Автор Гілка: Помогите...  (Прочитано 10754 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: Помогите...
« Відповідей #30 : 2005-09-27 18:20:54 »
такого не зустрічав, але можна поперемикатися Ctrl+Alt+F{1-5} і подивитися повідомлення, або спробувати проштовхнути його вручну

P.S. користуюся Мандр* останні років 5 на домашніх машинках та лептопах - політ нормальний :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • by_Atrus
« Відповідей #31 : 2005-10-03 12:42:03 »
... нарешті второпав "шо воно такє було"... Просто мережева картка в мене стоїть, "іменна"  і в неї як би вшит ір-адрес і чиєсь ім"я :-?(lagoda, це хозяїн компьютера за яким я зараз працюю)... Видає в мене приблизно слідуюче:
Lagoda login:   я ввів root і пароль і в мене з"явилось:
atrus@lagoda: поясню, atrus це я користувача зробив. Ось така річ. Тепер мені хотілось б знайти і змінити ім"я мережевої карти, це можливо під лінуксом? Бо так мене можуть простежувати, добавляти на моє ім"я зайвого трафіку і я нічого незможу сказати  :-[

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #32 : 2005-10-03 13:21:03 »
Схоже на те що IP вашої картки внесено у /etc/hosts файл (перегляньте його, можете скопіювати його сюди).
Також, бажано, більше інформації про те як ви збираєтесь налагодити мережу.
IP хоста (IP інтерфейсу, eth0 наприклад) : ?.?.?.?
ІP мережі: ?.?.?.0
Маска мережі: 255.255.255.0 (наприклад)
IP шлюзу: ?.?.?.?
« Змінено: 2005-10-03 13:55:55 від tech »

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • by_Atrus
« Відповідей #33 : 2005-10-04 11:19:29 »
Схоже на те що IP вашої картки внесено у /etc/hosts файл (перегляньте його, можете скопіювати його сюди).
Переглянув... нічого схожого або потрібного незнайшов...
Також, бажано, більше інформації про те як ви збираєтесь налагодити мережу.
IP хоста (IP інтерфейсу, eth0 наприклад) : ?.?.?.?
ІP мережі: ?.?.?.0
Маска мережі: 255.255.255.0 (наприклад)
IP шлюзу: ?.?.?.?
Я вже майже налагодив ::) залишилося в домен ввійти ;)
Є в мене дві чудові книжки по линуху, але в них нічого несказано про кодіровку! Взяти той же ємулятор ICQ, з деякими контактами я розмовляю нормально(бачу їх текст, а вони мій), а здеякими видае повідомлення що трапилась помилка, перевірти кодіровку... в настройках знайшов тільки опціі мови, а про кодіровку ніслова :-[ А мені це терміново потрібно, я з одним чоловіком розмовляю і він мені підказуе де що по лінуксу ::)
Підключив два вінта, на одному вінда ХР на другому Linux SuSe 9.2 8-) Завантажився з лінуксного і побачив повідомлення в якому інформувалось про те що лінукс знайшов другий вінт, на якому вінда, але йому потрібно зробити якесь "розбіеніе дісков" і зазначено що можуть бути стері загрузочні сектора :o Це ж що виходить, так просто неможливо буде з двома вінтами працювати? :(
« Змінено: 2005-10-04 11:42:17 від Atrus »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #34 : 2005-10-04 22:04:07 »
Емулятор ICQ  :-? Може клієнт? Тоді дуже раджу SIM (sim-icq.sourceforge.net). В мене були якісь дивні помилки приспілкуванні з людиною в якої &RQ, так у сіма версії 0.9.1 таких проблем немає, от тільки у більш нових версіях є, але то проблеми &RQ, як мені здається.
Що до двох дисків, так будьласка точне повідомлення, бо в мене не було жодних проблем при встановленні другого диску в "кишеню", може на тому вінчестері якісь пошкодження?

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • by_Atrus
« Відповідей #35 : 2005-10-05 09:22:46 »
Тоді дуже раджу SIM (sim-icq.sourceforge.net).
Вже порекомендували 8-)
Що до двох дисків, так будьласка точне повідомлення, бо в мене не було жодних проблем при встановленні другого диску в "кишеню", може на тому вінчестері якісь пошкодження?
В мене є два вінта, на одному стоїть ХР, а на другому Linux SuSe 9.2. Я хочу сидіти під Linux і щоб другий вінт був як звичайний логічний. Але коли я завантажився з лінукса, то мені видало повідомлення що потрібно зробити "розбіеніе дісков" і зазначено що можуть бути стері загрузочні сектора :( і дві кнопки "ДА" і "НЕТ" ... може ризикнути? Але мені потрібен і той, з віндой, вінт... Отак!

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • by_Atrus
« Відповідей #36 : 2005-10-06 09:30:18 »
Все! Я більш-меньш розібрався! Тепер сиджу під лінуксом :D І незнаю що робити :P все настільки незнайоме ::) Але дякуючи вашим порадам настроїв SIM і тепер балакаю зі своїм другом який дає мені поради по лінуху 8-)

Хотілось би знайти сайт де можна подивитися і завантажити корисні програми під лінух!

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #37 : 2005-10-06 11:51:43 »
Все! Я більш-меньш розібрався! Тепер сиджу під лінуксом :D І незнаю що робити :P все настільки незнайоме ::) Але дякуючи вашим порадам настроїв SIM і тепер балакаю зі своїм другом який дає мені поради по лінуху 8-)

Хотілось би знайти сайт де можна подивитися і завантажити корисні програми під лінух!

http://freshmeat.net/search/?q=game&section=projects
[Fedora Linux]

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #38 : 2005-10-06 11:58:55 »

http://freshmeat.net/search/?q=game&section=projects
[/quote]
:о)))
Цікаві у Володимира уявлення про корисні програми.

А по суті - окрім freshmeat.net та sourceforge.net варто звернутись до сайту вашого дистрибутиву. А ще якщо ви ставили лінукс більше аніж з одного диску - швидше за все дідьча хмара програм у вас уже встановлена і залишилось зрозуміти, що вони роблять ;о))
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Atrus

• Новачок
  • *
  • by_Atrus
« Відповідей #39 : 2005-10-13 12:02:02 »
Добрий день (ранок, вечер, ніч)!

Тепер є питання по пошті. Спробував користуватися стандартною поштою Linux SuSE 9.2, САМ! ::)зміг настроїти відправку пошти, а от отримувати невиходить :-/  Які є варіанти настройки пошти? POP, SMTP, IMAP...

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #40 : 2005-10-13 20:49:24 »
Добрий день (ранок, вечер, ніч)!

Тепер є питання по пошті. Спробував користуватися стандартною поштою Linux SuSE 9.2, САМ! ::)зміг настроїти відправку пошти, а от отримувати невиходить :-/  Які є варіанти настройки пошти? POP, SMTP, IMAP...

Для того щоб отримувати пошту на свою адресу, треба прописати у DNS що пошту для вашого домена отримує саме ваш комп'ютер і дозволити sendmail-у отримувати пошту для вашого домену. Скоріше за все, цей варіант вам не підходить.

Для імпортування пошти з якогось зовнішнього поштового сервера можна скористатися поштовим клієнтом або fetchmail. fetchmail зручний тим, що його можна запускати у фоні через cron кожні 15 хв і він автоматично витягуватиме пошту.
[Fedora Linux]