Автор Гілка: Встановка нової версії KDE на MandrakeLinux 10.1  (Прочитано 13192 раз)

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • upward
Re: Встановка нової версії KDE на MandrakeLinux 10
« Відповідей #30 : 2005-09-01 18:20:36 »
Цитата
перемонтування файлової системи після зміни /etc/fstab... ... Просте перевантаження компютера в цьому випадку нічого не дасть).
Хм. А ходить така популярна чутка, що на відміну від вінди для змін в системі в лінуксі навіть і перезавантаження непотрібне :))) ОК, ОК, я зрозуміла, що треба не перезавантажуватися, а виконувати певні дії....

Допомогло! Нарешті...

Цитата
це вирішується символами umask=0022 у вашому фстаб-і
А що повинно бути? Чотири нулі? Хоча воно тепер і з 0022 після перемаунту працює.

Цитата
"не-рут" може лише читати і виконувати файли, що знаходяться на диску, а писати - зась. Щось ніяк не можу пригадати - чи не такий режим вам був потрібен на початку?
Але було непогано взнати, як це робиться.

Цитата
нічого на жаль не можу придумати про конкверор. :о((
Тоді сходимося на думці, що в мене таки калічний дистрибутив... На початку взагалі щось в мене компутер страшенно гудів при роботі в лінуксі, вентилятор працював безперервно. Я думала, а чи не спалю проц, але, на щастя, це поки що припинилося. Те ж саме стосується автомаунта, напевно.

Цитата
перезапуск lilo після компіляції ядра (ось вам відразу "стінка" на майбутнє - після того, як ви перезберете власне ядро, а я чомусь думаю, що ви за це візьметесь ;о))
Якщо, то не скоро :)) Ніколи не мала амбіцій ставати хакером, але, можливо, поцікавлюсь цією темою.

Цитата
щодо іконок. Вони включаються/виключаються через праву клавішу миші - "Налаштувати стільницю" - "Поведніка" - "Піктограми пристроїв". Ви часом там галочки не чіпали?
Ні, не чіпала. Воно саме - хоче, з'являється, не хоче, не з'являється. Як я вже сказала, через раз. Хоча всі галочки на місцях. Але вже другий запуск підряд видно всі вищезазначені диски.

ОК, наразі проблеми вирішено, як тільки будуть ще, обов'язково звернуся ;). Питань в мене, звичайно, багато, але засмічувати ними форум... Якось обговоримо формат співпраці. Одразу в віку писати буде, імхо, не дуже, треба зібрати вже якусь структуру питань, а там вже...
« Змінено: 2005-09-01 21:00:38 від Praporshic »
Офтопік і SuSE 10.2

Praporshic

• Гість
« Відповідей #31 : 2005-09-01 20:52:55 »
Питань в мене, звичайно, багато, але засмічувати ними форум... Якось обговоримо формат співпраці. Одразу в віку писати буде, імхо, не дуже, треба зібрати вже якусь структуру питань, а там вже...
Головне, не треба питати про те, про що вже розповіли (користуйтесь пошуком та все буде добре). А всі інші питання - то для них форум і призначено ;)
P.S.
Цікаво, а скільки важить той дистр що Ви собі придбали? Здається мені що він якийсь не такий.
« Змінено: 2005-09-01 21:03:35 від Praporshic »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #32 : 2005-09-01 21:10:42 »
Хм. А ходить така популярна чутка, що на відміну від вінди для змін в системі в лінуксі навіть і перезавантаження непотрібне :))) ОК, ОК, я зрозуміла, що треба не перезавантажуватися, а виконувати певні дії....
НМВ, воно потрібне лише у одному випадку - щоб оновити ядро.

Цитата
це вирішується символами umask=0022 у вашому фстаб-і
А що повинно бути? Чотири нулі? Хоча воно тепер і з 0022 після перемаунту працює.
"Працює - хай працює. Основне нічого не чіпай" (с) Задовбаний програмер ;о)))

Цитата
"не-рут" може лише читати і виконувати файли, що знаходяться на диску, а писати - зась. Щось ніяк не можу пригадати - чи не такий режим вам був потрібен на початку?
Але було непогано взнати, як це робиться.
Ну, тоді улюблена відмазка всіх лінуксоїдів - man umask. Додатково - man chmod. Я краще не опишу.

Цитата
нічого на жаль не можу придумати про конкверор. :о((
Тоді сходимося на думці, що в мене таки калічний дистрибутив... На початку взагалі щось в мене компутер страшенно гудів при роботі в лінуксі, вентилятор працював безперервно. Я думала, а чи не спалю проц, але, на щастя, це поки що припинилося. Те ж саме стосується автомаунта, напевно.
Навряд. Швидше за все ви щось десь не там клацнули. Але чесне слово, не можу уявити навіть, що і де. Та й швидкість роботи охолоджувача на процесорі не мала б залежати від встановленої ОСі. То ви просто занадто насторожено наразі ставитесь до лінукса ;о)).

Цитата
щодо іконок. Вони включаються/виключаються через праву клавішу миші - "Налаштувати стільницю" - "Поведніка" - "Піктограми пристроїв". Ви часом там галочки не чіпали?
Ні, не чіпала. Воно саме - хоче, з'являється, не хоче, не з'являється. Як я вже сказала, через раз. Хоча всі галочки на місцях. Але вже другий запуск підряд видно всі вищезазначені диски.
Залишається повторити: працює - хай працює.

ОК, наразі проблеми вирішено, як тільки будуть ще, обов'язково звернуся ;). Питань в мене, звичайно, багато, але засмічувати ними форум... Якось обговоримо формат співпраці. Одразу в віку писати буде, імхо, не дуже, треба зібрати вже якусь структуру питань, а там вже...
На форумі ваші питання зможе проглянути велика кількість людей і більша ймовірність швидко отримати правильну відповідь. Для детальнішого, живішого спілування з багатьма уточненнями безперечно зручніша ася (в робочий період тижня я там з 9 до 19-20 з незначними перервами; на вихідних дещо менше).
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #33 : 2005-09-01 21:47:34 »
Забрів на вашу, Мирославо, сторінку, і дочитався в обговоренні що у вас тридискова версія мандрейка. Так, ви праві - то не є офіційна версія, а результат німецької... ощадливості ;о)) Офіційний Download Edition йде на чотирьох дисках. Мабуть там і української немає. А те, що немає німецької у німецькому журналі свідчить лише про те, що той, хто перезбирав дистрибутив робив це поганенько. Цілком можливо, що саме із-за цього і виникають проблеми з конкверором та монтуванням. Так що зміна версії дистрибутиву мала б змінити ваші відносини з лінуксом у кращий бік ;о)

З.І. Я все ж вирішив опублікувати цей допис на ЛОУ, а не в ЖЖ - тут він буде доцільнішим.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
Ну і по власне суті цієї теми
« Відповідей #34 : 2005-09-02 16:16:41 »
Половину цієї теми зайняли мої різні проблеми як початківця, але непогано було би і по темі - встановлення нової версії КДЕ.

За посиланням, наданим Сергієм Єгоровим, скачала КДЕ-3.4.0 звідси - http://rpm.nyvalls.se/10.1/RPMS/kde-3.4.0/  . Тепер, щоб не було як з фстабом, коли я не довела справу до кінця, бо не знала як, що треба зробити після того як я встановлю всі ці рпм-и.  Тобто, чи перевантажитися, чи що....

Я тут сама have RTFM, щоб не завантажувати панство, то знайшла, що ставити це все краще командою rpm -Uvh packagename.rpm. Але оскільки пакетів багато, то чи нема можливості зробити щось на зразок бетч-файлу, щоб потім запустити на виконання все одразу?
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #35 : 2005-09-02 16:41:19 »
Перезавантажуватись після понови графічних оболонок, як правило, не треба. Хіба на рівні іксів.

Взагалі, після поновлення багато чого в лінуксі перезавантажуватись не треба.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #36 : 2005-09-02 16:51:42 »
Цитата
що треба зробити після того як я встановлю всі ці рпм-и.  Тобто, чи перевантажитися, чи що....
Достатньо перевантажити Х-сервер. Комбінація "ctrl+alt+backspace", якщо той самий невідомий німецький дистрибутор не заблокував її. У всякому разі перевантаження також спрацює :о).

Цитата
Але оскільки пакетів багато, то чи нема можливості зробити щось на зразок бетч-файлу, щоб потім запустити на виконання все одразу?
Є можливість. Навіть не batch-файлом (у лінкусі вони називаються сценаріями), а простою (майже ;о) ) командою у консолі у каталозі з отриманими пакетами:

for i in ls *rpm; do rpm -Uvh $i done

Щоправда, якщо мені не зраджує склероз, у КДЕ має значення порядок установки пакетів. Якщо так, тоді краще спершу зробити тако:

ls -1 *rpm > packagelist

Далі у файлі packagelist розмістити пакети у потрібному порядку, а далі ось так:

for i in cat packagelist; do rpm -Uvh $i done

Сподіваюсь, помилок не наробив, бо трішки поспішаю.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #37 : 2005-09-02 16:55:54 »
дуже дякую!!  ;D
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #38 : 2005-09-02 17:05:55 »
А таки помилився. Команди у циклі мають бути взяті у зворотні лапки і забув крапки з комами:
for i in `ls *rpm`; do rpm -Uvh $i; done
for i in `cat packagelist`; do rpm -Uvh $i; done

Додатково про цикли у консолі можна прочитати тут: http://docs.linux.org.ua/dlou/index.php/Bash_beginners_guide/repetitive_tasks. А про автоматизацію роботи в лінуксі рівнем вище: http://docs.linux.org.ua/dlou/index.php/Bash_beginners_guide.

З.І. Так, це самопіар. Не просто так же ми цю фігню ціле літо перекладали :о))

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #39 : 2005-09-03 19:24:50 »

З.І. Так, це самопіар. Не просто так же ми цю фігню ціле літо перекладали :о))
Вулике спасибі за таку фігню :)

М: Наразі усне попередження - за явне або неявне порушення пунктів 3, 8, 10, 11 правил поведінки на форумі.

А за "фігню" - будь ласка. Боюсь лише, що вам вона не допоможе.
« Змінено: 2005-09-03 22:54:08 від miwa »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #40 : 2005-09-04 21:45:36 »
Для перезавантаження Х-сервера можна зробити ще й наступне:
init 3; init 5В мене інколи не допомагало ctrl+alt+backspace, а от ця команда завжи діяла.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #41 : 2005-09-13 17:14:14 »
Просто для протоколу: з вищеозначеною збіркою рпм-ів нічого не вийшло, тільки до фіга failed dependencies. Тому поки що я просто перевстановила систему на новішу (Мандріва 2005), де все працює. Але (з запізненням) знайшла опис того, що мені було треба, залишаю тут для архіву.

(рос. мовою) - http://linuxportal.ru/entry.php/492_0_3_0/
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #42 : 2005-09-13 17:28:16 »
Цитата

Може, я мало в цьому тямлю, але моїй дурній голові здається, ніби вона думає, що описане за поданим посиланням є маразмом з точки зору цілісності дистрибутиву й неперетворення його на зоопарк із казна-чого. А також, що це хіба прийнятна розвага, коли ви досягли в житті всього, й у вашій душі нудьги бездонна криниця й багацько часу, аби його ось так витрачати...

Те, що я трохи в цьому тямлю (мо', більше треба), пояснюється тим, що я отаким макаром збирав не лише КДЕ, а й усю систему. Повністю. А ще -- мозиллу. Тільки ото OpenOffice.org не збирав, товариші відрадили, на щастя.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #43 : 2005-09-13 18:07:28 »
Цитата

Може, я мало в цьому тямлю, але моїй дурній голові здається, ніби вона думає, що описане за поданим посиланням є маразмом з точки зору цілісності дистрибутиву й неперетворення його на зоопарк із казна-чого. А також, що це хіба прийнятна розвага, коли ви досягли в житті всього, й у вашій душі нудьги бездонна криниця й багацько часу, аби його ось так витрачати...

Те, що я трохи в цьому тямлю (мо', більше треба), пояснюється тим, що я отаким макаром збирав не лише КДЕ, а й усю систему. Повністю. А ще -- мозиллу. Тільки ото OpenOffice.org не збирав, товариші відрадили, на щастя.

хммммм... Ну, це я на майбутнє... коли буде багацько часу і нудьги бездонна криниця. Бо до системи я не доберуся, це майже факт, але хоч шось треба спробувати  ::)     :)
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #44 : 2005-09-13 18:14:48 »
Ех, де тут товариші з ЛОРа... Ото б зараз війну проти Ярослава підняли - за посягання на LFS (хі-хі, виявляється LFS=ДАІ, якщо не переключити розкладку клавіатури) :о)).

І трохи не в тему. Тут пані Миролава писала у сусідній темі:
З. І. Читаючи відповіді мастодонтів юзверю (при цьому мастодонти одразу пускаються між собою в концептуальні дискусії), розумію, що для створення документації для початківців треба, щоб в ній брав участь початківець :). Спробую по мірі можливостей (хоча їх, себто часу, дуже мало  :-[ ).
Виділив дуже правильні, НМД, слова.

А часу завжди мало :о((

Але на слові я вас таки ловлю ;о)

І "мастодонти" - це, сподіваюсь, не про мене ;о)).