Автор Гілка: Вікна в Mandrake Linux 10.1  (Прочитано 2422 раз)

Андрій

• Гість
Вікна в Mandrake Linux 10.1
« : 2005-07-06 10:02:14 »
Допоможіть будь-ласка початківцю!!
Я інсталював Мандрейк 10,1 і після першого запуску він завантажує тільки оболонку bash. Я у ній працювати трохи вмію.
Питання в тому, як зробити щоб автоматично завантажувалися вікна KDE чи Gnome. Щоб з"являлося вікно з пропозицією залогінитись.

Буду дуже вдячний

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Re: Вікна в Mandrake Linux 10.1
« Відповідей #1 : 2005-07-06 10:45:49 »
Я інсталював Мандрейк 10,1 і після першого запуску він завантажує тільки оболонку bash. Я у ній працювати трохи вмію.

login:
password:
# startx

Питання в тому, як зробити щоб автоматично завантажувалися вікна KDE чи Gnome. Щоб з"являлося вікно з пропозицією залогінитись.

В центрі керування комп'ютером->система->віконий менеджер встановлюєш потрібний менеджер дисплеїв. Я б порадів би mdk-kdm (або kdm) якщо будеш працювати в KDE.

В центрі керування комп'ютером->обладняння->графічний сервер налаштовуєш його на автоматичний вхід

У налаштуванні стільниці (налаштування KDE)->облікові записи користувача перемикаеш у режим рута, тобто адмінистратора остання вкладинка й там вибираєш, що тобі потрібно: автоматичний вхід користувача, чи питати пароль і т.і.
Linux. The future is open.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #2 : 2005-07-06 10:47:15 »
А ви що - вибрали консольну реєстрацію під час інсталяції? Не варто було ;)

У файлі /etc/rc.d/rc.sysinit потрібно runlevel поставити рівним 5. Має допомогти.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #3 : 2005-07-06 10:52:30 »
Ого, швидко ж ми відреагували :)
Подумалось - ось тобі й два підходи до вирішення проблеми у linux: правка конфігураційних файлів руками та за допомогою менюшок всіляких-різних.

Взагалі, Ign1111, звісно, значно краще все пояснив, але моя вам порада, Андрію: якщо ви колись захочете розібратись, як же запускається ваша система, та що зробити, щоб вона запускалась швидше - поверніться тоді до каталога /etc/rc.d та детально його дослідіть. Багато всього дізнаєтесь ;)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2005-07-06 11:11:04 »
поверніться тоді до каталога /etc/rc.d та детально його дослідіть. Багато всього дізнаєтесь ;)

Не заперечую, просто я невпевнений був...

Відсутній Onic

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2005-07-06 13:08:03 »
я теж в лінуксі початківець. у мене мандрайк 10.1
після інсталяції все було гаразд деякий час, але я щось зробив і тепер коли віхожу з графічної оболочки, то на екрані бачу не тексти нормального розміру, а букви розміром в півекрану.
виходив из КДЄ при допомозу клавіш Альт+Контрол+Ф1
а захожу в КДЄ командой init 5.
Підкажіть что я не так зробив? Може тому что поставив драйвер для Nvidia?
LinuxMandrake 10.1

Андрій

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-07-06 16:11:44 »
Дуже дякую всім за допомогу !!!
Навіть не очікував такої уваги для свого питання.
Ще раз усім дякую!

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #7 : 2005-07-06 16:41:16 »

В мене такого нема.

після інсталяції все було гаразд деякий час, але я щось зробив і тепер коли віхожу з графічної оболочки, то на екрані бачу не тексти нормального розміру, а букви розміром в півекрану.

Є два шляхи: або налаштувати розміри шрифтів у центрі керування KDE, або перенести (змінити назву) у домашній теці ./KDE там знаходяться фактично усі налаштування до програм KDE. Чи спробувати знайти файл, якиій відповідає за шрифти, але це не так просто, бо там суцільний бардак...

Alt+Ctrl+F1 - це є текстовий варіант першої консолі, уся графіка по Alt+Ctrl+F7. Чому б Вам не спробувати виходити з KDE хочаб по Alt+Ctrl+Del? І чому б Вам не спробувати замість init 5 - startx ?

Може тому что поставив драйвер для Nvidia?

Жодного разу з цим ніяких ускладнень не було...

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
« Відповідей #8 : 2005-07-07 01:05:04 »
Підкажіть что я не так зробив? Може тому что поставив драйвер для Nvidia?

Якщо Ви допитлива людина, то відкрийте в текстовому редакторі скрипт /etc/rc.d/rc.sysinit і з 53 рядочка починається скрипт який і встановлює шрифти. Стосовно драйверів, то по ідеї вони мали би вплинути на Х-сервер, а не на консоль.
« Змінено: 2005-07-07 01:08:27 від UA_Igor »