Автор Гілка: зорієнтуйте в Debian  (Прочитано 2340 раз)

Відсутній Lorex

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
зорієнтуйте в Debian
« : 2005-05-20 17:46:25 »
Люди... доброго вам ранку/дня/вечора/ночі

...пробував Knoppix Live-CD 3.2RE він базується на Debian як знаю.... мені щось не дуже в KDE сподобалося переключення і додавання мов (я про українську).... клавіші не виставляються .. треба мишкою перемикати...  Дебіан з цим дружніше? зорієнтуй, бо хочу поставити... і підкажіть який набір дисків взяти на Lafox.net чи це потрібно брати Debian GNU/Linux Sarge - Official Snapshot i386 Binary всі 14 дисків.. чи тільки два.. і чим одне від другого (майже як праведне від грішного) відрізняється...   якими власне пакетами (орієнтовно....) :) вельми вдячний наперед!

Praporshic

• Гість
Re: зорієнтуйте в Debian
« Відповідей #1 : 2005-05-21 01:12:54 »
Про перемикання мов мишою - так ця пісня в усіх дистрах, бо так у КДЕ зроблено. З власного (хоч і невеликого) досвіду: для роботи деби достатньо 1-го диска, а от усі "зручності" знаходятся на інших...

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Re: зорієнтуйте в Debian
« Відповідей #2 : 2005-05-24 12:29:09 »
чи це потрібно брати Debian GNU/Linux Sarge - Official Snapshot i386 Binary всі 14 дисків..

Раджу почикати доки Sarge буде переведено до стабільної гілки. Це може відбутися вже 30 травня.

Купляти краще, на мою думку, не CD, a DVD. Увесь Sarge (binaries) вміщується на 2 DVD.

Якщо потрібні CD, то мені у Woody для початку виcтачало  три перші. Кожен з 1-5 CD дозволя встановити систему. CD 1 дозволяє також вибрати ядро (із повного списку), яке буде встановлено у початковій системі.

чи тільки два.. і чим одне від другого (майже як праведне від грішного) відрізняється...   якими власне пакетами (орієнтовно....) :)

Пакети на CD розташовано за популярністю/потрібністю. На першому найпопулярніші/найпотрібніші.

Які саме пакети на якому CD... важко.

A good starting point:
http://www.debian.org/CD/faq/
Best regards,
nickat