Автор Гілка: проблема з SWAT + Samba  (Прочитано 7084 раз)

Відсутній Ros

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Що новенького?
Re: проблема з SWAT + Samba
« Відповідей #15 : 2005-03-18 20:38:26 »
SWAT запускається через xinetd. Тому треба переконатися, що в /etc/xintetd.d/swat є рядочок disable=no.
Рядочок є, xinetd запущений.
Je правий - в мене так все й відбувається. Тільки з шарами трохи по-іншому - інколи я бачу інші компьютери в локальній мережі, але доступу до них нема. Можу зайти тільки до себе :D.А інші бачать мене і мої шари.
 Ще я помітив, що мережа інколи налаштовується сама по собі без перезавантаження. Частіше це буває через хвилин 10-15 після запуску системи.  

Також є проблема, яка, важаю, зв'язана з цим. Коли вихожу з Х, комп наче засипає на 5 хвилин. В цей час я можу ворушити тількі мишою, ніякі вікна не відкриваються (й не закриваються), навіть термінал відкрити не можу.
Якщо хтось зустрів таку проблему, будласка напишить, може хто знає як цього минути?
Дякую.

Відсутній Ros

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Що новенького?
Re: проблема з SWAT + Samba
« Відповідей #16 : 2005-03-26 12:59:59 »
Все, зрозумів.
Самба не бачить локальної мережі, бо за умочуванням в iptables не дозволений зв'язок в NET BIOS. Треба в терміналі добавити 2 правила в фаєрволл:
[root]# iptables -I INPUT 1 -s 192.168.1.0/255.255.255.0 -p udp --sport 135:139 -j ACCEPT
[root]# iptables -I INPUT 1 -s 192.168.1.0/255.255.255.0 -p tcp  --sport 135:139 -j ACCEPT
Тобто, дозволити отримувати данні з локальної мережі за протоколом NetBios в ваш компьютер. Звичайно, діапазон адрес вашої мережі буде відрізнятись.
Я написав, що це треба робити в терміналі, бо якщо правила змінювати в Х ( там є така утіліта), то чомусь не працює.
Після внесення змін в правила, треба зробити, щоб  правила збереглися. Наберіть в терміналі-
[root]#iptables-save -c > /etc/sysconfig/iptables
Це стандартний файл правил фаєрвола.
« Змінено: 2005-03-28 21:28:43 від Ros »