Автор Гілка: Порівняння LiveCDs  (Прочитано 7502 раз)

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Re: Порівняння LiveCDs
« Відповідей #15 : 2005-09-15 10:13:43 »
Та що ж ви не кажете :)

Можливо, у вас стане часу й сили зорбити такий собі аґреґат форумних відповідей у щось, що нагадуватиме хоч би на 60% підручник? Тоді хоч не партизаньте...

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
« Відповідей #16 : 2005-09-15 10:35:38 »
Це в мене такий спосіб вивідувати інфу для створення юзабельного посібнику для чайників. :)
Тому дякую за пояснення, воно дуже в струю, так би мовити.

Оригінальний спосіб :о)) Щоправда, прочитавши
Цитата
myroslava
Початківець
доброзичливе стерво
і добряче відсміявшись, починаєш задумуватись, що "хмм, щось у цьому є" (с) ;о)

Дійчно, щось у цьому є...
Я зовсім не розумію, чому ви вирішили, що я загинаю пальці. І убогими користувачів віндовсу я ніколи не називав. І якщо вже так хотіли почути відповідь як монтувати розділи, то достатньо було тільки запитати, а не вивідувати такими оригінальними методами (або просто набрати man mount).
Хочете - далі зліться на мене, але в цю тему я більше не зайду.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #17 : 2005-09-15 10:39:00 »
Ніяких партизанів, ти що. "Тільки чистий спирт" (с) ;о)

Колись давно я просив Мирославу щоб вона занотовувала ті проблеми та незрозумілості, з котрими вона стикатиметься в процесі освоєння лінукса, а то те, що для досвідченого користувача виглядає очевидним, само собою зрозумілим і не вартим навіть згадки, для початківця є життєво важливою та ще й відсутньою інформацією. Мабуть, саме це й малось на увазі ;о)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #18 : 2005-09-15 10:47:35 »
Цитата
Я із задоволенням спробую послідувати конкретним порадам, для яких, власне, цей форум і існує (а не для того, щоб дехто розводився про те, як він це може зробити як два пальці, на відміну від убогих віндузятників)
Цитата

"Їй-Богу, як діти" (с) Дуже розумна людина, котра на щастя (чи на жаль :о/  ;о) ) так і не стала моєю тещею :о))
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • upward
2Loof
« Відповідей #19 : 2005-09-15 11:31:50 »
І якщо вже так хотіли почути відповідь як монтувати розділи
Тема називається "Порівняння LiveCDs". В ній я написала, що кубунту не зміг замаунтити, (а не "я не змогла"). Також я написала, що, власне, тема заведена для початківців стосовно того, що їм краще вибрати. Як далі повідомив Ярослав Федевич, не тільки я очікую, що машина, якщо може щось зробити сама, нехай зробить. Однак люди з певною життєвою позицією в повідомленні на кожну тему бачать можливість позагинати пальці, хоча потім це і заперечують.

З чого Ви вирішили, що я на Вас злюсь?  ;D  Втім, miwa в своєму коментарі мав велику рацію ;)

До модераторів: все-все-все, більше не флеймлю, тим більше він сюди знову не зайде  ;)

2 Yaroslav Fedevych & miwa
Не зовсім список питань, ну і щодо того, на скільки відсотків це буде підручник, не претендую визначити.  Справа в тому, що ваша віка - це скоріше довідник (враження ще більше посилюється від поділу статей на абетку. Я собі уявляю послідовні вказівки "що мені робити, якщо я хочу зробити те-то". Приблизно так.
Офтопік і SuSE 10.2

• Літератор
« Відповідей #20 : 2005-09-15 12:51:01 »
Цитата
Дійчно, щось у цьому є...
На цей раз я зроблю вигляд, що нічого не помітив. Тільки на цей один раз.
Цитата
Як говорить один розумний чоловік, "байтики не варті тих нервів". Рекомендую поміркувати, щось у тому є... Але дійсно, як діти.
Цитата
Як далі повідомив Ярослав Федевич, не тільки я очікую, що машина, якщо може щось зробити сама, нехай зробить. Однак люди з певною життєвою позицією в повідомленні на кожну тему бачать можливість позагинати пальці, хоча потім це і заперечують.
Я, наприклад, прекрасно знаю, що можна рученятами (в даному конкретному випадку):
* Зробити fdisk -l /dev/hd*
* На основі отриманої інформації постворювати точки монтування й файл /etc/fstab або власноруч примонтувати ці розділи.

Для мене це справді як два байти переслати, однак я знаю, що такі дії спокійно зробить скрипт оболонки (можливостей предостатньо). Коли я пускаю живчика, то мені, як правило, треба зробити дії іншого плану, ніж бавитись у нормальне піднімання системи на тому ж живчику. І коли цей скрипт не написаний, або розробникам живчика було вломи його туди вставити, то вони йдуть лісом разом зі своїм недопродуктом.

А робити все щоразу з нуля і самостійно, забивши кілок на автоматизацію -- це частка власне тих, кому до душі справді віндузячий підхід.

А тому обурення Мирослави з приводу того, що щось та робили лабухи -- цілком справедливе.

Але будь-які сварки з приводу цього, гадаю, варто припинити, бо бітики цього не вартують.

• Літератор
« Відповідей #21 : 2005-09-15 12:59:04 »
Цитата
Не зовсім список питань, ну і щодо того, на скільки відсотків це буде підручник, не претендую визначити.  Справа в тому, що ваша віка - це скоріше довідник (враження ще більше посилюється від поділу статей на абетку. Я собі уявляю послідовні вказівки "що мені робити, якщо я хочу зробити те-то". Приблизно так.
"Наша віка" не є довідником. Це збірка і довідників, і туторіалів, і всього на світі, як підручників, так і статей. Принаймні, є намір зробити її такою. Тобто, вона не є одним документом, а скоріше бібліотекою.

Абетковий порядок тим добрий, що не робляться припущення про те, як групувати матеріали, є досить нейтральним та знайомим для будь-кого.

ЯКЦЕ нам потрібні, й такі документи справді є (й чекають перекладу), тільки от автори щось половини з них десь позникали, а половина з тої половини не бажає ними займатись, а багацько з цих документів залишились на рівні десь так років 1999-2002, з того часу змінилось дуже багато всього.

Так виходить, що краще навіть не переклади робити, а авторські матеріали писати.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #22 : 2005-09-15 13:29:44 »
Абетковий порядок тим добрий, що не робляться припущення про те, як групувати матеріали, є досить нейтральним та знайомим для будь-кого.
Нейтральним та знайомим - так, але не чайнико-дружнім.

Так виходить, що краще навіть не переклади робити, а авторські матеріали писати.
ось саме такий міні-матеріальчик я принаймні і планую (на основі форуму, манів, інших довідників, але саме з власним групуванням на основі того, які питання постають насамперед). Але, щоб потім не було враження, що я теж "порозбіглася", я зараз чергову освіту отримую, і в мене в листопаді сесія  :'( Так що спринтерських темпів не буде.
Офтопік і SuSE 10.2

• Літератор
« Відповідей #23 : 2005-09-15 13:54:48 »
В нас тепер новий рубрикатор (http://docs.linux.org.ua/dlou/index.php/%D0%A0%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80). Зацініть... ;)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #24 : 2005-09-15 14:22:14 »
В нас тепер новий рубрикатор (http://docs.linux.org.ua/dlou/index.php/%D0%A0%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80). Зацініть... ;)
"Стільницеве середовище"  :-? "Середовище" я б замінив на "оточення" і написав би "оточення робочого столу" чи "оточення стільниці".
[Fedora Linux]

• Літератор
« Відповідей #25 : 2005-09-15 14:24:10 »
Nope. Environment != Surroundings...

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #26 : 2005-09-15 14:36:58 »
Nope. Environment != Surroundings...

Тлумачний словник англійської мови тобі в руки:
Цитата
The circumstances or conditions that surround one; surroundings.
[Fedora Linux]

• Літератор
« Відповідей #27 : 2005-09-15 14:54:32 »
Та отож.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *