перемонтування файлової системи після зміни /etc/fstab... ... Просте перевантаження компютера в цьому випадку нічого не дасть).
це вирішується символами umask=0022 у вашому фстаб-і
"не-рут" може лише читати і виконувати файли, що знаходяться на диску, а писати - зась. Щось ніяк не можу пригадати - чи не такий режим вам був потрібен на початку?
нічого на жаль не можу придумати про конкверор. :о((
перезапуск lilo після компіляції ядра (ось вам відразу "стінка" на майбутнє - після того, як ви перезберете власне ядро, а я чомусь думаю, що ви за це візьметесь ;о))
щодо іконок. Вони включаються/виключаються через праву клавішу миші - "Налаштувати стільницю" - "Поведніка" - "Піктограми пристроїв". Ви часом там галочки не чіпали?
Питань в мене, звичайно, багато, але засмічувати ними форум... Якось обговоримо формат співпраці. Одразу в віку писати буде, імхо, не дуже, треба зібрати вже якусь структуру питань, а там вже...
Хм. А ходить така популярна чутка, що на відміну від вінди для змін в системі в лінуксі навіть і перезавантаження непотрібне )) ОК, ОК, я зрозуміла, що треба не перезавантажуватися, а виконувати певні дії....
Цитатаце вирішується символами umask=0022 у вашому фстаб-іА що повинно бути? Чотири нулі? Хоча воно тепер і з 0022 після перемаунту працює.
Цитата"не-рут" може лише читати і виконувати файли, що знаходяться на диску, а писати - зась. Щось ніяк не можу пригадати - чи не такий режим вам був потрібен на початку?Але було непогано взнати, як це робиться.
Цитатанічого на жаль не можу придумати про конкверор. :о(( Тоді сходимося на думці, що в мене таки калічний дистрибутив... На початку взагалі щось в мене компутер страшенно гудів при роботі в лінуксі, вентилятор працював безперервно. Я думала, а чи не спалю проц, але, на щастя, це поки що припинилося. Те ж саме стосується автомаунта, напевно.
Цитатащодо іконок. Вони включаються/виключаються через праву клавішу миші - "Налаштувати стільницю" - "Поведніка" - "Піктограми пристроїв". Ви часом там галочки не чіпали?Ні, не чіпала. Воно саме - хоче, з'являється, не хоче, не з'являється. Як я вже сказала, через раз. Хоча всі галочки на місцях. Але вже другий запуск підряд видно всі вищезазначені диски.
ОК, наразі проблеми вирішено, як тільки будуть ще, обов'язково звернуся . Питань в мене, звичайно, багато, але засмічувати ними форум... Якось обговоримо формат співпраці. Одразу в віку писати буде, імхо, не дуже, треба зібрати вже якусь структуру питань, а там вже...
що треба зробити після того як я встановлю всі ці рпм-и. Тобто, чи перевантажитися, чи що....
Але оскільки пакетів багато, то чи нема можливості зробити щось на зразок бетч-файлу, щоб потім запустити на виконання все одразу?
for i in `ls *rpm`; do rpm -Uvh $i; donefor i in `cat packagelist`; do rpm -Uvh $i; done
З.І. Так, це самопіар. Не просто так же ми цю фігню ціле літо перекладали :о))
init 3; init 5
(рос. мовою) - http://linuxportal.ru/entry.php/492_0_3_0/
Цитата(рос. мовою) - http://linuxportal.ru/entry.php/492_0_3_0/Може, я мало в цьому тямлю, але моїй дурній голові здається, ніби вона думає, що описане за поданим посиланням є маразмом з точки зору цілісності дистрибутиву й неперетворення його на зоопарк із казна-чого. А також, що це хіба прийнятна розвага, коли ви досягли в житті всього, й у вашій душі нудьги бездонна криниця й багацько часу, аби його ось так витрачати...Те, що я трохи в цьому тямлю (мо', більше треба), пояснюється тим, що я отаким макаром збирав не лише КДЕ, а й усю систему. Повністю. А ще -- мозиллу. Тільки ото OpenOffice.org не збирав, товариші відрадили, на щастя.
З. І. Читаючи відповіді мастодонтів юзверю (при цьому мастодонти одразу пускаються між собою в концептуальні дискусії), розумію, що для створення документації для початківців треба, щоб в ній брав участь початківець . Спробую по мірі можливостей (хоча їх, себто часу, дуже мало ).