Автор Гілка: Hibernate в Лінукс  (Прочитано 2885 раз)

NotDead(Guest)

• Гість
Hibernate в Лінукс
« : 2005-07-11 20:30:51 »
Є у віндах така чудова функція як Hibernate.  Як її можливо реалізувати засобами лінукс?

Praporshic

• Гість
Re: Hibernate в Лінукс
« Відповідей #1 : 2005-07-11 23:07:35 »
Досить не складно. Ця функція інтегрована у ядро і зветься suspend to disk. Нажаль не знаю подробиць налаштування, бо ці функції досить часто роблять "ведмежу послугу" і тому я ними не користуюсь.

NotDead(Guest)

• Гість
« Відповідей #2 : 2005-07-12 16:38:01 »
Дякую А як функції ядра з шелла запускати?

Відсутній uzerg

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
« Відповідей #3 : 2005-08-03 18:54:40 »
Спробуй man suspend to disk або Гугл (зараз просто сиджу під Вікнами, подивитись не можу). Але зверни увагу:
0)після 4-5 саспенду підряд все одно з високою імовірністю доведеться вимикати нормально;
1)якщо лазив руцями до системнику - ніяких гібернейтів! Особливо коли міняєш місцями hda та hdb :)
2)не факт, що буде працювати стабільно, тобто, вибач за стиль M$, зроби архівну копію всього що відкрито під час вимикання

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2005-08-08 19:26:45 »
Спробуй man suspend to disk або Гугл (зараз просто сиджу під Вікнами, подивитись не можу). Але зверни увагу:
0)після 4-5 саспенду підряд все одно з високою імовірністю доведеться вимикати нормально;
Саспенд у мене вже працює. Правда, значно повільніше, ніж у вінді.
Цитата
1)якщо лазив руцями до системнику - ніяких гібернейтів! Особливо коли міняєш місцями hda та hdb :)
ясен перець.
Цитата
2)не факт, що буде працювати стабільно, тобто, вибач за стиль M$, зроби архівну копію всього що відкрито під час вимикання
сподіваюсь, що в наступних ядрах ця функція покращиться.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2005-08-09 20:06:42 »
Цитата
сподіваюсь, що в наступних ядрах ця функція покращиться.

Більша частина проблем - від апаратури. Код підтримки в ядрі досить примітивний і нагадує функцію "snapshot" в різних емуляторах. Навіть DEC-івські альфи дохнули, хоча там була дуже якісна реалізація hibernate.
[Fedora Linux]