Автор Гілка: Помогите...  (Прочитано 10756 раз)

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • by_Atrus
Помогите...
« : 2005-08-18 15:27:17 »
М: читати правила до повного просвітлення. Хоча би перше.
Я поставив Suse Linux 9.2, і у мене є два питання:
 1. як запускати "exe" додатки?
2. Як налаштувати мережу? (подивитися ip хоча б)... Заздалегідь спасибі :)
« Змінено: 2005-08-18 16:25:42 від miwa »

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: Помогите...
« Відповідей #1 : 2005-08-18 16:11:26 »
Цей форум послуговується  виключно українською або англійською як мовами спілкування.
Але поки нас не видалили, можу вам підказати, шукайте Wine або Xwine (вимагають певного Лінукс досвіду щоб встановити і налагодити).
Чий саме IP ви хочете взнати?
Якщо власний, командою є /sbin/ifconfig -a
або десь у панельці керування Yast.
Якщо потрібно взнати які машини живі в сіті, є різні способи, мій улюблений:
nmap -sP 192.168.0.0/24

Думаю, я вам не надто поміг, краще якщо ви прочитаєте документацію Сюзі і загальну документацію по Лінуксу.
http://www.google.ru/linux
« Змінено: 2005-08-18 16:19:10 від tech »

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2005-08-18 17:41:23 »
через yast мережа налаштовується просто щось типу Network Settings - там прописати ІР, шлюз, сервери доменних імен.
Універсально через іфконфіг, звичайно, але то вже треба знати як.
Не знаю, як 9.2, а в 9.3 wine вже є готовий, і за замовчуванням налаштований на він98.
Для ХР а просто запсутив команду wine, він у мене в домашній теці створив конфіги, я там замінив win98 на winxp. Після цього запускаєш wine exe_file_to_run і насолоджуєшся. Монтується віртувальне оточення - диск С, папки windows i Program Files. Якщо треба встановити віндову прогу - нема проблем. Мені навіть вдалося запустити з лінукса Total Commander, який лежав у віндовому розділі ntfs. Але, якщо прога вимагає реєстру, то такий фокус не вийде - тре встановлювати в лінуксі (чи може є якийсь спосіб, щоб читався реєстр, той що в мене у вінді???).

Відсутній Byte

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
  • Все таємне стає явним...
« Відповідей #3 : 2005-08-18 17:51:05 »
Цей форум послуговується  виключно українською або англійською як мовами спілкування.
а ось це є дискримінація. до того ж без підстав. для вільної країни - це ганьба :(

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #4 : 2005-08-18 17:57:02 »
Цитата
а ось це є дискримінація. до того ж без підстав. для вільної країни - це ганьба
Давайте не будемо чегровий раз мусолити цю тему, а просто приймемо правила форуму такими, як вони є. Наступне повідомлення схожого змісту витиратиму як провокацію до флейму.
Читайте документацію - вона кермує.

дискримінатор(Guest)

• Гість
« Відповідей #5 : 2005-08-18 18:00:38 »
Мені так хочеться накакати в сусідньому підїзді акурат між 2-м і 3-м поверхом, але забороняють. Дискримінація!

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • by_Atrus
« Відповідей #6 : 2005-08-22 12:06:57 »
Ок, дякую! Я так зрозумів що всі команді вводяться в терміналі, але їх там два - звичайній та для суперкористувача? В якому що вводиться? :-/ І щос я неможу зрозуміти що від мене хоче команда wine? після набрання якої система шукае диск с і папку windows :-/ Може я щось непоставив? X Windows...

taras(Guest)

• Гість
« Відповідей #7 : 2005-08-22 13:40:45 »
Термінал в принципі один, є кілька реалізацій терміналу в іксах, тобто він відкривається у вікні іксів. Це як у Він95: можна при завантаженні вибрати ДОС, а можна у віндовсі запустити командний рядок і виконувати команди ДОС. В меню можна зустріти термінал, який завантажується одразу з правами корстувача root. Це нічим не відрізняється від варіанту, коли в консолі (чи то терміналі) ввести ім'я root. Root - це щось типу адміністратора у віндовсі. Частину команд дозволено виконувати тільки йому.
Вайн хоче, щоб параметром йому вказати шлях до програми, яку необхідно виконати. Напр
wine c:\nc.exe або wine /home/atrus/win_c/wine.exe. У першому випадку дозволяється вказувати шлях по-віндовсовськи. Диск с: має бути описаний у файлі wine.conf. Може в чомусь помилився, писав по-памяті.
« Змінено: 2005-08-23 02:02:19 від Praporshic »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2005-08-23 02:09:13 »
Ще команди можна набирати у відповідних меню віконного менеджера, чи що Ви там використовуєте. А взагалі, повторю те, що мені казали коли я тільки починав: "Читайте man`и, вони rulezzzzz!!!!!!!!!" ;)

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • by_Atrus
« Відповідей #9 : 2005-08-23 12:53:31 »
Все! .exe запускається, інсталяція починаеться, але видає повідомлення що потрібно встановити Internet Explorer :-? Де його шукати?
І, доречі, як працювіти з флєшками? Linux чогось нерозпізнае USB-флєшку!

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2005-08-23 15:03:23 »
Все! .exe запускається, інсталяція починаеться, але видає повідомлення що потрібно встановити Internet Explorer :-? Де його шукати?
І, доречі, як працювіти з флєшками? Linux чогось нерозпізнае USB-флєшку!
SuSe 9.2? У мене в 9.3 все автоматично розпізнається. Спробуйте доставити automount (?) або закачати його через яст, якщо в дистрибутиві немає.
« Змінено: 2005-08-23 15:05:20 від NotDead »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2005-08-23 17:42:54 »
Експлорер треба брати де зможете, хоч на сторінці дрібном`яких. А от що до флеш-накопичувачів, у мене все працює, подивіться в ясті на цю тему. Ще момент: може не монтувати, тоді треба лиш створити теку для монтування. Взагалі, яст дозволяє це все досить швидко і без особливих знань налаштувати.

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #12 : 2005-08-23 18:35:14 »
Експлорер треба брати де зможете, хоч на сторінці дрібном`яких. А от що до флеш-накопичувачів, у мене все працює, подивіться в ясті на цю тему. Ще момент: може не монтувати, тоді треба лиш створити теку для монтування.
це ж змінний пристрій, навіщо теку? а якщо у мене 8 ЮЗБ портів, я маю 8 тек створити?

Правда, я не знаю як воно робиться, там якийсь демон відповідає за моніторинг нових присторіїв і автомонтування (монтується в /media/Назва_флешки(volume label))

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • by_Atrus
« Відповідей #13 : 2005-08-25 15:32:51 »
Гаразд, я зрозумів, ставлю собі 9.3 і непарюсь! Доречі, хто підкаже як ICQ встановити? Я знаю що в Лінухе є своя - LICQ, але мені потрібна віндовська...
« Змінено: 2005-08-25 15:33:48 від Atrus »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2005-08-25 16:22:50 »
А навіщо мастдайна? Встановіть kopete/gaim/sim і Вам буде радість.