми нормально встановлюються, то нічого в тому поганого немає, встановлюйте з дисків.
А як ви додаєте нового користувача?

Відсутній Rakot

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2005-02-04 07:33:49 »
Після встановлення з одного диску перевантажується машина і відкривається меню запрошення для реєстації користувача, якщо ж установка проходить з трьох дисків це меню не появлюється, а під рутом система не пускає.
Suse 10.0 OSS

k_ilya

• Гість
« Відповідей #3 : 2005-02-04 18:11:05 »
Ctrl+Alt+F1, заходиш рутом, adduser

Відсутній Rakot

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2005-02-27 11:21:16 »
Хто може відповісти, в мене стоїть Майлінукс 3.1, система мені подобається,але ще краще було якби основним графічним середовищем було КДЕ. В мене тормозять 3д заставки, а також ігри, хоча коли працюю в АСП нічого такого не помічається. тепер в мене дилема що залишити Майлінукс чи АСП. Майлінукс можна оновлювати за допомогою програми оновлення це є великий плюс, в АСП такого щось я не помічав. Хоча програма встановлення в АСП трохи хитрувата тому що деяких програм не вказує а на дисках вони є.
Suse 10.0 OSS

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
« Відповідей #5 : 2005-02-28 13:56:30 »
3д може гальмувати тому, що в майлінуксі нема драйверів (хоча на сайті й обіцяють) - тож треба доставити самостійно, для цього потрібні вихідні коди ядра, яких в дистрибутиві немає (їх можна потягнути з фтп).

Загалом як на мене, АСП не годиться, якщо ви бажаєте працювати з КДЕ, а майлінукс ще занадто сирий. До речі що АСП, що майлінукс роблять з федори і вони від неї практично нічим не відрізняються.

Можу порадити Мандрейк - має просту програму встановлення, добре українізований, КДЕ бігає швидко (і є основною оболонкою на відміну від асп/майлінукс/федори), оновлення так само доступні через інтернет, в ua-ix в тому числі.

k_ilya

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-02-28 14:46:59 »
Я бачив KDE під ASP, Fedora, Mandrake і збирав сам з початкових кодів.
чим KDE в XXX відрізняється  від KDE в YYY  ???

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #7 : 2005-02-28 15:03:11 »
приклад (з мандраківського сайту):

... New KDE 3.3.2 is compiled with the '-fvisibility=hidden' option of gcc to accelerate the linkage step at the program start  ...

http://www.mandrakelinux.com/en/102beta.php3

можливо через це в них КДЕ не гальмує так як у федори?

k_ilya

• Гість
« Відповідей #8 : 2005-02-28 15:32:02 »
приклад (з мандраківського сайту):

... New KDE 3.3.2 is compiled with the '-fvisibility=hidden' option of gcc to accelerate the linkage step at the program start  ...

http://www.mandrakelinux.com/en/102beta.php3

можливо через це в них КДЕ не гальмує так як у федори?

це лише буде в наступній стабільній версії. А в наступній Федорі буде KDE 3.4, з такою самою опцією збирання.
Я у Федорі 3 особливих гальм KDE не помітив. Може ви порівнюєте Fedora 1 з ядром 2.4 і Mandrake 10 з 2.6 ?

Відсутній Fotokor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
  • Он воно як....
« Відповідей #9 : 2005-02-28 19:03:16 »
Хто може відповісти Майлінукс чи АСП. Майлінукс можна оновлювати за допомогою програми оновлення це є великий плюс, в АСП такого щось я не помічав
i я непомiчав
доки пiд Рутом у Термiналi не написав: yum update
 то усю нiч качало 700 мб i Ядро новiше стало i MPlayer
-6 замiсть  5го +++ ASP10
Наступного дня <yum update> замолодило браузер Firefox 1.0 >1.01 автоматично
« Змінено: 2005-03-02 18:18:15 від Fotokor »
Work Less - Live Longer

Відсутній valcker

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • Що новенького?
« Відповідей #10 : 2005-03-10 15:22:10 »
Хто може коротко, але повно, охарактеризувати myLinux 3.1. Буду дуже вдячний.

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
« Відповідей #11 : 2005-03-10 19:50:50 »
Хто знає як встановити нормально myLinux 3.1 з 3 дисків, тобто нормально поставити графічне середовище КДЕ 3.3.1, тому що з одного диска нормально встановлюється, а коли з трьох неможливо добавити нового користувача. Коли встановлюється КДЕ з менеджера пакунків не встановлюється все нормально наприклад КРРР.

Я встановлював Mylinux 3.1 з одного диску, але після інсталяції є можливість довстановити решту програм (для цього є непогана програмка керування пакетами).

Хто може коротко, але повно, охарактеризувати myLinux 3.1. Буду дуже вдячний.

Я ще новачок, але встиг попробувати декілька дистриб'ютивів, серед них - myLinux 3.1, на жаль лише з одним диском. Можу сказати, що він мені сподобався, і я буду тягнути додаткові CD.

Разом з ліцензійним диском мені прислали якісну інструкцію по встановленню (все на українській мові), наклейку на комп'ютер.
У myLinux є зручний інсталятор, після якого отримується повністю готова до роботи система. Це перший лінакс, у якому повністю підтримується все моє обладнання (тепер можу грати в Quake III!) Дистриб'ютив орієнтований, в першу чергу на новачків, легко вивчається. У складі першого диску є GNOME 2.8 і OpenOffice 1.1.2 - все ідеально працює.
І головне - це українське програмне забезпечення!

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #12 : 2005-03-11 13:01:07 »
красиві наліпки це звичайно добре, але.. спробую додати негативу.

1. в процесі встановлення не передбачено як додати непривілейованого користувача - дрібниця, але неприємно. особливо мабуть для новачків.
2. де ви там побачили 3вимірну графіку? в мене на жодному з 3х дисків модуля glx для nvidia немає. так само не поклали в дистрибутив сирців ядра, тож невідомо як поставити драйвер від виробника.
3. не працює звук (intel815)
4. графічний менеджер рпм, як на мене, незручний - нема навіть можливості робити пошук по назві. також складається враження що відображаються не всі пакунки - як на 3 компакти якось їз замало.
5. графічне завантаження виглядає наівть не смішно, а убого. хотіли зробити щось на зразок сплешу у КДЕ, а вийшло якесь хаотичне мерехтіння негарних іконок з номерами, що супроводжується уривками якогось тексту.
6. стосовно того що це українське пз - скажіть чи є в майлінукса 10 відмінностей  від fedora 3?

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
« Відповідей #13 : 2005-03-11 17:50:05 »
1. При встановленні з одного диску така можливість є, з трьох не пробував.
2. Зразу після встановлення я набрав glxinfo, де було написано Direct Rendering = Yes для моєї Radeon IGP340M. Поставив кваку - бігає швидше ніж у вінді.
3. Звук прекрасно працює, а якщо виникнуть якісь проблеми - у поставці є угода про технічну підтримку.
4. Не ставив KDE, але знаю, що у ньому є програма керування пакетами з пошуком (здається KPakage)
5. В принципі і графічне завантаженняможна поміняти, якщо не подобається
6. Федору я не юзав, тому сказати нічого не можу

А взагалі, зараз у мене стоїть два лінакса: Debian і Mylinux, якими я повністю задоволений.

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
« Відповідей #14 : 2005-03-13 16:44:31 »
Привіт усім!!!  Щодо ASP то поклав з 3 разу, KDE глючно зібраний, намучився, нанервувався вирішив викинути. Щодо MyLinux дуже сподобався як на мене стабільніший ніж ASP.