Автор Гілка: Як дивитись відео по локальній мережі?  (Прочитано 2961 раз)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Спробую обжити топік у оффтопіковій мережі і зіткувся з проблемою: при спробі переглянути відео по мережі (smb://server/video) KDE починає його копіювати собі замість відкрити. Відправили люди до kplayer'а, але він просто сказав, що не буде показувати файли, які не належать до локальної файлової системи. А mplayer, кажуть, не дуже дружить з smb, навіть якщо його скомпілювати з такою підтримкою. Отож, що порадите в такій ситуації?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній miwa

• Літератор
Навздогін.
Звісно, що змонтувавши віддалену ФС, ми можемо переглянути потрібний фільм будь-яким програвачем, але це - зайві рухи, яких хотілось би уникнути.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Прописуй ту ФС у /etc/fstab, якщ0о хочеш уникнути рухів тілом; усе інше -- не Unix-way. Програвач повинен програвати файли, а не реалізовувати протоколи обміну файлами, йому це повинна забезпечити система.

Відсутній miwa

• Літератор
Чогось подібного й боявся. Справа в тому, що мова йде про мережу в двох компютерних клубах та оточуючих будівлях і прописувати дві сотні мережевих файлових систем я не візьмусь :)
Дідько із ним, буду ще щось мудрувати, якщо намудрую - напишу. Хоча запитання, звісно, не знімається.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Можливо вам допоможе http://smbnetfs.airm.net/  :-/
[Fedora Linux]

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Цитата
Справа в тому, що мова йде про мережу в двох компютерних клубах та оточуючих будівлях і прописувати дві сотні мережевих файлових систем я не візьмусь
Міш, усе простіше. Пишеться скрипт, котрий опитує наявні компи на предмет шарів, можливо, піднімає конфіг (простенький) з паролями, створює точки монтування й монтує туди все, що бачить.

Відсутній miwa

• Літератор
Міш, усе простіше. Пишеться скрипт, котрий опитує наявні компи на предмет шарів, можливо, піднімає конфіг (простенький) з паролями, створює точки монтування й монтує туди все, що бачить.

Є один момент - такий сценарій тоді треба буде в crontab'i прописувати, а то компютери мають неприємну властивість зависати (оффтопік, що поробиш), чи просто вимикатись.

Я думав зробити трішки інакше: в KDE налаштувати, щоб при подвійному кліку не mplayer викликався, а мій сценарій. В котрому б проводилась перевірка, на якій ФС знаходиться фільм. І якщо на віддаленій - монтувати. А вже потім - дивитись mplayer-ом.

Біда тільки, що робота навалилась - немає часу ні на експерименти, ні на переклад Bash Beginners Guide :( Сподіваюсь, до кінця тижня буде легше.

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
   Привіт усім!!! В KDE є така хороша прога як Smb4k для перегляду мережевих ресурсів. http://www.kde-apps.org/content/show.php?content=9814. Надіюсь допоможе вирішити цю проблему. Якщо я не помиляюсь в новій версії MPlayer'a покращена підтримка Самби. Gnome дозволяє переглядати відео не копіюючи файл.
« Змінено: 2005-06-25 23:25:44 від UA_Igor »