Автор Гілка: Допоможіть  (Прочитано 3871 раз)

Відсутній S@B@K@

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
  • Що новенького?
Допоможіть
« : 2005-08-04 21:15:49 »
Привіт!!! Мені потрібна одня порада
В мене достатньо старий дистрибутив Лінуксу - RedHat 9.
Самі розумієте що воно таке, коли майже всі програми в системі вважаються застарілими.
Я хочу змінити собі дистр на якийсь більш новий, але не знаю який саме. Хочу щоб ви порадили мені який краще дистр взяти.
ажано щоб був РедХет-подібним бо в мене Вінмодем (Lucent) і дрова тільки для редхет-подібних дистрибутивів, треба щоб були Apache, PHP, MySQL, новий KDE.
Заздалегіть велике пасибі!!!   :)
Іноді потрібно прислуховуватись до тиші,
Вона може прозповісти білше.....

Praporshic

• Гість
Re: Допоможіть
« Відповідей #1 : 2005-08-04 23:56:57 »
Fedora Core. ASP Linux. Сумісність має бути 100%, бо перше - вільна реалізація редхату а російський АСП - це клон.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2005-08-05 12:54:28 »
Fedora Core 2, напевно. Тоді вам підійдуть ці драйвера:

http://www.physcip.uni-stuttgart.de/heby/ltmodem/dists/fedora/8.31a8/

FC2 доведеться серйозно оновити з інтернету - з пару сотень мегабайт, але стабільність системи буде дуже висока.

Сам я користуюсь FC4 і, коли мені потрібен модем (в мене Conexant з чипом Lucent), я завантажую старе ядро. :-)
[Fedora Linux]

Відсутній S@B@K@

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2005-08-05 15:50:50 »
Дякую за відповіді!!! =)
В мене ще одне питання, в FC2 KPPP вже з колбееом? Бо я саме через нього вирішив змінити собі дистр. Я в себе налаштував дозвон до провайдера з колбеком, переставивши ppp і поставивши собі chestnut-dialer, саме підключення проходить нормально, провайдер передзвонює, але нічого не відкривається... =( Навіть неодин сайт не пінгується =((( В мене закралися підозри що це через файрвол, запустив конфігуратор setup і в кладці Firewall Settings (чи щось цього типу) і включив там всі протоколи, коли вийшов з stup - нічого не змінилось =((( Зайшовоши знову до сетапу побачив що все те що я повключав знову відключено =(( виходить що всі настройки не збереглись... =((( Поописав правила для TCP і UDP в IPTables - це нічого не змінило все одно нічого не відкривається навіть аська не конектиться =((( Можже ви підкажети що можна з цим зробити? Чи допоможе, якщо я занвово переставлю свого RedHat з відключеним файрволом?
Цитата
FC2 доведеться серйозно оновити з інтернету - з пару сотень мегабайт
=) Мені не підійде - я плачу за трафік =)

Відсутній S@B@K@

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2005-08-08 13:30:03 »
Цитата
Чи допоможе, якщо я занвово переставлю свого RedHat з відключеним файрволом?
Зібрався я на днях перевстановлювати свій редхет, а тут бац - другого диска нема (я їздив до бабусі і брав з собою дистр, напевне, там забув) =(
Значить полюбому потрібно купляти якийсь дистр. Всі мої знайомі радять мені Gentoo. Що скажете? Залишається ще одна проблема - це мій Вінмодем. але я вже подумую про купівлю нового - Факс-модем GM56EX 56K V.92/V.90. Але мені не відомо як він праціє з пінгвіном... =( Може в когось є такий то порадьте брати його чи ні? або порадьте, пудьласка, хороший модем, який нормально працює в лінуксі (в районі 200 грн не більше)? Мені дуже потрібен інет в лінуксі.
Заздалегіть велике пасибі!!! :)
« Змінено: 2005-08-08 13:34:46 від S@B@K@ »

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2005-08-08 17:36:44 »
Цитата
Чи допоможе, якщо я занвово переставлю свого RedHat з відключеним файрволом?
Зібрався я на днях перевстановлювати свій редхет
:o У ваш комп'ютер попав метеорит?

Цитата
, а тут бац - другого диска нема (я їздив до бабусі і брав з собою дистр, напевне, там забув) =(
Значить полюбому потрібно купляти якийсь дистр. Всі мої знайомі радять мені Gentoo. Що скажете?
Якщо знайомі вам допоможуть його поставити та настроїти, то просто перепишіть від них.

Цитата
Залишається ще одна проблема - це мій Вінмодем. але я вже подумую про купівлю нового - Факс-модем GM56EX 56K V.92/V.90. Але мені не відомо як він праціє з пінгвіном... =( Може в когось є такий то порадьте брати його чи ні? або порадьте, пудьласка, хороший модем, який нормально працює в лінуксі (в районі 200 грн не більше)? Мені дуже потрібен інет в лінуксі.
Заздалегіть велике пасибі!!! :)
Будь який повноцінний апаратний модем нормально працює з лінуксом. Важко знайти драйвери лише для програмних модемів, які насправді є просто SoundBlaster-ами з інтерфейсом для телефонної лінії.
[Fedora Linux]

Відсутній S@B@K@

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #6 : 2005-08-08 18:41:22 »
Цитата

У ваш комп'ютер попав метеорит?

=) Ні, я ж писав нижче що якийсь глюк з файрволом - якщо налаштовувати черз конфігуратор setup, зміни в настройках не збергаються!!! =(

Цитата
Якщо знайомі вам допоможуть його поставити та настроїти, то просто перепишіть від них.
Нажаль це знайомі, з якими я спілкуюсь через інет і вони мешкають в інших містах =( Тому допомогти мені його постивати і настроїти вони зможуть хіба що морально =) Цей лінукс важко поставити і налаштувати самостійно?

Цитата
Будь який повноцінний апаратний модем нормально працює з лінуксом. Важко знайти драйвери лише для програмних модемів, які насправді є просто SoundBlaster-ами з інтерфейсом для телефонної лінії.
А цей модем (GM56EX) повноцінний? Бо на сайті виробника я знайшов тільки його опис і те що він підтримується М$.

Відсутній S@B@K@

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #7 : 2005-08-09 18:38:02 »
Цитата
цей модем (GM56EX) повноцінний?

Сьогодні пошукав гуглем про роботу цього модема з Лінуксом, і якщо вірити цій таблиці, то здається, що цей модем добре працює в Лінуксі. http://www.linuxcompatible.org/compat.php?cat=hardware&sort=All&idx=g

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #8 : 2005-08-09 20:02:35 »
Цитата

У ваш комп'ютер попав метеорит?

=) Ні, я ж писав нижче що якийсь глюк з файрволом - якщо налаштовувати черз конфігуратор setup, зміни в настройках не збергаються!!! =(

Цитата
Цитата
Нажаль це знайомі, з якими я спілкуюсь через інет і вони мешкають в інших містах =( Тому допомогти мені його постивати і настроїти вони зможуть хіба що морально =) Цей лінукс важко поставити і налаштувати самостійно?
Так, але якщо ви його налаштуєте, то після цього ви не переставлятимете весь дистрибут через один глюк однієї програми. ;-)
[Fedora Linux]