Доброго дня.Оце вчора ввечері поставила собі на лептоп Мендрейк 10.1,
версію для завантаження (хоча купила в Німеччині в упаковці, на якій було написано оффішіал, а там навіть нім. мови не було ).
Вантажусь звичайно у КДЕ. Зробила юзера, вантажусь у нього. Дуже хочеться записувати якісь файли на окремий логічний диск ФАТ (для трансфера між Лінуксом і віндою), а воно при спробі копіювати в Konqueror каже, що доступу до диску немає. Причому, що цікаво (це було зроблено з GNOME), "зберегти як" і вказування мого ФАТ-диску працює.
Так чи так, було би непогано все-таки, щоб юзер не мав цих прав доступу, а от як в потрібний момент зробитися root'ом, щоб отримати доступ до інших дисків, було би непогано взнати.
1) чи можна перевстановити КДЕ, знаходячись у ній же, чи з-під іншої десктоп-системи, чи треба користуватися такими речами, як термінал, в яких я поки ніц не тямлю?
2) якщо КДЕ залежить від Qt, то і цю треба апгрейдити не з-під КДЕ, наскільки я зрозуміла.
1) Що конкретно такому йожику, як я, робити з цим - ftp://ftp.iasi.roedu.net/mirrors/ftp.trolltech.com/qt/sources/qt-x11-opensource-src-4.0.1.tar.gz***
Заздалегідь вдячна. Ну і будемо знайомі.
згадались слова одного хорошого професора з Львівської політехніки: "І тут сльози радощів заважають продовжити читання
Не Мандріву, а саме Мандрейк?
Тобто ви у Гномі запускаєте Конкверор?
у вашому файлі /etc/fsab немає опцій "rw" або "user"
Є непоганий файловий менеджер Krusader, у нього є можливість у меню вибрати щось на кшталт "отримати права рута"
Але й в консолі немає нічого страшного, повірте.
Ніколи не задавався такими питаннями, але наскільки я собі все це уявляю, то можна й з-під KDE.
Я б наразі радив залишити в спокої ;о))
Ні, я перезавантажилась у Гном, відкрила там хоум і там вже зберегла на /mnt/removable (флешку), з якою Конкверор поводиться так само, як і з логічним диском, тобто не пускає на неї копіювати.
А в Конкверорі це ніяк неможливо, наскільки я Вас зрозуміла?
не дає копіювати в корень флешки, тобто в /mnt/removable/ Спробуйте спочатку увійти в будь яку теку на цій флешці
Є така програма kdesu (чи команда)
Цитатау вашому файлі /etc/fsab немає опцій "rw" або "user"Дякую, подивлюсь, як раз це мене і цікавило. Бо я поки що все ще в графічному інтерфейсі обертаюся, а, як вже було сказано, давала своєму юзеру права на /mnt/removable та /mnt/win_e в Меню-Система-Конфігурувати комп-Безпека, але ще не перевіряла, чи подіяло. Зміна рівня системи на стандартний не подіяла.
О! От як раз подібного мені і хотілося знайти. Зараз шукатиму. При встановленні системи я бачила там Midnight Commander, але ж в цій КДЕ фіг знайдеш всякі дрібні проги, які ти ставив. ... Уже знайшла - http://krusader.sourceforge.net/ - дуже дякую. А в Конкверорі це ніяк неможливо, наскільки я Вас зрозуміла?
ЦитатаАле й в консолі немає нічого страшного, повірте. Я вірю і не відмовляюся, але було би непогано взнати, як.
Ну і де логіка? Спочатку вмовляють, що в консолі нічого страшного, а потім пропонують найменшою кров'ю.... Хочу зробити сама.
1) чи можна перевстановити КДЕ, знаходячись у ній же, чи з-під іншої десктоп-системи, чи треба користуватися такими речами, як термінал, в яких я поки ніц не тямлю?2) якщо КДЕ залежить від Qt, то і цю треба апгрейдити не з-під КДЕ, наскільки я зрозуміла.
1) Що конкретно такому йожику, як я, робити з цим - ftp://ftp.iasi.roedu.net/mirrors/ftp.trolltech.com/qt/sources/qt-x11-opensource-src-4.0.1.tar.gz
Якщо у гномі ви можете копіювати на флешку/вінчесте, а в Конкверорі - ні, тоді
Перепрошую, де саме ви давали права? В "Меню" - "Система" - "Конфігурація" "Безпеки" немає.
Так що краще знайтии якийсь qt-x11-bla-bla-bla.rpm
Що саме у вас у "Контакті" не працює?
залежить від того чи, у Лінукс термінології, цей розділ диску монтовано (mounted англійською)
Не впевнений що на праших порах варто починати з компіляції програм. Надійніше покищо користуватись готовими RPM пакетами.
Створюю нотатку. Перейменовую. Перейменувавши, клікаю elsewhere. Безрезультатно, вертається до формату "дата-час". Ну, думаю, фіг з тобою. Але при наступному запуску Kontact'у нотаток немає, порожньо.Схоже, в мене таки дійсно якийсь дистрибутив калічний.
Мандрейк має автомаунт. ***Та я б і не проти, але нема цієї бібліотеки в RPM-і. Тролтех (виробник) видає тільки вихідний код, компілюють дистрибутори, а те, що вони скомпілювали, опиняється тільки в дистрибутивах.
По-перше нотатки пропадають після перезавантаження Контакту
А ви точно лише вчора мандрейк поставили? Щось у вас дуже термінологія хороша ;о))
І ще. Мирославо, ви надзвичайно позитивно пливаєте на відвідувачів форуму :о)